Jeanneau 750 islander

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la czi » 02. 09. 2011. (07:27)

motor

Pape ako treba kakve detalje mogu poslikat.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
czi
New Entry

PostPostao/la czi » 02. 09. 2011. (07:34)

i unutra
frizder se ne vidi na ovim slikama, ispod dodanog sjedala je. to cu drugi put slikat
czi
New Entry

PostPostao/la czi » 02. 09. 2011. (07:36)

i ovako to izgleda u voznji, ali treba slikat sa drugog broda da se bolje vidi
czi
New Entry

PostPostao/la Pape » 02. 09. 2011. (08:24)

...konačno dočekah i ove slije! :thumbup: :clap: :clap: :clap:

ovi Steyer mu je sija ko budali pleska, a i močno izgleda.... :thumbup: ovako po slikama vidin da ne viri puno van ovog ruba kuverte na koju nasida kutija makine. ova izolacija na tom rubu prekrije svv pa pari da je motor sta u knap, ali doli još ima mista oko motora. i duple komande su tu :thumbup: ...ja ih zasad nisan stavija, al aj udari jednu sliju unutra tog krmenog gavuna iznutra šta bolje možeš. zanima me kako si montira ovu monokavi, jerbo baš na toj strani gavuna su meni neka debela pojačanja ostavljena di se je u orginalu vata mehanizam timuna. i jeba je tu prosić išta za nešto montirat.
slika

onda, ako možeš slikat u provenom gavunu izvedbu vinča i kako je to dole stalo. gavun je rupetina i po, na isto misto san i ja planira vinč, al san još u nedoumici koju verziju uzest. onu da motor stoji okomito ili ono da je motor pod kutem...
slika

vanbrodski ovi tohatsu, koliko je konja i kako te gura?...kod mene je Borg-Warnerica i nema mogučnost trolinga...tako da za na trainu će najvjerovatnije morat zujat ovi vanbrodski..

slikaj i taj frižider od dole iz kabine molim te...zanima me i kako je to riješeno... :D

...iako smo se čuli sinoć...i sve znam šta se tiče ponašanja broda u vožnji, moga si napisat koju rič ovde svojih dojmova.... :thumbup:
slika

uglavnom, drago mi je ko malom ditetu da konačno iman vlasnika istog broda s kojim mogu popričat o ovom brodu i podilit iskustva... :thumbup:

bude li te put ikad naveja u Split...javi se pod obavezno! :wave:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la lupis » 02. 09. 2011. (12:16)

Rafter je napisao/la:
lupis je napisao/la:ovaj brod sam danas sreo na moru....,i prije kojih misec dana isto.....

nisam slikao "iz principa",ali plovilo se na putnoj ponaša isto ko i moj Leđendarni na punom gasu bez spojlera.....,nikako....,s jednom razlikom da ovo čudo stvara pravilnu krijestu po krmi ali svejedno vuče previše mora za sobom a brzina mu tu negdje....

oprostite na neznanju i bahatosti ali mi nije jasno zašto potreba uspoređivati sve što se kreće na kugli zemaljskoj sa m700, šta nije dovoljno hvalospjeva napisano na tu temu u onih 200 i kusur stranica pa da ga opet trebamo uspoređivati s nekim "francuzem" i kvarit temu od čovjeka koji je ovaj brod stvarno napravio da izgleda a prvenstveno za svoj gušt. Na kraju mislim da nitko ovdje nije ni pitao da netko usporedi (moj duboki naklon) :Other14: M700 i nekakvog Islandera i još uz to da nas zanima što, tko i koliko cica na 8Cv brzine :wave: :wave:

ja uspoređujem s onim što mi je najbolje poznato...,neću uspoređivat s nečim što nisam vidio ,kao što je to inače tu redovna pojava,da lupetaju ljudi o brodovima a da nemaju ni dozvolu za voditelja broduce...

eto,meni je čudno da takav navodno pd s "jakim" motorom daje iste rezultate kao jedan prapotopni deplasmanac većeg komfora i manje potrošnje....

kad sam napisao "iz principa",mislio sam upravo na ovakve komentare ....,nema smisla nekom nešto slikat ili egzaktno dokazat općepriznatim metodama fizike,matematike itd, kad ima pametnjakovića koji imaju svoje osobne matematike i mjerne jedinice....

