Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
dragi7 je napisao/la:Ja nikad nebi kupio solarnu ploču od 24V .Isključivo 12V .Trenutno najjača od 12V je 155W.Velika ti je disipacija jer regler treba sa 24V spuštat na 12V pa se solarna ploča od recimo 200w 24V ponaša kao ona od 120w od 12V.
dragi7 je napisao/la:Ja nikad nebi kupio solarnu ploču od 24V .Isključivo 12V .Trenutno najjača od 12V je 155W.Velika ti je disipacija jer regler treba sa 24V spuštat na 12V pa se solarna ploča od recimo 200w 24V ponaša kao ona od 120w od 12V.A cijena je stvarno došla bagatelna 150w 12V cca 1.000 kn.To je moje mišljenje a ti odluči tvoj novčanik i tvoja odluka.Mislim da je ovo normalno što sam napisao a poznajem neke koji su kupili 24V solare pa ih mjenjali i vračali.Raspitaj se još pa odluči.
josip je napisao/la:Ako moze pomoć u odabiru panela. Sustav mi je 12 volti, mppt regulator, koji moze primati napon od ploce 24 v i puniti bateriju 12 v. E sad me zanima da li se isplati staviti solarnu plocu od 24 v 260 w jer je samo stotinjak kuna skuplja od ploce 12 v 155 w. Da li bi bilo kvalitetnije punjenje sa plocom 24 v posebno ujutro i predvece kad je manje sunca.
josip je napisao/la:Rijeka 1, da li si svoje solare probao spojiti u paralelu i zasto si se odlucio na spoj u seriju.hvala.
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.