vez za brod

Sve ostalo što ne pripada niti jednoj gore navedenoj kategoriji

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: vez za brod

PostPostao/la ivan3 » 27. 11. 2012. (20:26)

antep je napisao/la:priče da je moj dida gradio ovo, tvoj ono, su primitivizmi koje ne bi niti komentira... tvoj dida je gradio rivu, moj most, pa ja ne smijem vezat brod a ti nećeš prilaziti priko mosta...to je ta razina primitivizma ...

Nisu to primitivizmi nego je to jedini ispravni zakon u malin mistima i po otocima za koje država nebi niti lipe dala, a sve šta i je napravljeno je napravljeno za vrime Austro-Ugarske.
Mislin da je dovoljna bila ona žustra rasprava sa jednin cijenjenin gospodinon iz kontinentalnog dijela Hrvatske vezano za domicilno stanovništvo.

Onaj moj post je bija samo pitanje el-passu iz znatiželje...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Majama

PostPostao/la Pape » 27. 11. 2012. (20:29)

...a ništa...čitajuč sve ovo uvjerili ste me da san se zajeba...sad kad dođe EU...pa kad daju sve lokalnoj samoupravi i ovi daju vezove po jednu kunu godišnje...jerbo nečemo ni imat za više...mislin da ću počupat svu kosicu a i obrve skupa š'njome....od muke.... a iden se i upisat za listu čekanja za vez u berketa...tako da ću bit prvi na redu za vez od 12m.... :Other8:

...ala brale koa boa...ja ću pustit u gaće....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (20:31)

vjerojatno je mjesna zajednica dobila koncesiju na dijelu pomomrskog dobra, na određen broj godina... po projektu izgradila lukobran... onda davala na korištenje vezove... a onda je neki činovnik na uplatnici umisto naknade za korištenje upisa prodaju :roll:

ukratko što pisalo da pisalo, nemoj misliti da si vlasnik veza u pravnom smislu. tj. ako netko donese odluku da nekada po planu tu više neće biti lučice, što je pravno moguće, ovisno o interesima, vezova više neće biti. ti na to nećeš moći polagati nikakva prava niti imaš pravnu - sudsku zaštitu...

pravno, kada bi pravno i moga stjecati vlasništvo veza, što ne možeš, vlasništvo ne možeš steći od nevlasnika. s obzirom da se radi o nekretnini, gleda bi se upis u zemljišnu knjigu, i moga bi ga steći od titulara vlasništva iz ZK uloška... ali... to je pomorsko dobro i na njemu nema vlasništva...

jedino pravo korištenja po valjanom pravnom osnovu... sve ostalo je divlji zapad...
antep
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Galeb 6.75

PostPostao/la Pape » 27. 11. 2012. (20:32)

bananko28 je napisao/la:ovdje kod mene ljudi koji imaju 20 godina vez, prodaju ga nekom strancu za masne pare, po 8.000 eura, a taj stranac, purger, slavonac, nebitno ko je, drži barku na vezu 2 miseca i onda preostalih 10 mjeseci vezovi zjape prazni. zašto? zato što ti dotepenci imaju pare i mogu, a mi se koji smo se olegli tu, ne možemo.
Trebalo bi recimo, onaj tko ne želi više koristit vez, ode u kapetaniju, lučku upravu, što ja znam di, i kaže ne želim više imati vez. onda ti nadležni prvo vez ponudit domaćem čoviku, napravit neki natječaj za domaće (a zna se ko su domaći). znam neke koji imaju vez a 15g. nije barku veza, zapravo ni nema je. vez zjapi prazan 15g. i nikom ništa! :twisted: :twisted: :twisted:

...nema toga ovde...taj koji ne drži brod dože vrime (10 -tak pa i više godina) ti su ovde najpoželjniji...komercijala se dere na njemu.... :Other8:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (20:50)

primjećujem da ljudi rade diskriminaciju na domaće i tuđe.... to također pravno ne drži vodu... amo malo skinuti klepke s očiju (konj ima klepke de ne gleda okolo već da mu se suži vidno polje).

zašto netko tko je iz Kaštela ne bi moga imati vez u St ili Trogiru... koji bi to prihvatljiv kriterij bio po kojem bi čovik iz Kaštela bio diskriminiran u odnosu na susjede iz Trogita...??

kod nas je godinama kaos u uređenju vezova i lučica... zapad je davno rješio taj problem... ne treiba izmišljati toplu vodu, već samo pogledati šta napredniji rade...

grad, općina.., traži koncesiju od županije za izgradnju lučice... ide projekt... odobrenje.. koncesija.. gradi se lučica u kojoj se jedan dio daje na natječaj "domaćim ljudima" (naravno da se na taj natječaj može prijaviti čovik iz npr. Križevaca, iako je takvih zanemarivo malo) koji su zainteresirani za korištenje veza cilu godinu... dio plaćaju u gotovini + vezarina, a dio vezova se koristi u komercijalne svrhe za veću zaradu kako bi se osigura novac za uređenje i održavanje lučice i plaće osoblju... znači na jednostavan način se osigura dovoljan broj vezova po prihvatljivoj cijeni... ali pravih vezova sa kompletnom pratećom opremom...

primjerice izgradnja pontona za 60 vezova dođe oko 60.000,00 - 70.000,00 eur, dio subvencionira grad, ostalo na natječaju potencijalni korisnici... svi zadovoljni... vez plate par tisuća kuna i to je to...

al kod nas harače lokalni šerifi koji uzurpiraju i betoniraju obalu pa vezove prodaju po par tisuća eura... nažalost

uvik mi je ža kad takvi nasamare ljude...
antep
Member

PostPostao/la Pape » 27. 11. 2012. (20:57)

...a ništa...ajmo ti kreni...dobij koncesiju sagradi i sve to skupa...i eto mene dat ću i par tisuča eura, a ne kuna.... :thumbup:

...da mi je bar znat za kad si navija sat kad si oša leć.... :eh:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (21:03)

.. kad tad će to tako biti... samo što na natječajima za koncesiju bolju ponudu daju privatni investitori... al, što se da više koncesija, što je više vezova potencijalnih, to je cijena niža.. zakon tržišta

al realno, najgluplja je činjenica da na našoj lipoj obali nema dovoljno vezova.... neshvatljivo...
antep
Member

PostPostao/la Thomy » 27. 11. 2012. (21:07)

Ante koliko plaćaš vez i u kakvom si statusu u toj lučici? ;)
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Pape » 27. 11. 2012. (21:21)

...antiša...evo ti link, pa pročitaj zadnji post na stranici od Zore...eto ljudi grade športsku lučicu...pa viđe šta su sve dali nofaca...a nisu još ni jedan kolpomorto bacili...a di je još cila infrastuktura i sve ostalo šta ih čeka...i onda se čudiš da niko ne gradi više porte osim ovih privatnih marina di ni ti ni ja skupa da se udružimo za jedan brod od 7 metri ne bi mogli primirisat....
a evo i link....možda te ova mora probudi iz snova.....

viewtopic.php?f=133&t=4447&p=233003#p233003

...lipi pozdrav stari moj... :wave:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (21:43)

Thomy je napisao/la:Ante koliko plaćaš vez i u kakvom si statusu u toj lučici? ;)

u nikakvom statusu.. vežem na "moj" - "divlji" vez i molim Boga da grad ne da u kocesiju obalu... a onda kud koji..
antep
Member

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (21:47)

ništa mi nije jasno u ovom pisanju... tko je tu dobio koncesiju, tko je investitor,...??? ko će gospodariti i održavati takvu lučicu... djeluje jako neozbiljno... mislim da se radi o ŠD. oni imaju ozbiljan problem s lukobranom...

ovo šta se planira u ŠB je u zaljevu, ponton 50-60 vezova, bez lukobrana, bez miljona i milijardi kuna...
antep
Member

PostPostao/la Pape » 27. 11. 2012. (21:58)

antep je napisao/la:

ništa mi nije jasno u ovom pisanju... tko je tu dobio koncesiju, tko je investitor,...??? ko će gospodariti i održavati takvu lučicu... djeluje jako neozbiljno... mislim da se radi o ŠD. oni imaju ozbiljan problem s lukobranom...

ovo šta se planira u ŠB je u zaljevu, ponton 50-60 vezova, bez lukobrana, bez miljona i milijardi kuna...

...a ovo je ozbiljno...posadiš negdi ponton i tvoji poblemi završili... :crazy:

...aj molin te nečemo više.... :wave:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (22:07)

Pape ovo je nešto šta će nas i našu dicu mučiti... dok se god ne sredi stanje.. pozdrav tebi :wave:
antep
Member

PostPostao/la malub1 » 27. 11. 2012. (22:39)

antep je napisao/la:

[/quote]

Lako ti je negdi u kraju o šibeniku postavit sami ponton kad je zaklonjeno od velikih valova i udara vitra.
U Podstrani ti je t već malo puno teže kad je sve otvoreno.Nemoš mišat kruške i jabuke.
Lijenost je ljudska RACIONALNOST.
malub1
Old Senior Member

Tip plovila: Damor800 Fjaka VM704LX mila 300 + mercury 9,9

PostPostao/la antep » 27. 11. 2012. (22:45)

naravno. zaljev, prirodni zaklon najbolji...
antep
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.