kad možemo očekivat neke podatke o brzini i potrošnji,sjećam se d aje razlog nabave ovog plovila bio skraćenje vrimena potrebnog za doć dio pošte....,može tu malo podataka,koliko su te pošte daleko i kojom se brzinom do njih plovi ,uz koju potrošnju.....,ja sam vidio ovaakve brodove "par" puta i nijednom nisu išli brže od 8-10 čvorova...,svi znaju da su to najnepovoljniji režimi,em nije ugodno,em troši,a i brzina nije neka....,demant molim...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la ivan3 » 02. 09. 2011. (13:14)

lupis je napisao/la:
ja uspoređujem s onim što mi je najbolje poznato...,neću uspoređivat s nečim što nisam vidio ,kao što je to inače tu redovna pojava,da lupetaju ljudi o brodovima a da nemaju ni dozvolu za voditelja broduce..

:thumbup: za ovo i bilo bi lipo da svi tako rade
ali rafter u jednu ruku ima pravo, ta guda skače iz paštete

lupis je napisao/la:...većeg komfora...

Evo baš san sinoć nakon duuuugo vrimena sidija u m700 (i to do zore) i moran priznat da je lipo, za sidit i ležat na onin klupama na krmi, udobnost 10, ali za ništa drugo. Da bi proša na provu tribaš dignit 2 čovika minimalno, sidit na klupi odma uz motor je pakal, noge tuku u kašun. A nisan neke visine, 179-180. pape tu nebi ni sija, a kamoli se okrenija.
Dok bi kod islandera (vidija san ga, nisan bija u njemu nikad) na oni prostor iza motora (prema krmi) iako ni pape ni ovi drugi to nisu napravili, mogle bit klupe spojene, bez rupa i već tu ima mista koliko i na maestralu i još se može sidit na kašunu. U maestralu je stol na rasklapanje pa se to nemože.

IMHO kabina na ovakvin brodovima nije nikakav komfor, bila manja ili veća. Šta'š činit unutra, gledat se i gužvat i još nemoš pušit. Ma... Da je to brod od jedno 10 metri di vas 4 unutra sidite ka kralji, onda je to drugi par postoli, ali liti mi je u dobra ručka dovoljno vruče i bez da dodirujen sa ikin. :angel:
Zimi neće vodit cilu četu za sobon, a on i još jedan mogu i na krevet sist i srknit kavu.

lupis je napisao/la: 8-10 čvorova...,svi znaju da su to najnepovoljniji režimi,em nije ugodno,em troši,a i brzina nije neka....,demant molim...

sa punin tankovima, 4 ljudi, za đitu naoružana do zuba, majama (moja) ima 10-11 milja putne i vožnja je skroz ugodna, može se hodat po brodu, potrošnja oko 14 litri.

Unaprid moderatorima, mislin da još nismo skrenili sa teme, usporedba dotičnog broda sa "savršenin plovilon". Ako griješin, ispravite me.
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Pape » 02. 09. 2011. (13:19)

lupis je napisao/la:ja uspoređujem s onim što mi je najbolje poznato...,neću uspoređivat s nečim što nisam vidio ,kao što je to inače tu redovna pojava,da lupetaju ljudi o brodovima a da nemaju ni dozvolu za voditelja broduce...

eto,meni je čudno da takav navodno pd s "jakim" motorom daje iste rezultate kao jedan prapotopni deplasmanac većeg komfora i manje potrošnje....

kad sam napisao "iz principa",mislio sam upravo na ovakve komentare ....,nema smisla nekom nešto slikat ili egzaktno dokazat općepriznatim metodama fizike,matematike itd, kad ima pametnjakovića koji imaju svoje osobne matematike i mjerne jedinice....

kad možemo očekivat neke podatke o brzini i potrošnji,sjećam se d aje razlog nabave ovog plovila bio skraćenje vrimena potrebnog za doć dio pošte....,može tu malo podataka,koliko su te pošte daleko i kojom se brzinom do njih plovi ,uz koju potrošnju.....,ja sam vidio ovaakve brodove "par" puta i nijednom nisu išli brže od 8-10 čvorova...,svi znaju da su to najnepovoljniji režimi,em nije ugodno,em troši,a i brzina nije neka....,demant molim...

