Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
marin je napisao/la:nisu kuštere rekli da je duplo jači nego da s 9.8 ide 10 milja a s 9.9 14,
Bilo bi lipo kad bi se čitali postovi s minimalnim razumijevanjem, inače lako nastanu lažne legende
Tako da virova ili ne realno izmedju 9.8 i 9.9 imaš oko 10 konja razlike, što su potvrdili i kušteri koji su mi rekli da su s 9.8 postigli 10 milja, a s 9.9 14 milja brzine.
marin je napisao/la:robi, lipo ti ponavljan da san usporedjiva 9.8 2t i 9.9 4t, i dalje tvrdin da je izmedju njih velika razlika, možda je krivi izraz u 10 konja, ali
je sigurno da isti kaić, npr kuster 15 će s njima imat veliku razliku u krajnjoj brzini
Evo iz prve ruke ti je nostromo opisa koliko je brži njegov 9.9 2t s težim kaićem od 9.8 2t s lakšim kaićem. Kako to objašnjavaš kad je razlika
u snazi 0.1 Ks, i oba su dvotaktni ?
marin je napisao/la:je, zato što je drugačija propela, veća, pa ima i veći potisak, i veću brzinu, a to može zato što ima veću kubikažu, pa je drugačija krivulja snage, i sad slijedom te logike
1. 9.8 2t = 169 kubika, 26kg
2. 9.9 2t = 247 kubika, 37 kg
3. 9.9 4t = 330 kubika, 51 kg
dakle usporedjiva sam koliko bi treba ić s trećim brže nego s prvim ? to ćemo vidit u testu, stvarno ne bi više teoretizira
Tako da virova ili ne realno izmedju 9.8 i 9.9 imaš oko 10 konja razlike, što su potvrdili i kušteri koji su mi rekli da su s 9.8 postigli 10 milja, a s 9.9 14 milja brzine.
nostromo je napisao/la:marin je napisao/la:je, zato što je drugačija propela, veća, pa ima i veći potisak, i veću brzinu, a to može zato što ima veću kubikažu, pa je drugačija krivulja snage, i sad slijedom te logike
1. 9.8 2t = 169 kubika, 26kg
2. 9.9 2t = 247 kubika, 37 kg
3. 9.9 4t = 330 kubika, 51 kg
dakle usporedjiva sam koliko bi treba ić s trećim brže nego s prvim ? to ćemo vidit u testu, stvarno ne bi više teoretizira
9.9 2t d.o.46 kg
Ti si reka da su Kuštere rekli da ima 10 ks više a ne ja...ja san samo napravija usporedbu ta 2 2t motora tako da nemojmo brkati stvari
2105 je napisao/la:Malo si fali što si uze bili kolur jer ti bili odsjaj najviše lampa podmore i straši Zubace kad dođu u plitko.
kuster je napisao/la:Ne vjerujem da ih je prodano 400 jer je u nekom clanku iz 2009 pisalo da ih je prodano 150-ak a od 2004.g. se proizvodi?...
marine,bijela boja trupa je dobra ali si gore,tj.palubu trebao staviti onu žučkastu jer je lipa i nakon 10 godina izgleda ko nova...
a s tim motorom 9.9/15 tohatsu,koja ti je maksimalna,putna,po gasa,3/4 gasa,-brzina?
aladin je napisao/la:Marine, tek sada vidim da si u šopingu bio. Neka je sa srecom
Mozda sam negdje preskocio ali jesi li probavao koliko najsporije mozes ici sa ovom kombinacijom? Ovo "najbrže" ostavljam drugima
Trenutno korisnika/ca: genije i 1 gost.