Narode,
Evo, s brodom sam dobio i ovaj ploter. To ne bi trebao biti loš ploter (7 inčni LCD, vanjska antena...) Prije nekoliko godina kupio sam za njega i C-map karticu za južni jadran. Ima sve podatke koji mi trebaju (i više od toga). Problem se javlja kada idem sporo (panulajem). Najprije, kad spustim brzinu ispod 3 milje on je više nije u stanju detektirati. Kad idem još malo sporije, više ne zna ni u kojem smijeru idem (pokazuje čas jedan čas drugi kurs). Također, dok se tako sporo krećem "otkližem" mu po ekranu tako da nema više ni pravu poziciju pa tek kad se opet malo brže pokrenem shvati gdje sam. Malo sam se već na to navikao ali ispada da je stvarno neprecizan. Drugi ljudi kažu da njihov ploter takoreći u metar pokazuje točno gdje su!?
Postoji li možda mogućnost da bi ovaj ploter mogao raditi i preciznije, da mu treba namjestiti neke postavke ili možda nešto podesiti s antenom ili je to jednostavni stariji model koji ne može preciznije? Ima li tko kakva iskustva odnosno zna li itko u čemu je problem?