gumi i parsun- savjet

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

gumi i parsun- savjet

PostPostao/la lopi » 28. 03. 2015. (20:16)

Ljudi triba mi jedan posten savjet, naime iman priliku kupit jednog gumija sa penton po jakooo prihvatljivoj cjeni. ALI penta je parsun 15konja, gumi je koristen u jedrilicarskon klubu, a pentica trenutno nema karburator jer je priliva pa su oni sami to skidali i nakraju je osta bez tog vitalnog djela. Kolika je pouzdanost te pente, naravno da ne kupujen bez da je sastave i probne voznje. Ima timun, konzolu da mos sist, ali strah me te pente.
Iskustva, savjeti??
lopi
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan 20 cc

Re: gumi i parsun- savjet

PostPostao/la golum » 28. 03. 2015. (21:56)

lopi je napisao/la:Ljudi triba mi jedan posten savjet, naime iman priliku kupit jednog gumija sa penton po jakooo prihvatljivoj cjeni. ALI penta je parsun 15konja, gumi je koristen u jedrilicarskon klubu, a pentica trenutno nema karburator jer je priliva pa su oni sami to skidali i nakraju je osta bez tog vitalnog djela. Kolika je pouzdanost te pente, naravno da ne kupujen bez da je sastave i probne voznje. Ima timun, konzolu da mos sist, ali strah me te pente.
Iskustva, savjeti??

Karburator sam novi platio prije par godina 1.200 kn. Slinio je benzin a napravljen je tako da nema čeprkanja po njemu ili zamjena cijelog ili se dešava to što se njima desilo :lol: . Nikada me još nije ostavio ali vjerujem mu onoliko koliko mogu doveslat do obale :lol:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la hobotnica » 29. 03. 2015. (20:23)

neni je frend ima 5-icu i raspa se je doslovno tako da...kako ko naleti...ja radije uzmen polovnu yamahu... ;)
hobotnica
Old Senior Member

Tip plovila: dalmatinka by el passo-honda 40

PostPostao/la maverick975 » 29. 03. 2015. (22:57)

Mnji motori poput petice jesu problematicniji ali i ndosta poznatijih brandova muku muci u tom razredu ako su za panulanje....prvi ozbiljnji motor kod parsuna jeste taj od 15 ks...bez obzira na koje kakve price to je realno korektan motor za novce po kojim se prodaje...kod modela od prije par godina po meni najveca mana jest sama zastita motora u vidu boje kojom je ofarban...i cink protektori koje treba odmah promjeniti...
maverick975
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la porer » 30. 03. 2015. (19:31)

Je. I voziti ga po Dravi i Kopačkom ritu (bez uvrede, ti motori se na moru raspadaju, barem ono što sam vitio).
Dalje je pitanje snage (vjerojatno i propele). Ljetos u dva navrata testirano, dvije Adria 500 sa kabinom, obje Mlaka sport, full deplasman.
Na jednoj Honda 8 na drugoj Parsun 15. Ova sa Hondom na 2/3 gasa oko pola milje brža od Parsuna na full. Kažem, može bit i propela ali nekak me Parsun nije uvjerio da ima 15, trebao bi barem u startu pokazati malo snage ali ništa ni od toga.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la maverick975 » 30. 03. 2015. (19:42)

A doista ne znam...mi se vozimo tu u prosjeku tokom godine ispod sto radnih sati( dobar dio ni 50) i nama zadovoljava...snage su normalne kao i svi drugi motori...
maverick975
Member

Tip plovila: Alu Bel-Yamaha Hetl 40-60

PostPostao/la lopi » 30. 03. 2015. (20:10)

Hvala na komentarima, a neznan, navodno je penta godisnje 2 puta servisirana, vidi se da se pitura na nozi bas i ne drzi, ali ispod kape izgleda solidno, namascena i nauljena, vide se nisu puno vrtile. :crazy: Bumo vidili, koliko me sam gumi sa konzolon vuce toliko me i penta odbija. :mrgreen:
:thumbup:
lopi
Member

Tip plovila: Elan 20 cc

PostPostao/la Robi-ST » 31. 03. 2015. (13:39)

lopi je napisao/la:Ljudi triba mi jedan posten savjet, naime iman priliku kupit jednog gumija sa penton po jakooo prihvatljivoj cjeni. ALI penta je parsun 15konja, gumi je koristen u jedrilicarskon klubu, a pentica trenutno nema karburator jer je priliva pa su oni sami to skidali i nakraju je osta bez tog vitalnog djela. Kolika je pouzdanost te pente, naravno da ne kupujen bez da je sastave i probne voznje. Ima timun, konzolu da mos sist, ali strah me te pente.
Iskustva, savjeti??

ovisi o tome kolika je to "jakooo prihvatljiva cijena". ako je bas tako prihvatljiva, kupis pentu i karburator, sastavis, prodas pa uz pomoć te razlike zbog "jakooo prihvatljive cijene" kupis normalnu pentu.
a o njenoj pouzdanosti bi ti dovoljno trebao govoriti podatak da joj umjesto popravka karburatora u stvari treba kupit cijeli novi karb jer priliva, i zasto je uopce dobivas po "jakooo povoljnoj cijeni" ;)
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.