****....ko je spomenija igdi brzinu ovog sa jakim motorom?...jedino šta san ja bija spominja da po kontaktima u Fr šta san bija ostvarija i ljudima priča da mi ljudi govore da je sa mojim motorom putna 10, max 13Čv....a i tu san se ogradija jer dok ne bacin brod u more i ne pokaže pravo stanje stvari...ne mogu govorit, već samo se nadat da će stvarno i bit tako. možda će se moj ponašat drugačije od ostalih, svi znamo ili neznamo zašto to može bit/ne bit tako....

******...ja iman svoju računicu u svemu ovome, i ja i ljudi oko mene je jako dobro razumimo... :wave: ...

**** ....razlog nabave ovog plovila nije meni bija brže na poštu, već da mogu i po žešćem moru vratit se sa pošte i ostat koji dan na poziciji...a za potrošnju, ono šta san iskusija dok je bija u moru, to san već i spomenija...po mom računu ispalo je 12,75 l/h...joliti 13l...i to san već bija davno reka...s tim da se uzme u obzir da se dobar dio puta vozilo po moru 3, na momente i četiri, u provu, brod šporak, nikakav, mrtvog piza u dvodnu i makinu se nije žalilo, cilim putem se vozilo pod gason većim od 3/4...i brzina tad u tim i takvim uvjetima je bila 8-8,5-9 čv putne...zavisi kako u kojem momentu i sa koliko gasa i šta je bilo na moru...koliko će se ta cila priča poboljšat nakon svega ovoga...potrošnja i brzina....reka san, vidit ćemo...

...i za kraj...mislim da nisan u ciloj temi niti jedanput reka da je islambader najbolji brod šta postoji, ali ako je grijeh bilo u početku pofalit se da san uspija doć do nečeg šta se stvarno može nazvat brodom....oprostite..nije bilo namjerno...a dalje,mislim, da je ova cila rasprava oko svega bespotrebna, moj brod, moji šoldi, moja muka ili gušt....... i to nije cilj ove teme, n-puta san već reka zašto je otvorena...a ako se baš oće uspoređivat sa drugima...otvori temu, uslikaj svoj brod, stavi detalje kako si ti to sebi riješija, snimi filmić u punoj brzini, pa na putnoj...i reci..... aj bračo...udarajte....za i protif....i stavljate filmiće usput svojih...a dotad, ......... :wave: ...sva iskustva koja je neko ima, eno tipa neikdan matrix i prije njega ostali...uvažavam i zahvaljujem na podiljenom iskustvu ovde...ostalo tipa kokoš ili jaje....o tome možeš na kavi ili kupanjcu sa prikom koliko god želiš, ja vam smetat neču...

...sorry bat ebiga...

overko autsidović.... :wave:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la czi » 02. 09. 2011. (14:13)

Da rjesimo bar neke dileme:
Max brzina 18.5cv
putna 13-14cv
potrosnja na putnoj, cca 20l

O komforu bi se dalo puno raspravljat ali ovaj brodic je specifican jer je kabina manja a radni prostor iza veci nego u vecine drugih iste duzine.
Bili smo dvoje na krstarenju 5 dana - iza ima dovoljno mjesta za otvorit dvije lezaljke 8-)
czi
New Entry

PostPostao/la Pape » 02. 09. 2011. (15:22)

...kad već spominješ ležajke...i ja nabavija dvi... :D :thumbup:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 02. 09. 2011. (16:48)

more 4 u provu ,brzina 9 milja,brod od 2 tone,7 metara....

priče za malu dicu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la emils » 02. 09. 2011. (16:56)

Ajte, ajte dico... tehnika je važna a ne centimetri...

Imate negdi nekakvu temu u kojoj se raspravlja o dužinama i brzinama pa tamo raspravljajte a ne ode.
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la czi » 06. 09. 2011. (19:07)

Pape, sorry na kasnjenju ali evo i slika frizdera,
czi
New Entry

PostPostao/la czi » 06. 09. 2011. (19:09)

duplih komandi iza,
czi
New Entry

PostPostao/la czi » 06. 09. 2011. (19:16)

i vinca... ipak je pod kutom od 90...

znam da nisu bas neke slike slike pa ako treba vise detalja javi pa cemo nesto skombinirat!
czi
New Entry

Re: Jeanneau 750 islander

PostPostao/la Pape » 15. 09. 2011. (21:51)

...islander dobija "novu" temu... :thumbup:

...evo ovde san prvi put vidija svoj brod...
Zadnja izmjena: riberer; 15. 09. 2011. (22:11); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Ispravljen pogrešan naziv broda.
Pape
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.