Kvarnerski zaljev

Diskusije o ekologiji, biologiji i zaštiti mora

Moderatori/ce: aladin, emils, Moderatori

Re: Kvarnerski zaljev

PostPostao/la teo_ribar » 07. 09. 2011. (12:21)

lupis je napisao/la:ja pustim svakog 3-4 zubaca...,u prosjeku...

u prosjeku na dan :!: :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la borro » 07. 09. 2011. (14:03)

Thomy nisam ja mislio namjerno. ali kako se uopće usude ronit noću sa lampom. Pa možeš mu preći preko glave samo tako, pogotovo dok je još u tamnom odijelu. I tko je tu kriv. Pa sam si je kriv. Nek se obuče u crno u mrkloj noći pa nek ide šetat cestom.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Strici » 22. 01. 2012. (16:25)

pjacal je napisao/la:Napisano 31. 08. 2010 **
Odeš van na 5-6 milja od Rijeka ( što je pol Kvarnerskog Z. ) Baciš parangale 300-600 udica i prosjek je oko 10 kg ribe.
Oslići do 1kg , užbane do 30 dkg i ostali sitniš . Odeš do Cresa malo bolje , Krk je počišćen do boli , ostaje odpeglat do Unija ili Galiole !!! ??? 30 milja i više . . . .

Valjda će se još netko uključit i usporedit rezultate !

Ti i tebi slicni zauvjek ostanite na kraju, ili se i otonuda povuci. Previse je vas svih, koliko je malo ribe. Treba uciti raditi, pritom i glavu upotrebljavati. Da si prije mislio nebi danas morao jos uvjek "klati" da bi prehranio obitelj. Nauci se i njih gloginje jesti. Pocni sto prije, da i tu nebudes prekasan. Trebat ce ti.

Jablane samo tako dalje! :wave:
Zadnja izmjena: riberer; 23. 01. 2012. (10:07); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: **
Strici
Senior Member

Tip plovila: Westerly 31 Kech Volvo MD2B, Leisure 17 KK

PostPostao/la steyrzg75 » 17. 04. 2012. (12:33)

Ne samo da je tema interesantna nego je interesantno sto nekolicina forumasa za sve zlo krivilova optuzuje i turiste ... Pa molim vas .. 90 % turista koji se okusaju u ribolovu ni ne znaju uloviti ribu ( osim kojeg spara , glavoca , ranja ili skarpoca koji ime se slucajno zaleti na udicu ) . Mozda iz svoje neinformiranosti prekrše koji zakon , ali definitivno nisu prijetnja ribljem fondu .. .. Drugih 9 posto , pravih ribica , vjerujem , ponasa se potpuno u skladu sa zakonom ... Naravno, postoji uvijek i iznimaka ( onih sa pomakom u glavi ) koji se ponasaju u stilu " 3000 udica = toliko i toliko kg ribe = toliko i toliko kn ). No takvi su , vjerujem u manjini .. Osobno , poznajem nekoliko desetaka ribica turista ( vikendasa , ljetnih ribolovaca ) i od njih se mozda samo jedan ili 2 ne ponasaju u skladu sa propisima ..
Osobno , nikad nisam prekrsio ni jedan zakon... dapace , nakon ulovljene jedne jedine ribe iznad 1 kg bih se zaputio doma ...a ribe manje od kile ( zubatac , brancin ) bih pustao ... koliko god to nekima ovdje cudno bilo .. Par puta sam na panulanje isao i sa " domacima " i oni su zakljucili da nisam normalan ... sjecam se jedne prilike kad me domaci lokalni ribar vodio na vadenje mreza .. panulajuci do pozicije ulovio sam zubaca od cca 40 dkg i istog ga trena pustio u more ..
Od tada me bije glas u mjestu da nisam bas cist ili da sam toliko bahat pa se razbacujem ribom ...
Nego , vratimo se na turiste ... Koliko turistickih ferala svijetli u ljetnim danima a koliko domacih, tko izlovljava hobe na jajima i prodaje ih restoranima , tko sa bocama maze zubonje i takoder ih prodaje, tko se ne pridrzava pravila prvenstva na moru ( osim pijanih nijemaca i austrijanaca ) , tko se ponasa kao da za dio mora ima zemljisno-knjizni izvadak ... ??
Iskreno se nadam da je van ribolovnog podrucja na kojem lovim drukcije , mada , iskreno sumnjam ...
steyrzg75
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Antares 680 HB

