Šibenik 800 - Radni

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Šibenik 800 - Radni

PostPostao/la lupis » 20. 08. 2010. (09:14)

Pa i ja imam filing da će tu falit,i da će se dogodit kritični trenutak koji je između onog kojeg si naveo kada se brod najružnije vozi i onog trena da izglisira i da klizne po površini...

znam jedno,a to je da s 8-10 ronioca i pripadajućom opremom a s postojećim motorom ,taj brod glisirat neće,nego ce se kretat 10-12 milja pod potpunim opterećenjem motora i nenormalnom potrošnjom goriva..

Evo jučer sam baš bacio parangal i jedan kavical (Ina delta 3,10 lit) je kad sam ga povukao prema brodu tako lipo zaglisirao po onoj bonaci da je bilo milina ,dok je drugi koji je propustio malo vode imao problema s izglisiranjem....,tada mi je pao napamet ovaj razgovor..
I kanister more glisirat ako nijeoptrećen i ako ima snage pod nogama...,ne želim time omalovažavat brod,ja želim tvom frendu da bude zadovoljan i da mu se to isplati čim prije..
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la porer » 26. 04. 2011. (07:21)

Evo dobio sam mail od vlasnikovog brata pa ga prenosim u cjelosti. Nadam se da će se oni osobno uključiti u temu čisto da se ne igramo gluhih telefona.
Brko izvoli:

sibenik 800 radni.... vidim da nisi dao neke odgovore ljudima.

brod je registriran na 12 osoba.
ovaj motor ima 215 ks, a moze se dignuti na 275 ks (naravno, tada vise nije hevi-djuti), ako se ustanovi da fali...
bilo je 12 odraslih osoba na njemu (ako ne i 13) sa dosta tereta (od kojih i ronilacke opreme)... glisirao je bez problema.

propela je definitivno fulana, premala je... Javio je Dunkic Ivici da radi identican brod se sa identicnim motorom i neki drugi proizvodac je izracunao puno jacu propelu. ne znam koliko.
Mislim da mi je ovako rekao Ivica. Ovaj motor ima max 2600 okretaja a on ih postize 2800 sto je dokaz da je propela premala. Ali on ne zeli nista mijenjati dok ne bude testiran prljav, pun tereta i sl.... propela je cca 2700 kn i to je zanemariv trosak obzirom na cijenu goriva.
Brod je sada sporak za riknuti...cinkove i interceptore skoro pa ne vidis. Kaze ivica da ne osijeti razliku u brzini

Komentiraju ljudi da ce ga morati voziti na velikim okretima ( pati motor bla bla...).... Koliko ja znam radni motor je predviden da radi na 90% okretaja dok za "obicne" motore nije preporucljivo preko 75%...

I jos nesto ali manje bitno, radni ribarski brod kada se dignu mreze, kada su mokre, pune sporkice i ribe (moš mislit :-) vozi na 6-7 NM jer se ukljuci pilot i ciste se mreze. Jedino talijani ukljuce pilot i voze 25 NM :-)) Bez velikog tereta definitivno ne treba jaci motor (za one koji ga misle koristiti turisticki). Moj stari ce ribariti sa njime max 2 god, tako da ce brod jako malo ribariti. Kada ga ja vozim ja ga izlisiram (odlijepim) i onda smanjim gas toliko da bez problema glisira. ful lijepo ide a "ne trosi" puno obzirom na okretaje ( i potrosnju) koje mu moras podici da bi vozio 3-4 milje brze....
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Gaso » 26. 04. 2011. (12:19)

Treba promjeniti propelu, ja sam promeniju svoju prije mesec dana, sa propelom, koja ima veči korak, dobio dodatno čvor max brzine ali još dobije previše okretaja, tako da je još rezerve. Neka stavi drugu kad če bit brod prvi put vani, testira propelu i ako ne odgovara stavi nazad staru. Ako če bit odgovarajuča propela, još manje če mu trošit, kod iste brzine.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: nepar i 9 gostiju.