Tohatsu 70ks molim pomoc

Diskusija o benzinskim motorima...

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Tohatsu 70ks molim pomoc

PostPostao/la Rexi » 03. 07. 2011. (11:23)

uspi sam detektirati problem.

najme, spula (bobina) je bacala slabiju iskru tako da sam narucio novu sada i nadam se da je samo to :mrgreen:
Rexi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Primorka

PostPostao/la Đuro » 03. 07. 2011. (18:04)

S posebnom pažnjom sam pratio ovaj thread s obzirom da i sam imam isti motor, a nisam znao što bi mogao biti problem. Nadam se da si riješio svoje brige. :thumbup:
Đuro
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Antares 760, Volvo Penta TAMD41 200 ks

PostPostao/la Rexi » 13. 07. 2011. (20:41)

Na moju zalost, muci nije kraj.

Dosla je bobina, zamjenio sam i motor zvucno kao da bolje zvuci... ali...

U ler gasu sad ide i preko 4500 okretaja, no u voznji ne ide vise od 2000 okretaja

opet sam stavi nove svjecice i ono sto je novo to je da na momente cujem kao eksplozije tj. motor radi i onda svako toliko ono bum-bum-bum.

Cim sam stavio novu bobinu, osim sto ima bolji zvuk nego prije primjetio sam da puno jace trese brod - na momente, najcesce kada tek upalim i onda povremeno u ler gasu. ne pricam o vibraciji nego bas ono da zatrese brod (neprirodno) jako.
Rexi
Old Senior Member

Re: Tohi 70ks molim pomoc

PostPostao/la dome » 13. 07. 2011. (23:45)

dome je napisao/la:Problem je u rasplinjačima jedan ne radi ispravno.Nađi dobrog meštra koji zna što radi pa neka ih rastavi dobro očisti u ultrazvučnoj kupki i nakon sastavljanja i podešavanja obvezatno ih sihronizira.

A, možda je čak i nepopravljiv (rasplinjač) ali ja ne bi odusta nego bih ipak ponovo sve opra u ultrazvučnoj kupki sa 15% jačom lužinom.........
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la marin » 14. 07. 2011. (23:21)

gringo to rješava sto posto, samo mu triba donit isprid njega u jelsu...
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PostPostao/la Rexi » 14. 07. 2011. (23:53)

ma koga god zovem nema vrimena :(
isa sam probati jos par stvari, koje mi je majstor predlozio prije nego skinem motor, sto mi je stvarno pain in ass... tim vise sto mora na dizalicu brod.. pa vani pa neki prijevoz smislit uff..

no, sad sam ustanovio da i gornja bobina ne radi kako treba tj. kada je zamjenim sa donjom i tu neispravnu ne prikljucim, onda se vise ne cuje ono eksplozivno bum - bum tako da sad, sutra narucujem i drugu bobinu.
mislim.. bobina je bila gore i cula su se pucanja, promini sam je dolje a gornji cilindar iskljucio svjecicu i opet se culo. zatim sam iskljucio taj donji di je ta neispravna bobina a ukljucio gornji i nije pucalo, isto napravio i dolje sa ispravnom bobinom i opet nije pucalo. sigurno onda i ta bobina riknula.

nadam se da je to -to onda.
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la mala od kužine » 15. 07. 2011. (14:47)

Budi uporan(moli!!)i Gringu vozi brod ili motor.Uštedjet ćeš vrijeme i živce,a možda i novce- :wave:
"Zaletjela se iako je bilo upaljeno crveno svjetlo,prošla između rampe i uzalud sam joj vikao i gestikulirao da se zaustavi jer nije me obadavala nego pun gas nastavila,preletjela most u trenutku dok je bio podignut najmanje dva i pol metra,zaustavila se tek na kopnu i sad sjedi u kafiću."
mala od kužine
Old Senior Member

Tip plovila: Nautika 600k, yamaha 4t 100k, yamaha 4t 6k

PostPostao/la Trogiranin » 15. 07. 2011. (15:01)

Koliko se sićam da smo jednom u jednoj temi ne baš tako davno prin sto godina pričali da je nekako najbrže, najjeftinije i najsigurnije NE POPRAVLJAT motor sam po sistemu čula rekla kazala metodom pokušaja i promašaja vengo ga dat meštru, ali eto ...
Je da je bilo riči da meštri volu takve "MEŠTRE" jerbo in onda dobro kuru djelovi, ali ...
Koliko znan Dome je meštar, onda Wildstar je meštar - ovlašteni serviser za Tohatsu, ali ... :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la primorac » 15. 07. 2011. (20:06)

Ma ovlašten je i Gringo u Jelsi za Mercruiser ( bija je barem)a inače je vrstan meštar, a Wildstar je u Trogiru...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Trogiranin » 15. 07. 2011. (20:33)