PostPostao/la steyrzg75 » 17. 04. 2012. (12:39)

Netko je povukao paralelu i sa lovom i krivolovom ( nazubljene zamke .. i sl. ) ... Nije to bas tako ... Napravis piz..... i hop - ode oruzje na 2 godine + ogromna novcana kazna . Napravis drugu - ode oruzje dozivotno ... kaznena prijava i mozda przun ... Naravno , i tu ima krivilova .. ali opet od strane ... :) i u jako maloj mjeri u uredenim lov. drustvima ... mjeri se u par postotaka ...
steyrzg75
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Antares 680 HB

PostPostao/la karamba » 22. 04. 2012. (19:01)

da na kvarneru nema ribe :crazy: ah svašta ! ima ribe samo je treba znat čapat :thumbup:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Kapo » 22. 04. 2012. (20:10)

karamba je napisao/la:da na kvarneru nema ribe :crazy: ah svašta ! ima ribe samo je treba znat čapat :thumbup:

He,he...intrigantna teza...sad bi mogla i gužva nastat...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la el passo » 22. 04. 2012. (21:14)

karamba je napisao/la:da na kvarneru nema ribe :crazy: ah svašta ! ima ribe samo je treba znat čapat :thumbup:

Treba znat čapat, a treba znat i stat
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la cane » 26. 08. 2012. (14:37)

Kada se već priča o krivolovu i o količini koječega u moru. Između Uvale skot i škvera u Kraljevici ronim već 15 a možda i više godina nekada je tu bilo mrkača,hobotnica ribe razne a prstaca pogotovo pred škverom. Odite sada vidjeti čega ima smokvi buba i glavoča a tamo di su bili prstaci još lani ove godine stijene izgledaju kao krateri na mjesecu.Majstori po noći boce na leđa lampe pa u more i udri i onda kada čovjek oće djetetu pokazati kako se lovi riba dijete izgubi volju jer izvadi samo kakvoga glavoča.
:x :x :x
]Ki lovi morda ča i ćapa,a ki ne da kita Marijanova!
cane
New Entry

Tip plovila: Sessa islamorada 21

PostPostao/la prividslepih » 04. 08. 2013. (14:51)

Zanimljivo. Uglavnom se zna, ko lovi na "crno". Svatko od vas ima stotinu priča o tome šta sve smo doživili za vrijeme ribolova. Pa se sada pitam koliko vrijedi to priznati na forumu i kukati kako je sve gore i gore? Zašto nitko nikoga ne prijavi policiji ili ostalim službama? Isto je kod nas na jezerima i rijekama. Na svakom sastanku se priča o krivolovu a nitko nikoga ne prijavi, kada ga zatekne kod kršenja zakona. Ako tako radimo i sami donekle bacamo dinamit u more...
prividslepih
New Entry

Tip plovila: Gliser Elan

PostPostao/la tome » 15. 02. 2014. (09:26)

panulajuci do pozicije ulovio sam zubaca od cca 40 dkg i istog ga trena pustio u more ..
Od tada me bije glas u mjestu da nisam bas cist ili da sam toliko bahat pa se razbacujem ribom ...

ja sam ronio s puskom i gledao kirnju od 4-5 kg za vrijeme lovostaja i nisam pucao..
svatko bi trebao krenut od sebe i bilo bi bolje..
tome
New Entry

Tip plovila: Bakan 5 Cabin, Yamaha 40

Prethodna

Natrag na Ekologija, biologija i zaštita mora

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.