Mriže

Ostalo...

Moderatori/ce: riberer, Moderatori

Mriže

PostPostao/la ribun » 26. 04. 2009. (08:26)

Razarma sn stare mriže i da činit nove nailonske-barakude trljare.
Bija san u velikoj nedoumici pravit končane ili nailonske, pa bi volija čut vaše mišljenje o jednoj i drugon da ocijenin jesan li se za..ba,
Moš govorit proti mene ali proti broda ne.
ribun
New Entry

Re: Mriže

PostPostao/la teo_ribar » 26. 04. 2009. (20:41)

barakuda je općenito bolja lovica, ali ako imaš za nabavit mrižu od 2 fila, takove san viđal samo kineske ke je stari nosil s broda, to je smrt za ribu, tanke su ko paučina, ali svaki grop od ribe je svoja škulja, brzo se uništavaju ali vrede zbog ulova
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la ribun » 26. 04. 2009. (21:33)

Takve san ima. Na deklaraciji je pisalo da je nailon 0.20 a bija je i tanji. U dvi godine san provea 200 uri krpeći i spajajući jer je i sa nokton raskida a da ne govorin kad je bacin po grotima ili kad mi vrime neda da je po tri dana nemogu dignut.
Sad san dogovori 0.25 i sa dva prsta kad rastežen oko nije ga lako puknit, kaže mi u butigi da je korejska maha, i da su koreanci vodeći u svitu po mrižan.
ribun
New Entry

PostPostao/la franco » 27. 04. 2009. (07:29)

istina duže će trajat ali i puno slabije lovit, jer ti je debljina barracude za ovo oko predebelo, bolje je dasi uzeja 0,18-0,20
paha te dođe oko 100 kn i kad se raspara novu i amen, to ti se ne isplati krpat,pogotovo ako si reka da si potrošija 200 sati na krpanje, preračunaj u šolde pa ćeš vidit da si moga imat 3 nove mriže.
Brod se rađa u šumi a umire u moru
franco
Old Senior Member

Tip plovila: Motosailer

PostPostao/la ribun » 27. 04. 2009. (07:53)

Nisan spominja veličinu oka, možda nisan dobro objasnija u postu, ali moran navest da se radi o oku 30, malo van standarda ali ovo pišen da ne navučen bijes kolega.
ribun
New Entry

PostPostao/la franco » 27. 04. 2009. (08:09)

A nisi nan napisa koja visina
franco
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 27. 04. 2009. (11:34)

Ne čekaj nego armivaj. Uvik je majska užba bila najbolja za trlju.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la ribun » 27. 04. 2009. (12:04)

Ma visina je 50 oka ili u metrima 3m. U sridu bi tribale bit gotove, a za vikend ću ih utopit pa ću sve znat.
ribun
New Entry

PostPostao/la franco » 27. 04. 2009. (12:35)

Dovoljno ti je za trlju 25 oka (1,5mt) tako da si istom pahom moga dobit dvi mriže.Možda ti se i zbog te visine a neadekvatnih šuri i više kida od normalnog.Koda nas u Istri mi radimo oko 28 mm x 25 oka visine jer trlja je riba pridnena pa eto toliko
franco
Old Senior Member

PostPostao/la ribun » 27. 04. 2009. (17:54)

Šta bi falilo da zapne koji mol ili komarča, arbun ili menula, zna i sipa upast u dupljaduru dok je dižeš, a tri metra mi je taman lipo s prove pribirat priko kabine(istranka) stojin nanoge ,vozin, pribiren, gledan po kraju imal li koja riba na dvi noge(i toga se desi).
ribun
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 28. 04. 2009. (09:37)

Ma to je onda prostica sa okom 30. Mreža za trlju mora biti fina, mekane mahe, nježna. Baš zato se brzo i kida. Ako baš imaš vremena za krpanje onda uzmi dvofilnu končanu kao šta ti je rekao Teo.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la franco » 28. 04. 2009. (10:53)

