Pustili tune iz kaveza

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Pustili tune iz kaveza

PostPostao/la oneeyed » 15. 07. 2012. (08:19)

"Najgore što ti se može dogoditi je da na tebe padne nešto tupo, a teško. To drobi kosti."
oneeyed
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Ribar 480

Re: Pustili tune iz kaveza

PostPostao/la ivan3 » 15. 07. 2012. (08:23)

Ma ove eko aktiviste triba- "cenzurirano zbog brutalnosti".
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Pape » 15. 07. 2012. (11:09)

...ti aktivisti svarno nisu normalni...napali kaveze?!??...napravili štetu ljudima nenormalnu, odnili nekome kruv iz usta i doprinili razjebavanju ionako razjebane ekonomije...misto da se okome na one koji love van zakona i svih propisa...okomili se na ljude koji muku muće svaki dan da bi zaradili koju kunu....

...da san ja sudac...10 godina mujte rada na uzgoju tune bi im bila presuda...bez godišnjeg i slobodnih dana i vikenada...a za doručak...tuna i malo blitve...za ručak...tuna i malo blitve...i za večeru...tuna i malo blitve....i tako svaki dan u tih 10g.....pa'š vidit oće li drugi put...nikakav zatvor, hranjenje mujte i na grbači nas i države....svi bi oni meni kaznu debelo odradili....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ab ovo » 15. 07. 2012. (11:24)

:clap: :clap: :clap:
Pa jednom na šetimanu premjestit kaveze 200m amo, pa onda 200m tamo. Aktivno plivajući. ;) Tako da mu ono "aktivist" dođe do izražaja.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la ivan3 » 15. 07. 2012. (11:34)

E, ovo šta govori pape je dobro, ali bi oni meni samo kokoši jili i to bi ih sami morali zaklat, ako neš to onda gladuj sa 10 deka kruva dnevno.
Vidili bi onda kako će se borit za prava kokoši...

Pa opet poštenome svitu kradi kruv iz usta, pas mater bezobraznu.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Merc25 » 15. 07. 2012. (11:48)

Ja njih potpuno podržavam ... bravo dečki i cure ...

Da je ta tuna rezultat UMJETNOG mrijesta u mrijestilištu a ne PLJAČKA Jadrana i IZLOV nedoraslih tuna, čime se uništava i istrbljuje plavorepa tuna (navedeno u članku) još bi i bilo Ok, kao i kod uzgoja ostalih vrsta riba,a ne da nam KRADU tune, uzgajaju u mrežama čime TRUJU uvale i okoliš oko uzgajališta...

Naprijed dečki i cure...ima još mjesta za akciju...
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Tip plovila: Istranka

PostPostao/la ab ovo » 15. 07. 2012. (12:41)

A da je umjetni uzgoj onda ne bi trovali uvale i okoliš oko uzgajališta :lol:
Merc, poštujem tvoje mišljenje, ali argumenat ti i nije baš neki. Ne kradu nego love legalno. Plaćaju koncesiju, poreze i doprinose, radnike .... tuna odlazi u izvoz ....razmisli malo dublje :wave:
ab ovo
Old Senior Member

PostPostao/la Merc25 » 15. 07. 2012. (12:46)

Po meni to nije uzgoj...to je ulovi (čitak PRELOVI), ugoji i prodaj...e to meni smeta...što se prelovljava sitna tuna.
A novac nama više tunu neče vratit...
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Merc25
Korisnik baniran

PostPostao/la ab ovo » 15. 07. 2012. (12:52)

Da malo karikiram i pretjeram: bolje da mi dica idu mukte u školu i stari ima penziju, nego da neki mlatimudan na crno prodaje odraslu tunu. :wave:
ab ovo
Old Senior Member

PostPostao/la Merc25 » 15. 07. 2012. (13:07)

Je...pa to nas i vodi u to da Jadran bude pust...ako dovoljno pust več nije...
Merc25
Korisnik baniran

PostPostao/la riberer » 15. 07. 2012. (13:47)

Zanima me nešto drugo. Već je bilo slučajeva pobjeglih tuna iz kaveza, radi nevremena uglavnom.
Jesu li istinite priče da tune uzgajane u kavezima nemaju puno šanse da bi nastavile "normalan" život u divljini (i zbog toga što su navikle dobivati hranu lopatom, a ne loveći je)?
Čuo sam dosta priča o tunama koje su ulazile u porte i postajale lak plijen bilo kome, pa čak i priče da su, izgubivši valjda orjentaciju, udarale u obalu ranjavajući se?
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la surfer » 15. 07. 2012. (15:06)

ab ovo je napisao/la:Ne kradu nego love legalno.

Citirat ču tebe, bolje nego pape-a...

http://www.guardian.co.uk/environment/g ... vists-tuna

http://www.theblackfish.org/news/bluefi ... freed.html

...tu ima malo više o ovom slučaju.

