HHO GENERATOR

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: HHO GENERATOR

PostPostao/la Juraj » 27. 03. 2013. (08:19)

E zabrazdiste momci!Zore ti pogotovo,a ni ti Porer nemaš baš šta puno pričat o tome.Ostavite temu ćelavosti expertima,kaki sam i sam :mrgreen:
Juraj
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 790,Mercedes 60

PostPostao/la zore70 » 27. 03. 2013. (20:41)

porer je napisao/la:Vidim ja kopaš ti po netu. Jel to hoćeš skinuti kapu ovima što prodaju lijek protiv ćelavosti, nisi siguran imaju li kosu ili...? :)

Bolje po netu nego u kanalu..

Ne skidam ja kapu nikome,iman dovoljno sidih na glavi i soli u glavi da zbrojim pokoju brojčicu..a bome i oči me služe..
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la Pape » 28. 03. 2013. (09:05)

...baš san ŽorŽ pogleda malo po toj stranici šta si stavija link...zabavan text za čitat, ko je god pisa, svaka čast s onim dosjetkama, i neuobičajeno i ka dosta toga objašnjeno...međutizim...opet naletih na neke nelogičnosti....al najviše me nasmija text o potrebnoj količini plina...kao 3 deca plina o kojima se priča da ostvaruju uštedu na 50000l arije koju posupa motor na minutu i koju su i oni dobili...ka koji kuac iščuđuju se i oni i ismijavaju...malo, jasno...a onda izjavljuju da je potrebna 1l plina na istu kubikažu usisanog zraka....ka 7 deci više će spasit stvar... :lol:

...ne znan...ja još uvik san veliki skeptik i priča mi ne drži vodu....ili HHO...ili šta već....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la porer » 28. 03. 2013. (11:06)

Zore, nisam mislio da ti skidaš svoju kapu nekome u znak poštovanja nego da zaviruješ pod njegovu je li ćelav ili ne :)

Ajmo ozbiljno.
HHO tehnologija u ovom momentu je jedno jako neistraženo područje po kojem radi i istražuje dosta ljudi. Da ponovim, u tome sudjelujem kao proizvođač elektronike po zahtjevu i nemam znanja govoriti o samoj tehnologiji nego samo prenijeti saznanja i iskustva.
Ono što je dosada pokazano i dokazano je da se ostvaruju velike uštede na starijim sporohodnim diesel strojevima. Na onima novije proizvodnje kao i na benzincima ušteda je mala ili nikakva.
E sad, tu postoji jedna stvar koja se meni jako ne dopada i zbog koje sve to (u stvari pristup tome) još uvijek smatram poluozbiljnim a to je slijedeći primjer. Naime, ako se na ugradnju dovezu dva identična auta, jednakih motora, godišta i kilometraže za ni jednog ugradnja i setting nisu isti. Na oba ta auta na kraju efekt je isti no to zahtjeva neko vrijeme podešavanja i testiranja. Iz toga se može zaključiti da serijska proizvodnja uređaja u ovom trenutku nije moguća. Zbog toga ja i nisam više jako zainteresiran za sve to jer mene interesira štancanje nečega a ovo to nije te sam tako pomalo i izašao iz svega toga.
Na osnovu toga nastale su dvije grupe prodavača i montera HHO uređaja.
Prvi su oni koji za svaki pojedinačni slučaj prvo procijene je li tu uopće moguće dobiti uštedu a tek potom rade odgovarajući generator za zadani motor i obave sve potrebno da to stvarno funkcionira. Po mojem mišljenju nenaplativ posao ali hajde, ljudi se trude a njihovi rezultati su evidentni (iako ograničeni na stare karampane i radne strojeve).
Druga grupa su ovakvi kao iz linka koji si naveo (http://www.hho-generatori-osijek.com/), koji se reklamiraju da serijski proizvode nešto što bi trebalo raditi ali ne radi. Prevaranti nisu (nitko te ne tjera da im povjeruješ) ali šarlatani jesu.
Razlika prvih i drugih je u momentu naplate. Prvi naplaćuju nakon gotovog posla i nakon što je mušterija zadovoljan učinjenim. Drugi prvo naplaćuju a za ostalo ih baš i nije previše briga.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la peroski » 28. 03. 2013. (16:49)

pape :thumbup: zato sam i pito o količini proizvedenog plina u prijašjem postu. Meni je također jako ( u najblažem obliku rečeno ) neobično da par promila volumnog udjela nečeg što nije gorivo, radi uštedu koja se može izraziti u postotcima 10-20 kako se u nekim postovima spominjalo. Čitao sam dosta o tome,ne samo po forumima, pokušao analizirati na nekim fizikalnim i kemijskim relacijama, pitao sam ali... :? :? ništa meni uvjerljivo nisam našao :oops: . Ja jesam za nove tehnologije ali mislim da bi ovo možda bilo puno aktualnije i interesantnije da je vratit vrijeme 35-40 god :D . Danas ;) mislim teško :wave:
peroski
Member

