Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
borro je napisao/la:Zašto?
Ako je sav od inoxa, ili mesinga i nije u doticaju s drugim metalima ne vidim zašto? U mene ni jedan nije bio povezam, a brod je iz 76'. Na ventilima se vidi da su iz tog doba bili i svi su držali još uvijek dobro. Dakle galvanse struje nisu niti jedan pojele.
borro je napisao/la:Zbog čega se mesing ne preporučuje, posebno vezano za gorivo!? Mislim nije mi jasno, obzirom da je puno opreme vezano za agregate na benzinskim postajama, i pištolje za istakanje vezano za mesing, prije svega jer ne iskri pa i zbog drugih stvari.
borro je napisao/la:... Evo ja gledam na brodu ovaj usis koji je sigurno od 76' na njemu, ma još izgleda kao nov, nikakve razlike između njega i bilo kojeg drugog na brodu.
Kapo je napisao/la:borro je napisao/la:... Evo ja gledam na brodu ovaj usis koji je sigurno od 76' na njemu, ma još izgleda kao nov, nikakve razlike između njega i bilo kojeg drugog na brodu.
Izvana ili iznutra?
borro je napisao/la:Glupost! Onda na pumpama ništa nebi bilo od mesinga, a kamo li pola pištolja za istakanje. Pa pola dijelova u njemu je mesing, a ti razmisli koji bi elektricitet trebao biti dok napuniš 1000 litara u kakav kamion! Pola alata koji se koristi kod popravaka agregata je isto mesing.
Jednostavno, nema šanse!
Pape je napisao/la:...pari mi se da su ovi ventili za velike tlakove...i ovako na oko sa slije mislin da ne bi tribalo bit problema...a i nisu neka štraca proizvedena ko zna di...
...međutizim iz iskustva u ovih par godina s svojim brodom...minja san već jednoga na we-ceu...kućištu nije bilo ništa već ka zaruzinavila osovina koja okreće kuglu ventila i na kojoj je drška i onda shebe onu brtvu ispod matice i tu krene kapat...šta je najsmišnije...ventil koji je kupljen u istoj butigi...iz iste kutije...isti i potpuno identičan ovom prvom...na drugoj strani broda...nije mu ni đava ni dan danas... ...čak san sumlja da slučajno galvanska veza s krmom nema dobar spoj, pa da je prvo napalo osovinu...ali ispitah...sve je za pet...
...prošlo vađenje broda uvalija san novi kingston i ventil na njemu da bi spojija pumpu bazena i sam bazen preko toga usisa...poučen iskustvom ovoga gore šta san pisa...satra san onoga na pultu da oću dobar ventil...i jel to to...čak je i meni na joko parija da je to to...i nakon 6 (slovima šest ) miseci ...ponovo ista priča...tjelo ok...osovina kocka ruzine...još ne kapa...ali sad za misec dana kad ga buden vadija...skidan ventil (račun sačuvan) i onome ću se majke spomenit...
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.