Da li je ta riba ulovljena legalno, ili da li je legalne večićine?!...možda nije ni bitno da li je legalno ili ne, jer svatko zna da lov mlade ribe šteti vrsti, bilo kojoj!!
Ako su oslobodili mladu tunu koje je uhvaćena u dozvoljenom lovu nisu pogriješili, pa nema ni razloga tražit da ih se kazne, ni da su brutalni, ni da su nekoga razj...., a ako ih se proziva tako, kako bi se onda trebalo prozivati plivarice od kali-tuna koji su ulovili tu nedoraslu ribu, ili ribu nakon dozvoljenog lova - herojima možda, i da tako rade svake godine, kakav bi bio rezultat??!
Jedino šta svi znaju je to da je tuna pred istrebljenjem, to se napominje i na početku svake od epizoda wicked tuna...Španjolska je već prije dvije godine i službeno priznala da oko tunolova na Mediteranu ima puno nepravilnosti koje štete vrsti, čini mi se i Italija, u prvom redu korupcija, pritisak Japana kojeg je već Australija optužila da su ilegalno prelovili tunu na južnoj polutci, zbog nepridržavanja kvota i zakona...vjerovatno se i tada prozivalo agresivne aktiviste, ali rezultat se vidi...
Jasno je da ljudi moraju živit od lova ribe, ali da li če na taj način dugo opstat, i da li če ostat nešto za sportskog ribolovca, želje su jedno a mogućnosti drugo, ali lova je lova...
A tko kome uzima krugh iz usta, pape prosudi sam, ja mislim da bi takvi ribari tebi uzeli kruh iz usta kad bi ostala samo mala riba koju ti loviš...
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

PostPostao/la dome » 15. 07. 2012. (15:07)

Fascinira me kako krivično djelo novinari veličaju kao eko-akciju pari kao da su se skupili i očistili obalu od raznih škovaca a, ne uništili nečiju imovinu i kompletnu ljetinu ............ posebno je fascinantna činjenica da ti kriminalci imaju i podršku dijela javnosti koja se još i stavlja u ulogu njihovih odvjetnika pravdajući krivično djelo odmazdom za razno razne prekršaje koje su počinili kolege iz branše ........... čitam i ne mogu vjerovati ..........
ne mogu vjerovati koliku podršku ima takvo devijantno ponašanje ili je to sve skupa zapravo krinka te su te tune oslobođene kako bi čarter lovci kojih ima svakim danom sve više imali što loviti ?
nekako sam skloniji ovoj teoriji zavjere .................
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la tramontana » 15. 07. 2012. (15:12)

Merc25 je napisao/la:Po meni to nije uzgoj...to je ulovi (čitak PRELOVI), ugoji i prodaj...

Tu si sad zašao u malo "dublje" vode ... to se pitanje postavlja od kada je svijeta tj.civilizacije - smijemo li mi (ljudi) zarobljavati, razmnožavati, držati i hraniti druga živa bića da bi ih ubijali i prehranjivali se?
Po tim aktivistima ne bi niti jedna životinjska farma više bila sigurna ... ni Baricin svinjac, ni prč kuma Jere ... one tri kokice none Pepine bi trebalo pustit u šumu ... a sutra za obed :think:

Kažu da i biljke osjećaju, da ih boli kad ih kidaš ...

e to meni smeta...što se prelovljava sitna tuna.
A novac nama više tunu neče vratit...

Meni i tebi je neće sigurno vratit - ionako joj smijemo samo mahati. Uostalom, i taj pojam "sitna" tuna je od nekoga određen - da su stavili 5 kg šta bi onda?
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la surfer » 15. 07. 2012. (15:36)

dome je napisao/la:Fascinira me kako krivično djelo novinari veličaju kao eko-akciju pari kao da su se skupili i očistili obalu od raznih škovaca a, ne uništili nečiju imovinu i kompletnu ljetinu ............ posebno je fascinantna činjenica da ti kriminalci imaju i podršku dijela javnosti koja se još i stavlja u ulogu njihovih odvjetnika pravdajući krivično djelo odmazdom za razno razne prekršaje koje su počinili kolege iz branše ........... čitam i ne mogu vjerovati ..........
ne mogu vjerovati koliku podršku ima takvo devijantno ponašanje ili je to sve skupa zapravo krinka te su te tune oslobođene kako bi čarter lovci kojih ima svakim danom sve više imali što loviti ?
nekako sam skloniji ovoj teoriji zavjere .................

Kriminalci su oni koji su prerezali mrežu, u kojoj je bila riba veličine manje od dozvoljene...a šta su onda oni koju su, pa i u legalnom lovu (do 15.6.), ulovili tu ribu koja je manje veličine od dozvoljene, odnosno koja se nije mogle ni jednom razmnožit, odnosno nelegalna riba???
Uspoređivat mrežu i udicu nema smisla...
Da samo čarteraši love imali bi i tunolovci više za lovit i bilo bi kruha za sve...ne mogu vjerovat koju podršku daješ onima koji izlovljavaju tunu, ilegalnu, ilegalno...masovno!!

Ok tramontana, možeš njoj samo mahat, danas, a sutra nečeš ni to jer je neče biti :thumbdown:
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.
surfer
Old Senior Member

Tip plovila: Bakan 5 cabin + Honda 40

Sljedeća

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.