Tip plovila: Ocqueteau 610

PostPostao/la porer » 16. 06. 2013. (18:34)

Napokon nešto efikasno:

Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la borro » 17. 06. 2013. (07:44)

Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la josme » 17. 06. 2013. (08:19)

Nije mi jasno kako prolaze te inovacije kad je u USA već više od desetak godina to patentirano, a kod nas su to "inovatori" a sve su skinuli sa neta....
A koliko je djelotvorno...to ostavljam onima koji se time bave....Ja imam u svom autu Određeni"magnet" isto tako američke proizvodnje koji služi uštedi goriva....mada i to nije sasvim točno..on u stvari razbija grupirane molekule goriva na manje i time pridonosi boljem sagorjevanju a ujedno i boljem radu motora...dakako da na taj način trošimo manje goriva za istu udaljenost ili drugačije rečeno-štedimo...a ta ušteda se kreće i do 10% a to ipak nije za odbaciti.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la ivopilot » 26. 06. 2013. (17:21)

evo slucajno nabasa na ovu temu... provjereno je i radi ali nije se za igrad sa vodikom jer po ulice ode u ariju za tren :mrgreen: i to je provjereno sricom nije ulica vec stara kanta od siere hahahaa a da smanjuje potrosnju je istina samo zavisi kako se napravi sam generator i s kojim se materijalima radi :thumbup:
ivopilot
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: pasara

PostPostao/la Pape » 26. 06. 2013. (20:36)

...e sad kad si mi ti to reka...posta san odma...Beliver....šta je piva oni Donki u Šreka...

...dokaze momčino, dokaze žive i opipljive treban....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Kapo » 26. 06. 2013. (20:56)

Pape je napisao/la:......dokaze momčino, dokaze žive i opipljive treban....

Nema dokaza....Siera odletila uzrak.... :Cool46:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la ivopilot » 27. 06. 2013. (13:19)

Kapo je napisao/la:
Pape je napisao/la:......dokaze momčino, dokaze žive i opipljive treban....

Nema dokaza....Siera odletila uzrak.... :Cool46:

nije bas cila al motor malo i tako :lol: ko zeli dokaz nek se malo sam pozabavi za početak kantu jupola probuši poklopac za dovod struje na elektrode i za odvod vodika sve lipo slozis i nalijes vode da pokrije elektrode meni je bilo 3/4 kante taj odvod vodika spoji na filter zraka u autu i pusti struju na elektrode :D ako je sve u redu napravljeno kroz cijev za dovod vodika na filter počet če ti stizat vodik to mozes vidit ako stavis prozirno crivo najbitnije ti je napravit dobre elektrode odspoji crivo od goriva sa karburatora i kad počne vodik stizat provaj ga upalit pa češ vidit ako ima dovoljno vodika mozda ti i upali na par sekundi al mi smo tili da radi bez goriva samo na vodik pa pretjerali jbg :silent: al elektrode koje su se pokazele najboljima za stvaranje vodika su od čelika sad me ubijte neznam oznaku al kad smo trazili skupo do zla boga :shock: pa eto ko voli nek se igra samo pazite na višak :lol: tomos automatik zvan ziko je radia 25min na cisti vodik i posli nikako da to ponovimo s istim sistemom nista nije dirano pripravljeno ni sl tako da neznan u cemu je kvaka al ako ga se svori dovoljno ne previse ja mislim da se da spustit potrošnja i do 70% al to kad uspijemo sve realizirat budem napisa jbg. nema se vrimena za sve :thumbup:
ivopilot
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: pasara

PostPostao/la seagull2 » 27. 10. 2015. (15:33)

dali bi ovaj HHO uredjaj smanjio potrosnju starog brodskog volva v8 benzinca 260 konja sa karburatorom?
seagull2
Member

Tip plovila: Sciallino 23 yanmar 4lh-hte 142 ks

Prethodna

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.