Papiri za izvanbrodske motore

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Papiri za izvanbrodske motore

PostPostao/la sCoddillac » 28. 05. 2012. (10:19)

Bog svima!

U jednoj garaži kod jednog starijeg čovjeka su dva Tomosova motora. Tomos 4 i Tomos 18. Stajali su jako dugo. Odlučio sam nešto s njima učiniti pa sam malo kopao po internetu i našao da trebaju nekakvi papiri za izvanbrodske motore. Za Tomos 18 postoji račun iz dućana gdje je kupljen i ništa drugo. Za Tomos 4 nema ništa. Čuo sam nešto da lučka kapetanija ima veze s tim nekim papirima. Budući da nemam pojma o toj temi molio bih da me uputite - podrobno (detaljno).

Znam da treba učiniti generalni servis na tim motorima, a to košta, pa ako zapnem s tim papirima, onda ne bih investirao u servis, već bi motori završili na smeću. Jedan čovjek je gledao Tomosa 18 i kaže da je to prva serija i da ta serija ima najkvalitetnije ugrađene dijelove, pa bi se možda moglo izvući nešto love iz toga ....

Hvala svima unaprijed!
sCoddillac
New Entry

Tip plovila: bez plovila

Re: Papiri za izvanbrodske motore

PostPostao/la dome » 28. 05. 2012. (10:54)

Za upisati motor u plovidbenu dozvolu potreban je dokaz o vlasništvu i porjeklu motora te kompletan pravni sljed ukoliko postoji više vlasnika.Vjerodostojni dokument kojim se pravno može dokazati vlasništvo je račun o kupovini,JCD i inozemni račun ako je motor uvežen ili plovidbena dozvola u kojoj je upisan motor te naravno ugovor o kupovini od građanske osobe ako je motor kupljen kao korišten ali mora postojati pravni sljed do jednog od prije navedenih dokumenata.Ako nemaš nešto od ovoga nažalost nećeš moći dokazati vlasništvo i legalno raspolagati motorom u skladu sa trenutno vrijedećim propisima.....
evo odgovor je usljedio u skladu sa dogovorom ;) ......
nadam se da sam ti barem malo rasvjetlio situaciju ..........
želim ti puno sreće sa tomosima, trebat će ti i ugodno korištenje foruma ... kad riješiš situaciju podjeli iskustva s nama , svi smo znatiželjni kad su u pitanju ovakve kombinacije :wave:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la sCoddillac » 29. 05. 2012. (20:44)

Hvala još jednom!

Što je JCD ? S manjim Tomosom ću moći jedino miješati mošt - kako stvari stoje. :( Za veći moram prvo naći kupca ..... a nemam pojma koliko uopće vrijedi nešto te klase i te starosti unatoč malom broju radnih sati .....
sCoddillac
New Entry

PostPostao/la markegiani1607 » 29. 05. 2012. (20:55)

pozdrav ovako oes negdije gdije prodaju i otkupljuju sekundarni otpad i trazis da ti naprave racun da si ga kupio kao otpad to platis 4 kn po kili naci bubm 18 ima 20 kila platis 80 k i dbijes racun oda si ga kupio na smetlistu i taj ti racun valja za ga upisat u plovidbenu dozvolu znam iz iskustva
dani
markegiani1607
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: pasara drvena 1951g 6 m torpedo 9 ks

PostPostao/la dome » 29. 05. 2012. (21:52)

sCoddillac je napisao/la:Hvala još jednom! Što je JCD ? .....

jedinstvena carinska deklaracija
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la dome » 29. 05. 2012. (22:00)

markegiani1607 je napisao/la:kao otpad to platis 4 kn po kili naci bubm 18 ima 20 kila platis 80 k i dbijes racun oda si ga kupio na smetlistu i taj ti racun valja za ga upisat u plovidbenu dozvolu znam iz iskustva

