Ugarković: Dan kada je ukinut mali ribolov dan je za slavlje

Zakonske odredbe u ribolovu, prijave prelova, prijedlozi ...

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Ugarković: Dan kada je ukinut mali ribolov dan je za sla

PostPostao/la ceko » 08. 01. 2015. (21:43)

maky je napisao/la:mrizice ne stoju dan i noc a onaj ko ih baca uvik na isto misto je budala

50 met dalje mriza mos sto os ronit panulat ili bacit parangal

svaka cast izuzecima ali 90% hrvata a i vise voli da susidu krepa krava

Potpis..
@Marin: Pa ne možeš ni preko parangala ni ronit ni panulat ni bacit udicu! A i zna se kakav je zakon i šta on kaže kad se mriže bacaju i dižu (za nepoštivanje zakona zna se ko je nadležan..) Na kraju krajeva ja neznan koje se to mriže iz Malog ribolova isplati držat u moru cile dane? Stvarno mislim da je to glupo (u smislu držat mriže u moru cile dane - pa šta će ti usmrđena riba i na kraju krajeva mreža se prlja, a prljava ne lovi) i to je zapravo neki mit tipa svi prodaju ribu ili su to mriže za rakove ili sipe koje su dozvoljene samo profesionalcima - toliko o mrežama koje su stalno u moru..
porer je napisao/la:Pero Ugarković je profesionalno klepetalo i bukač pa mi se uopće ne da čitati njegova trkeljanja.
Na ovom forumu odavno je zbog svojih gluposti trajno baniran - memberlist.php?mode=viewprofile&u=514

Aj svaka ti čast! To je totalni pizdun!!
Zadnja izmjena: ceko; 08. 01. 2015. (21:47); ukupno mijenjano 1 put/a.
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la maky » 08. 01. 2015. (21:47)

marin je napisao/la:
maky je napisao/la:a neces di je konstantno ka nemoru dvi noge u istu cipelu inace se mrize bacaju predvecer a dizu ujtro panula po danu

ako na moru 100 metri nije u blizini sto je onda kad ti cuvar struze po šuvrima od mriže

sto si ti sa sportskom dozvolom splicanin ili hvaranin a ovi sa MR je domorodac fino fino :clap:

domorodac nije ništa pogrdno nego lokalni čovik koji tu živi

nije ni purger nista pogrdno pa isto ne volu da ih tako oslovljavamo fakat

O a A
.ebote šta odma napadaš čovika, pa nije mali ribar.. :crazy: by ceko
maky
Senior Member

Tip plovila: Graso 20 Scam SD 4.140 TIC

PostPostao/la Grinteša » 08. 01. 2015. (21:49)

Slažem se sa svime šta je Pero reka.
Da sam mali ribolovac, vjerojatno bi drugačije razmišlja.
Grinteša
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Gajeta 8.30 m (plastificirana) IMR 34

PostPostao/la golum » 08. 01. 2015. (21:55)

maky je napisao/la:
nije ni purger nista pogrdno pa isto ne volu da ih tako oslovljavamo fakat

O a A

Nije istina. Ipak je to naziv za autohtonog :D Zagrebčana ili ti domoroca :lol:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la ceko » 08. 01. 2015. (21:57)

marin je napisao/la:..uglavnom poanta je slijedeća; da ja panulan gori doli po punti i dodje čovik, domorodac bacit mrižice na to misto i zamisli da mu ja kažen nemoš tu bacit, ja ovde panulajen ?
bi li bilo boga i gospi, matera i ostalo ? e a kad on baci ja se mogu odma skupit i poć ća

Opet nije problem u Malom ribolovu nego u kulturi!!! (Nego, pošte za mriže u donjem dilu otoka su uglavnom bočići od valih.. Koje se mriže meću po puntama di je šporko?)
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 08. 01. 2015. (22:50)

marin je napisao/la:uglavnom poanta je slijedeća; da ja panulan gori doli po punti i dodje čovik, domorodac bacit mrižice na to misto i zamisli da mu ja kažen nemoš tu bacit, ja ovde panulajen ?
bi li bilo boga i gospi, matera i ostalo ? e a kad on baci ja se mogu odma skupit i poć ća

Neko mudar je jednom napisao da je oduvik bilo da veći alat ima prednost :D
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la ceko » 09. 01. 2015. (08:40)

Tako je bilo nekada kada su običaji i tradicija nešto značili.. Danas imaš situaciju da djeca ne pozdravljaju starije, djeca se u školi ne ustaju kad nastavnik ulazi u razred (itd.), a sve su krivi purgeri, šimano i mares...
ceko
Old Senior Member

PostPostao/la el passo » 09. 01. 2015. (09:49)

Bo, ja na poslu nemam problema sa nepoštivanjem alata
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la zeleni duh » 09. 01. 2015. (12:49)

