Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
dome je napisao/la:Ne znam na što misliš pod "ispušni lonac" ....
...tzv.voterlok neki ga nazivaju marmita on služi da se u njega slije voda iz ispušne cijevi i labuđeg vrata i montira se na najnižu točku santine ma gdje ona bila tako da sva voda ode u njega pritom većina montera preferira da bude što dalje od motora da u periodu mirovanja vlaga bude što dalje od turbine pazeći na nagib tj. pad ispušne cijevi. Većina montera montira samo ovu komponentu bez prigušivača i onda se čude što je ispuh bučan .
Neke barke zbog specifične izvedbe strojarnice jednostavno nemaju mjesta za sve komponente poput primjerice čudaka pa nije ni moguće montirati sve po pravilima struke ............
bjosip je napisao/la:Ima li netko nacrt ili presjek (voterlok ilimarmita )
plavnik je napisao/la:Ovako bi to pravilno trebalo izgledati.
U vecini slucajeva, a tako i kod mene je samo waterlock koji je blize motoru nego rozeti. Po meni tako i treba biti, upravo zbog tog da zadrzi povrat mora u ispuh motora sto mu je i zadatak. Na slici se vidi da minimalan razmak od ispusnog koljena mora biti 30 cm.
Dalmato je napisao/la:Ekipa ,može mala pomoć, ne razumijem se u ispušne lonce, imam lonac od inoxa koji već par godina pušta ili lagano mi jede živce.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.