Kupnja motora u Njemačkoj

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Kupnja motora u Njemačkoj

PostPostao/la joze » 03. 06. 2012. (20:51)

Pozdrav,
imam sad priliku ic u Njemačku i baš sam razmišljao pošto kupujem tohatsu vanbrodski motor od 5ks da možda uzmem u inozemstvu ako bude jeftinije. Što mislite jel isplatljivije uzet kod nas ili uzet motor u Njemačkoj
joze
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara 4.50m bez kabine

Re: Kupnja motora u Njemačkoj

PostPostao/la Kapo » 03. 06. 2012. (21:05)

Raspitaj se na carini koliki su nameti (carine,porezi,trošarine,špedicija....),pa kad vidiš cijenu koštanja u Njemačkoj (minus povrat poreza MwSt) lako ćeš i sam izračunati da li je isplativo.Sretno... :wave:
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la kutnjak » 03. 06. 2012. (21:29)

Ja sam htio kupit nesto opreme za svoj brod u Njemackoj na Boot Dusseldorf-u u sijecnju, i mislio sam da cu onda moc povratit MwSt... ali su mi prodavaci objasnili da u Njemackoj nema povrata merverstojera (po naski PDV-a) na brodsku opremu (marine equipment) :mrgreen: Kako vanbrodski motor bas spada u tu kategoriju, mislim da bi kupovina vanbrodskog motora u Njemackoj ispala po onoj "skuplja pita od tepsije", osim naravno ako ne ubodes neki zesci popust.
I jos nesto, cijene vanbrodskih motora koje sam ja gledao (Honda, Yamaha, Suzuki) su vani vece nego kod nas, provjereno. Bit ce da proizvodjaci cijene svojih proizvoda prilagodjavaju standardu zemalja gdje ih prodaju, isto kao recimo za aute.
kutnjak
Member

Tip plovila: Merry Fisher 725 / Honda 150

PostPostao/la joze » 13. 07. 2012. (21:28)

evo sam se danas malo zaletia do Bauhaus Frankfurt. Nije me se bas dojmilo jako slaba ponuda a i cijene nisu nista nize od nasih, nesto cak i skuplje. Recimo karabin 8eura ja platia kod nas 20kn. Mozda je to samo u Bauhausu, trebalo bi vidit po web shopovima ode sta ima. Motor sam odlucia kupit kod nas ali u potrazi sam za bijelim svjetlom na baterije i nesto tipa ovako http://nauticpoint.net/index.php?option ... &Itemid=11 pa savjetujte ako ima sta zanimljivo dok sam jos ovdje.
joze
Member

Tip plovila: Pasara 4.50m bez kabine

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.