Što se tiče mreža u moru Marin je potpuno u pravu u moru su 24 sata samo se premjeste 10-20 metara lijevo desno, napred nazad, o načinu bacanja da i ne govorimo. Bace je na jednoj punti povuku do druge i onda u polukrugu vrate natrag tako da ako nisi gledao kako su je bacili misliš da je mreža dugačka 100 metara. Nisam ostao bez jedne panule dok nisam vidio što rade. Cijele se dane mreže vade na njeno mjesto ide druga i tako u krug. Ko ne vjeruje neka dođe na područje Žirja, jedina iznimka gdje sam vidio da mreža ujutro ide van je Krk (pohvala njihovoj policiji). Ne znam tko nije doživio da uspije pronać komadić mora gdje nema mreža i da dok lovi oko te punte,otočića , hridi (svejedno) da nisu došli i bacili mrežu oko njega.
zeleni duh
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 09. 01. 2015. (12:58)

I vi mislite da će se problem cjelodnevnog ostajanja mreža u moru i prekomjeran broj metara mreža riješiti ukidanjem malog ribolova za dio ovlaštenika? :o :roll: Ma dajte ljudi, uozbiljite se.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la zorica » 09. 01. 2015. (13:37)

zeleni duh je napisao/la:Što se tiče mreža u moru Marin je potpuno u pravu u moru su 24 sata samo se premjeste 10-20 metara lijevo desno, napred nazad, o načinu bacanja da i ne govorimo. Bace je na jednoj punti povuku do druge i onda u polukrugu vrate natrag tako da ako nisi gledao kako su je bacili misliš da je mreža dugačka 100 metara. Nisam ostao bez jedne panule dok nisam vidio što rade. Cijele se dane mreže vade na njeno mjesto ide druga i tako u krug. Ko ne vjeruje neka dođe na područje Žirja, jedina iznimka gdje sam vidio da mreža ujutro ide van je Krk (pohvala njihovoj policiji). Ne znam tko nije doživio da uspije pronać komadić mora gdje nema mreža i da dok lovi oko te punte,otočića , hridi (svejedno) da nisu došli i bacili mrežu oko njega.

I kakve sad to ima veze sa MR
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la lupis » 09. 01. 2015. (14:28)

zeleni duh je napisao/la:Što se tiče mreža u moru Marin je potpuno u pravu u moru su 24 sata samo se premjeste 10-20 metara lijevo desno, napred nazad, o načinu bacanja da i ne govorimo. Bace je na jednoj punti povuku do druge i onda u polukrugu vrate natrag tako da ako nisi gledao kako su je bacili misliš da je mreža dugačka 100 metara. Nisam ostao bez jedne panule dok nisam vidio što rade. Cijele se dane mreže vade na njeno mjesto ide druga i tako u krug. Ko ne vjeruje neka dođe na područje Žirja, jedina iznimka gdje sam vidio da mreža ujutro ide van je Krk (pohvala njihovoj policiji). Ne znam tko nije doživio da uspije pronać komadić mora gdje nema mreža i da dok lovi oko te punte,otočića , hridi (svejedno) da nisu došli i bacili mrežu oko njega.

Ja kad dođem na poštu rijetko da ima kavicala.., jesi siguran da to nisu galebi..., ti što se miču livo-desno.., ili znaju poletit..., ako leti nije to kavical...

Kome smeta mreža najviše vidi se upravo u ovoj temi, onima koji promine 5 lokacija dnevno i očekuju da sve samo njih čekaju, i onima koji love alatima u pokretu, a nisu kocari..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Bodul009 » 09. 01. 2015. (17:52)

Ja imam MR polagao sam ispit, prošao tečaj i sve to platio i država mi tad nije rekla da ce to traja par godina i da ce mi to ukinut - pa tako da ja očekujem da mi država to nadoknadi pa makar i besplatnom rekreacionom dozvolom.
A sta se tiče mreža (ja ih ne koristim) mislim da one nisu neko veliko zlo, za eko sustav barem u mom kraju su nagori podvodni ribolovci izvuku iz rupe i najmanju hob. i ribicu a dozvolu vijerovatno nemaju nikakvu :!:
slika
Bodul009
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka

PostPostao/la bananko28 » 09. 01. 2015. (18:08)

Bodul009 je napisao/la:Ja imam MR polagao sam ispit, prošao tečaj i sve to platio i država mi tad nije rekla da ce to traja par godina i da ce mi to ukinut - pa tako da ja očekujem da mi država to nadoknadi pa makar i besplatnom rekreacionom dozvolom.
A sta se tiče mreža (ja ih ne koristim) mislim da one nisu neko veliko zlo, za eko sustav barem u mom kraju su nagori podvodni ribolovci izvuku iz rupe i najmanju hob. i ribicu a dozvolu vijerovatno nemaju nikakvu :!:

Hahahahaha jel se ti to salis? Da podvodni ribolovac ubije 2 nedorasle lovratice dobija bi kaznu da ti pamet stane, po njemu drvlje i kamenje, a kad dopunac u "100 metara" mrize pobije 3 kasete lovratica to nikome nista. Daj ne pizdite vise. Ko vise napravi stete 10 dopunaca sa 100 met mrize i 10 podvodnih ribolovaca? Budite realni
bananko28
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin

PostPostao/la MV KRK » 09. 01. 2015. (18:16)

Podvodni ribolovci 100 posto, kad su hobe u mrijestu najvise se vade a ti bananko pricaj sta god oceš.ne bacam mreze i nezanimaju me al znam da profici u par kilometri mreze ulove jedva koju kaseticu oslica, toliko o fantasticnom ulovu iz mreža.
MV KRK
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Loviti u okvirima zakona

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.