A Dome u Zadru !
Poanta - kvarove rješavaju serviseri, a ne dopisni tečajevi i gomila djelova kupljenih pa nije, pa drugi pa nije, pa enti pa nije, pa ... a dani prolaze, a novci odlaze !!! Znam osobno da je Wilstar iša po xy penti, motora i skutera na trajekt, sredija i uredno posla trejektom nazad. Ne da ga reklamiram zato šta mi je prijatelj nego se to tako radi. Ovlašten je od Brodomerkura i ako je makinja pod garancijom rješava se kroz garanciju, a ako ne daš čoviku zeru kunića za trud i to je to. Meni Zore dođe iz Splita na brod servisirat Lombardinija. Ne da ja nebi zna prominit filter zraka i ulja i na pumpu ispumpat ulje i ulit novo, ali ipak je on meštar od makinja, a ja od građevine pa stoga on obavi šta triba. Izmiri mu puls, tlak, uzme uzorke krvi i urina radi testa na droge, popijemo pivicu, on bokunić računa naškraba, ja platim i miran. Ako nešto bude ukrivo znaš koga ćeš zvat, a ako kupiš kašetu djelova, a bila je neka pizdarija ili nije, ali si se izjeba 15 dana ... :thumbdown: ... :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la b-ato » 15. 07. 2011. (20:45)

Kolika je bila kompresija po cilindrima, jer kako sam ja shvatio motor radi na jedan a povremeno na dva klipa. Da su semerinzi onda ga nebi mogao ni upaliti. Mislim da kompresija ne bi trebala biti manja od 9:1 i to na svim cilindrima
b-ato
New Entry

Tip plovila: Bayliner Capri Bowrider 1850, Mercury 75

PostPostao/la Rexi » 19. 07. 2011. (00:26)

10
9
10
to je kompresija. par puta razlicitim instrumentima izmjeren.
kao sto sam spomenuo, iskru je bacao na sve bobine, no kad smo ih skinuli i mjerili jedna je bila "mrtva" dok sam drugu detektirao da radi neispravno kada smo zamjenili prvu, osim toga, moze biti CDI, ja isto ne vjerujem da su semerinzi jer se zvuk mjenja i nacin rada motora kako sam promjenio onu drugu bobinu i kako ih saltam po cilindrima.
recimo, prije nije mogao preko 3500 okretaja. sad s novom bobinom ide do 5000 okretaja. jos kad zamjenim ovu drugu trebalo bi to biti to.. nadam se da ce onda dobiti snagu k :crazy:

sad u cetvrtak dolazi ova druga neispravna bobina pa cemo viditi.
inace pali ko blesav.. ma samo jos da tu malu manu da radi kako spada rijesim i bit ce ok :mrgreen:

ako to ne uspije, onda ga nosim gringu il u split, makar mislim da ce bit split jer gringo iako je uljudan jako,rekao je da nema vremena za ovo.

e sad... zasto ga ne vadim i nosim...
platit dizalicu, zicat nekoga da mi pomogne skinut motor, zicat nekog za auto dovoljno velik za motor.. tamo, nazad - brod maknut da ne smeta ostalima u lucici... ufff... :crazy:
to mi je zadnja opcija.
a jos ako ide u split... to su brige na kvadrat
Rexi
Old Senior Member

PostPostao/la som » 19. 07. 2011. (18:24)

Mene zanima kad tribaš operirat krajnike jel odrežeš prvo nokte, odeš kod lokalnog vrača ili u doktora ma gdje bio. Davno su rekli ko ne plati kurbu plati likara.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la ceko » 19. 07. 2011. (20:09)

som je napisao/la:Mene zanima kad tribaš operirat krajnike...

A kako znaš da treba operirat? :mrgreen:
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la marin » 19. 07. 2011. (21:22)

Rexi je napisao/la:
ako to ne uspije, onda ga nosim gringu il u split, makar mislim da ce bit split jer gringo iako je uljudan jako,rekao je da nema vremena za ovo.

nadji nekog da ga zove i pita na talijanski, i onda neće bit problema, to je garancija da će se dobro platit

nažalost to je liti u hvaru tako, nema 2 čovika koji su su stanju popravit taki motor, a navala je ogromna pa gringo može birat da li mu se svidja
tvoja boja glasa priko mobitela ili ne ...

da se razumimo, ako ti uzme oderaće te

normalan meštar s pristojnim znanjem i iskustvom, i koji ima brzu vezu za dobavu rezervnih dijelova se u hvaru samo radeći
liti može obogatit
marin
Old Senior Member

Tip plovila: Ocqueteau 735, Kuster 15

PrethodnaSljedeća

Natrag na Benzinci

Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju.