Jasno, neko če se time složit, a netko ne, treba napomenuti da su odluku (prijedlog) donijeli mladi gospodin Iveša, moji prijatelj, diplomirani biolog sa puno iskustva u struci, dugo godina je uspiješno radio u pulskom akvariju na spašavanju ozljeđenih kornjača, puno iskustva je prenio na ostale ljude, ali i premanturski ribari, znači ljudi koji žive od mora, od lova ribe, kojima je more život, shvatili su šta je more i shvatili su da to područje nije toliko bogato ribom da bi bila škoda zabranit ribolov, promet pogotovo jer se to svakako moralo radi ljudskih života, ono šta se onuda vidi po ljeti nikako nije za javnost...
Problem može jedino nastati od drugih ribara, koji ne stanuju u blizini i koji ne poznaju to područje, odnosno neznaju mikrolokacije na kojima obitava riba, od nekolicine sam čuo da če se potrudit ubit medvedicu ako dođu u takvu priliku, šta je žalosno...osobno mi ne smeta ta odluka, ali mislim da bi bila šteta ubit tu beštiju, samo zbog toga sam govorio da nebi štetilo medvjedici da se tamo ribari koliko se ribarilo, jedino promet ljeti, ali to zbog ljudskih života jer se tada medvjedica povuče u mirnije vode...znači nusprodukt zabrane bi mogla biti mrtva medvjedica, o tome sam Lupis govorio...sad čemo vidit šta če od toga biti...
There is one thing far more important than freedom of speech and that is the freedom to live!! by P.W.