Mreža prostica (nije bitno iz kakvog je materijala napravljena) od 30mm us vakom slučaju je velika za trlju a mala za sve osim mola i oslića jer će se oni ulovit zubima a ne glavom.Moraš biti oprezan jer ako uloviš oradicu u nju ona ti je u svakom slučaju ispod pecature pa gledaj da ne bi imao problema bez potrebe.Trlja voli mrežu tanku i meku jer čim onim svojim brkovima osjeti strujanje i vibracije od mreže veće debljine(0,25 za monofilament-barracudu ili 210/3 za nylon mrežu) ulov je punu lošiji.Ovo je moje mišljenje i nije mi ni na kraj pameti nekom nametat istoga.
franco
Old Senior Member

PostPostao/la wildstar » 08. 05. 2009. (20:37)

Ja sam dok sam bija profesionalac počeja prvi lovit ciljano trlje prije 25 godina.LOvija sam ih ispočetka sa okom 20 pa 22 ali sam u Trstu kupija jednofilnu mrižu od konca;To je prava paukova mriža dosta da malo brkom takne gotova je.Počeja sam ih lovit najprije po danu kad pune maestral.Tamanija sam ih ,a kad sam baca po noći pune su bile trlja ,moli,bežmeci.Zna bi u 200 m uvatit po kašetu velikih blatarica jer onda godinama nije bilo trlja od kamena.Te mriže se prodaju još u trstu.Kod njih nema krpljenja a kad bi uletija dupin ajme.
wildstar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: gajeta Betina 6m yanmar yse 12 kabina i natka

PostPostao/la dezutilo » 18. 04. 2010. (20:29)

Što se tiče mojih iskustava , a lovin trije (trlje) već od 1997 godina najbolje se pokazalo oko 26 MM, dvofilna končana maha, visina 2.80 . S obziron da na mojin terenima trlje su od kamena , puno se cipa i valja bacat kad nima kurenta i kad nije misec jer onda one trije od sutona iziju babure. Najvažnije je dignut se u cik zore, bit na mriži i obavezno... ( e ovo nesmin napisat , a pravi ribari znaju što in je učinit) i ulov od prosječno 5-6 kila je zagarantiran. Jesen i kasno proljeće daju najbolje rezultate. Uz trlje lovi se najviše okan (batoglavac) , arbun , škrpinić-bodeč , ali i velika bukva i šnjur. U ovakvu mrižu kad bilo se zaleti i veliki črljeni škrpin ( škarpina) , ali i fratar, barakokula, maška, bežmek i pauk. Nikad ne bacan priko 35 i ispod 25 m dubine. Da se zna govorin o mriži 120 metri dužine.
Barakuda se cipa još gore i kad je je puno , a ima vitra, napuše se ko paradižet. Proba san i 24 i 28 i trofilno konce i nauči san da nema do ovog što san napisa.

I prijavljujte one šta love popunicama jer nima opravdanja za to. Istu ribu od popunice, i na istin poštama (25-45M) lovi se u trljare (zakonon bukvare) i prostricu ( nisko armana oko 40MM) ali selektivnije ...nema malih i nedoraslih primjeraka, a niste ni u prekršaju!
Popunice kakve se bacaju još uvik i to oko čak 28 , a zabranjeno je još od 1996. lovi sve što god kroz mrižu pasa , i maloga arbuna i maloga šanpjera i šrpina i bodeča i onda nema spolno zrile ribe i lovišta se prazne...
Toliko do mene uz drugarski ribarski pozdrav! :thumbup:
dezutilo
New Entry

Tip plovila: MRKAN 27-samogradnja motosailor- Perkins 4.50

PostPostao/la jandzamne » 01. 12. 2010. (17:37)

Druze, imam barakudu oko 32, najlonka, 0.25, ona je tamanila... 5 godina sam sa njom ribao.. moze se jos sa njom ribat, iako je na mnogim mjestima pocjepana.. mada, pana nije skupa, tako da se isplati kupit novu i armat.. al samo valja kupit italijansku.. ili kanadjanku... koji kinezi.. to nista ne valja...
jandzamne
New Entry

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.