Račun za registraciju motora mora sadržavati osim mase koju kupiš na otpadu i broj motora kao i snagu koju razvija što tvrtka za gospodarenje otpadom ne može napisati jednostavno zato jer da bi izdao takav račun mora zaprimiti i takvu robu sa takvom popratnom dokumentacijom ........... sve ostalo je krivično djelo makar po trenutno važećim propisima i bilo koji savjeti u tom smjeru su također poticaj na počinjenje krivičnog djela što mi na ovom forumu nećemo podržavati jer nitko ne želi policiju za vratom zar ne ?
2) koristi “Pretražnik”
dome

PostPostao/la dimulius » 30. 05. 2012. (08:57)

bilo bi prilicno nezgodno da nekome nestane nova yamaha 100ks (auto, brod,...), koju ce onda netko drugi kupiti na otpadu i uknjiziti kao svoje vlasnistvo :evil: :crazy:
dimulius
Old Senior Member

Tip plovila: G23 Yanmar 4LHA HTP

PostPostao/la sCoddillac » 30. 05. 2012. (11:41)

@markegiani - hajd'mo se nas 2 mijenjat. Dam ti Tomosa 4 a ti meni novčanicu od 100 Eura i onda ti kemijaj ovo s otpadom i papirima. Majstor koji je na njemu napravio kompletan servis kaže da 'prede ko' sat'. Ako je on lagao mene, onda i ja lažem. :mrgreen:
sCoddillac
New Entry

PostPostao/la zore70 » 30. 05. 2012. (12:05)

sCoddillac je napisao/la:@markegiani - hajd'mo se nas 2 mijenjat. Dam ti Tomosa 4 a ti meni novčanicu od 100 Eura i onda ti kemijaj ovo s otpadom i papirima. Majstor koji je na njemu napravio kompletan servis kaže da 'prede ko' sat'. Ako je on lagao mene, onda i ja lažem. :mrgreen:

A kako znam da nisu ukradeni?
Virujem tebi na riječ...dok ne uzmeš stoju eurića i odeš...posli na koji način barba drotu objasnit da nisan ukra?

Vjerovatno nije slučaj...ali je jedan od jako čestih scenarija,zato ne igraj se.. ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la markegiani1607 » 30. 05. 2012. (21:02)

nije bitno zaboravite normalno da to neces radit za ukraden ali ako znas podrijetlo nije bed
dani
markegiani1607
Member

Tip plovila: pasara drvena 1951g 6 m torpedo 9 ks

PostPostao/la Merc25 » 30. 05. 2012. (22:50)

markegiani1607 je napisao/la:pozdrav ovako oes negdije gdije prodaju i otkupljuju sekundarni otpad i trazis da ti naprave racun da si ga kupio kao otpad to platis 4 kn po kili naci bubm 18 ima 20 kila platis 80 k i dbijes racun oda si ga kupio na smetlistu i taj ti racun valja za ga upisat u plovidbenu dozvolu znam iz iskustva

Jok..nema više toga ... provjereno 1.000.000 % u Puli i Rijeci :D ...

ja sam nabasao na oglas da se prodaje motor al s računom iz Metisa...pošto su me zanimali papiri (imam jedan Merc 20 sklepan od više njih) osobno sam išao u Kapetaniju u Puli i dobio odgovor "Malo morgen" ... pa je prodavatelj rekao da ce on upisat na svoju barku kod sebe (Opatija ili Rijeka) pa čemo tada deal... i njemu je odgovor bio "Malo morgen, ne mogu riskirat" :D ...

Tako da je sada sve jasno ... barem za Sjeverni Jadran gdje se trenira strogoča propisa... južnije je ipak malo više "bezakonja"... možda je moguče ...
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Tip plovila: Istranka

PostPostao/la riberer » 31. 05. 2012. (13:56)

Bez obzira na odgovor ... na njemačkom ... mislim da je sve rečeno.
I za ubuduće.

Zatvaram ...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.