Postao/la oliowwe » 24. 09. 2015. (19:45)
pozdrav
dakle sve je stiglo i sve je spojeno prema shemi od samog cyrixa, dakle aku 1 startni je olovni 100aph, aku 2 je agm deepcycle 115aph, aku 1 je spojen na sklopku 200a a od nje idu kablovi na starter, bravu i cyrix kontakt 87, aku 2 je spojen na sklopku 2 isto 200a, a odatle ide na +sabirnicu i na cyrix kontakt 30, oba minus pola aku su spojena jedan na drugi, a odatle na minus sabirnicu i uzemljenje motora, dakle manje vise standardno. e sad kako kontrolirat da li cyrix radi kako treba, imam dva voltmetra, jedan je spojen na aku 1, drugi na aku 2(to je ploter) . nemam osigurace od 120a (preporuceni )izmedju akumulatora i sklopki, i kako tocno spojiti trecu sklopku, tj na koje kontakte sklopke 1 i 2 spojiti 3 sklopku, da li na spoj gdje dolazi zica od akumulatora ili na spoj koji je aktivan kad ukljuci se sklopka???mislim ima li kakve veze gdje je spojeno kad to sluzi samo za premoscivanje ako slucajno jedan rikne. ?
pise u uputama da se cyrix ukljucuje na 13,8v, misli se valjda da se na toj ukljucuje punjenje aku 2, probao sam i recimo aku 1 pokazuje 12,7v, a aku 2,,,,12,8v, motor upalim i pocne punjenje aku 1 pokazuje rast voltaze i mislim da kad prodje 14v pocne punit i aku 2, razlika je stalno 0,1v u korist aku 1(npr aku 1 14,4v, aku 2 14,3v), kad motor ugasim najprije polako pada napon na aku 1 i to do 12,9v, a aku 1 na 12,8v recimo kroz pola sata i tako stoji, zanima me da li je to ok???
eto ako je ovo ok samo kratktki tip molim
lp