el passo je napisao/la:De naruči i meni jedan. Kad ti dođe pošalji hp - om. Mogu ti uplatiti akontaciju prije
El Passo, daj uzmi si 5 minuta, pa se registriraj najprije na Ebay (samo osobni podaci), a onda na PayPal(na osnovi osobnih podataka i kreditne kartice).
Ovaj fishfinder se može kupiti na linku: (kad izabereš shipping to: Croatia, ti pokaže, da je besplatno odn. Free)
http://www.ebay.com/itm/100M-LCD-Sona-S ... OC:DE:3160Objasnit ću: putem pošte sam ga dobio tek posle 42 dana (posle narudžbe i plaćanja). U tom periodu sam pisao Kinezima, što je s robom, otpisali su mi, da
je naša carina robu vratila i ne znaju zbog čega ... kao (da im vjerujem?) su poslali ponovo itd. - slali mi neki tracking number, koji je bio bog zna što, usput su mi
ponudili i refundaciju 5 USD i refundirali (samo za čekanje, ako ne bi dobio robe, vratili bi sav novac) ... a napokon je roba stigla. Carini sam morao predložiti
tražene podatke i odlučili su (deda mraz), da ne trebam platiti uvozna davanja.
Ja mislim, da je moguče dvoje:
- ili su več prvi (i jedini) put slali toliko kasno (inače na Ebayu označe 5 minuta posle kupnje, da su dali na poštu)
- ili je neko vrijeme zadržala robu naša carina: naime, kinezi ne stave u paket nikakav račun. Na carinskoj deklaraciji uvijek piše, da košta 7 USD i da je unutra punjač mobitela ...
Ovaj fishfinder je dosta kompaktna stvar, pa moraš onda vrijednost carini dokazivati (teško vjeruju) sa linkovima na Ebay, printom plaćanja, ...
A nije to pravilo - ponekad (obično manje stvari odn, sa na prvi pogled manjom vrijednošću) paket iz Kine stigne u 14 dana, da nisi ni znao.
Ipak, uz toliko (gore opisanih) intervencija, da moraš sad i nekom trećem svaki dan/dva objasnivati kako je na stvari odn. pošiljci ...
Molim te, registriraj se i probaj nabaviti direktno. Nije teško, dva klika s mišem. Ako bude problema, rado ću pomoči.