lambda sonda

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: lambda sonda

PostPostao/la josme » 22. 07. 2016. (06:20)

Ja ću vam prenijeti svoje iskustvo s lambdom(na autu Opel)nakon svih indicija da je lambda u kvaru,moj mehaničar je zamjenio..Nakon desetak dana -isti kvar- opet lambda..e sad skuže""zajebo me dobavljač" i naručuje novu ,stigla "zamjenska",odbio sam ugradnju i tražio original i to poduvjetima reklamacije.Došla original sonda i više nema problema..Htio sam reći ,nemojte se zajebavati sa neoriginalnim djelovima jer dođe , na kraju ,skuplje i više zajebancije..čak i za tomosa tražimo originale... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la dadadej » 22. 07. 2016. (08:36)

ma sve ok ali ne ide mi u glavu bezobrazno visoka cijena za neki dio koji se onda tvrdi d aje potrošni.
neka je potrošni pa ću ga mijenjati svako tolko ali onda nemože cijena biti 6x veća od iste stvari za druge motore (automobilske)
ili ga računaj pod trajni dio i nek košta kao svoja težina u zlatu ali onda ako dlučajno ode mi ga zamijeni gratis, računajuči d aje greška u materijalu/konstrukciji/ugradnji!
još ću tražiti alternativu tome da ostaname bez 4.000kn a dotle može li netko reći kako najjednostavnje isključiti zujalicu od alarma ? u konzoli je , zajedno s ručicom, gasa..

inače nemam toliko iskustva s motorima kao većina ovdje ali onih 5-6 vlasnika vanbrodskih 4t motora koje znam, nitko nikada problema s time. uglavnom su yamahe.
dadadej
New Entry

Tip plovila: Reful 490 open + Honda 40 EFI

PostPostao/la josme » 22. 07. 2016. (09:42)

Ja bih ti preporučio da si nabaviš sam lambda sondu(uopće nije problem nabave)proći ćeš puno jeftinije i svaki majstor ti je može ugraditi.Ako ti je motor pod garancijom onda se zna što treba i tko treba...lambde su inače cca 500-600 kn,polovne nemoj uzimati (nisu skinute bez razloga).Imaš povoljno na Silux.hr i na Molydon-u
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la dadadej » 24. 07. 2016. (14:12)

Ne pasu te auto sonde...
za sada nisam ni ja a ni mestar, koji je rako da je vec isao po ducanima, naci ista zamjenskog.

Ali jedna novost:
Ujutro upalio motor i javio se odmah alarm. Malo cackao i medju ostalim povadio sve osigurace, pocistio ih i vratio. I....nema vise nikakvog alarma(?!).
Od tada napravio oko 2 sata glisiranja bez ikakvih problema, potrosnja otprilike ista
dadadej
New Entry

Tip plovila: Reful 490 open + Honda 40 EFI

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.