Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
ćuba69 je napisao/la:mibo...to je pari mi se isti ka ovi ...samo razlika u cijeni i u nazivu...
http://www.ebay.com/itm/Newest-Solar-Pa ... 758wt_1110
u svim uputama piše da se na ovaj izlaz 12 V spajaju svi potrošači...ili griješim
logično mi je ako se spaja preko razvodne ploče da je onda i sve osigurano jer svaka ploča ima osigurače...ili griješim
Thomy je napisao/la:mibo je napisao/la:Na taj bi izlaz u pravilu trebao spajat sve potrošače jer taj izlaz štiti bateriju od dubokog pražnjenja-znači kad ti napon baterije padne ispod 10.8V gasi sve potrošaće na tom izlazu, također ima zaštitu od kratkog spoja.Ja sam ovih par ugradija i pokazali su se stvarno O.K.
... u manjim sustavima (ne brodskim) sam koristio isti sistem spajanja kao ti ...
skrpun je napisao/la:Čitam temu planirajući ugraditi solarnu ploču za hranjenje frižidera, neke sitnice mi nisu baš jasne .
1. Zanima me da li nosače za ploču možeš negdje kupit gotove ili ih treba radit?
2. ako ploču preko regulatora spojim na bateriju a od nje(baterije) mi idu kabeli za razvodnu ploču kako regulator može štitit bateriju od dubokog pražnjenja
skrpun je napisao/la:Čitam temu planirajući ugraditi solarnu ploču za hranjenje frižidera, neke sitnice mi nisu baš jasne .
Zanima me da li nosače za ploču možeš negdje kupit gotove ili ih treba radit?
I drugo, ako ploču preko regulatora spojim na bateriju a od nje mi idu kabeli za razvodnu ploču kako regulator može štitit bateriju od dubokog pražnjenja
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.