kopca perkovic

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: kopca perkovic

PostPostao/la Dušan » 21. 03. 2016. (08:26)

Jedno pitanje, koje ulje i koja količina ulja u kopči
technodrive TM 880A, 1:2.6?
Dušan
New Entry

PostPostao/la bobipu » 28. 03. 2016. (08:35)

kekec je napisao/la:
maky je napisao/la:Sto ti hidraulcna kopca i troling nisu u opciji razmatranja?

Jesu, i to mi je kombinacija u igri jer kada se kupuje novi motor s kopčom ispada mi isplativa opcija.
(nabava same kopče je veća razlika između mehaničke i hidraulične, bar sam ja dobio takove informacije prija godinu dana od Perkovićevih)

E sad ostaje moja financijska konstrukcija kako sam natega nabavu polovne brodice (nedovršen projekt koji stoji na parkingu i priko 10 godin nije se čovik maka dalje od dječje igre)
i opreme. E tu je naravno ukomponiran Perković s mehaničkom ukapčalicom. Ako bi iša na hidrauliku mora bi se nečeg odreći, ali čega kada je sve minimalistički zamišljeno....

Ovo kad su ti spomenuli hidrauličnu kopču i troling ventil je radi manje brzine za panulivanje i PARANGAL... to jest aktivacijom ventila se dobije znatno manja brzina plovidbe baš za tu namjenu a motor ne pati radi dugog korištenja na min. okr.,ali treba pazit da se ne ubrza dok je uključen jer ode sve u pm...
A za podmazivanje kopče lipo kupiš kopču sa izlaznim kutom osovine pod 7/8 stupnjeva...i problema nema.....motor stoji ravno i nema staha za podmazivanje ako ima ulja......Prouči malo bit če ti jasnije šta se sve nudi..... :wave:
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la kekec » 29. 03. 2016. (22:01)

Ovo kad su ti spomenuli hidrauličnu kopču i troling ventil je radi manje brzine za panulivanje i PARANGAL... to jest aktivacijom ventila se dobije znatno manja brzina plovidbe baš za tu namjenu a motor ne pati radi dugog korištenja na min. okr.,ali treba pazit da se ne ubrza dok je uključen jer ode sve u pm...
A za podmazivanje kopče lipo kupiš kopču sa izlaznim kutom osovine pod 7/8 stupnjeva...i problema nema.....motor stoji ravno i nema staha za podmazivanje ako ima ulja......Prouči malo bit če ti jasnije šta se sve nudi.....

Hidraulična i je opcija zbog trolinga. Doduše nisam nikada ima priliku vidjeti ga u radu. Ne znam koliko to "baypas-iranje" šteti lamelama, ako satima proklizavaju?
U mom slučaju za mali broj radnih sati bi trebala uredno i dugo funkcionirati! Što se tiče dodavanja gasa kod uključenog trolinga stvarno treba paziti (hvala na napomeni to nisam zna - jedna briga više)!
Hidraulična kopča HBK480A postoji samo pod kutom 8 st.(nisam vidio u katalogu da postoji ravna) tako da je motor vjerojatno kod većine brodica blizu "nule", ali to je nebitno jer cca desetak stupnjeva ne bi trebao biti problem.
Problem je samo razlika u cijeni!
Prema katalogu ta kopča može uz manje redukcije zadovoljavati motore preko 200 ks , ne znam koliko motor gubi na snazi u odnosu na mehaničku KBS 200, očito je predimenzionirana za 50 ks?
kekec
New Entry

Tip plovila: elan pasara, yamaha 5 2t

PostPostao/la bobipu » 02. 04. 2016. (19:51)

Pogledaj od drugih proizvođača...možda se nađe i jeftinija...
kuraja do jaja
bobipu
Senior Member

Tip plovila: Marušić 21

PostPostao/la kekec » 03. 04. 2016. (10:31)

bobipu je napisao/la:Pogledaj od drugih proizvođača...možda se nađe i jeftinija...

Izgleda da je ZF 25 A u slične cijene, a manjih dimenzija!
Ali ipak domaće je domaće...
kekec
New Entry

Tip plovila: elan pasara, yamaha 5 2t

Prethodna

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.