Evo kad se već spominje strop, ako kome može koristit, mogu opisat kako sam izvea i ovi središnji dio stropa sa skajem.
Skaj sam za strop zaljipija čičak trakom, a postupak je slijedeći:
1. Pričvršćeni aluminijski L-profili (služe kao krajnja liva, odnosno krajnja desna vodilica za šperu)
2. Postavljena izolacija stropa - stiropor 2cm
3. Na središnje ojačanje stropa zavidana tri vijka i postavljene šajbe (podloške) velikog promjera (služe kao, recimo, zajednička-središnja vodilica za obe
špere). Vijci nisu zavidani do kraja kako bi se špera mogla umetnuti. Umetnuta špera liva i desna (na slici je prikazana špera prije nego je na nju
naljepljena čičak traka). Nakon što se umetne špera sa zaljepljenom čičak trakom središnji vijci se pritegnu.
4. Na kraju preostaje zalijepiti oblogu od prošivenog skaja na strop. Naravno, na skaj je prethodno nalijepljena široka čičak traka.
Čičak traku (široku) sam na špere lipija uzdužno, dok sam na skaj lipija poprečno. Dimenzije prošivenog skaja su tek nešto veće od površine koju on mora pokriti. Taj višak skaja se samo lagano, pomoću npr. špatule utisne u porocip između ove obloge od skaja i one modre obloge od mikrofibre.
I sad se možda može postavit pitanje zašto sam odabra baš ovakav način montaže kad ima i jednostavnijih. Jednostavno volim da mi je i nakon ugradnje (bilo čega) na raspolaganju što veća sloboda za eventualne naknadne dorade, preinake i tko zna kakve buduće vratolomije. Eto, sad mi je već na pameti da bi tribalo stavit kakav solar. Kako nemam nadkabinu, najizglednija je varijanta fermat ga na kabinu, a to znači da mi za zavidavanje panela i provođenje instalacije, strop u kabini mora bit slobodan (bez obloge). Iz priloženog se vidi da za demontažu ovako izvedenog stropa (a naknadno i za njegovu ponovnu montažu) ne triba više od 10-15 min (odlipiš skaj, popustiš malo ona tri središnja vijka i izvučeš šperu). E sad, jeli sve to ludo? He, he, ne dvojim da jest, ali...