Sklopka za dva akumulatora

Radari, solarni paneli, baterije, komandni pultovi, rasvjeta...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Sklopka za dva akumulatora

PostPostao/la porer » 28. 09. 2010. (10:09)

Niko tebi ne brani staviti ključ prekidače. I opet je sve jeftinije nego 1, 2, 1+2 sklopka. U stvari tako i stavljam...
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Thomy » 28. 09. 2010. (10:11)

baraba je napisao/la:ne, on misli koristiti dvije grupe akumulatora bez punjača, samo sa alternatorom.

da, može se.

najveći minus ovakvog sistema je da nemaš mogućnost potpunog isključivanja akumulatora iz sistema kada se ne koristi brodica na više dana.

servisna grupa je uvijek pod naponom (razvodni panel), kao i motor...

Za to postoje pojedinačni prekidači (svaka baterija svoj prekidač).

:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la porer » 28. 09. 2010. (10:13)

Slika govori više od 1000 riječi ;)

slika
porer
Old Senior Member

PostPostao/la Thomy » 28. 09. 2010. (10:19)

...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

PostPostao/la borro » 28. 09. 2010. (10:33)

Gdje mi je post? A ništa ajmo ponovo...
Imao sam je taj ključ-prekidač (imam još jedan novi) koji je bio za cijeli sistem, osim kaljužne pumpe - ona je bila direktno na akumulatoru. Ali bio je i ovaj 1-2-1+2 prekidač, ali sad si mislim da ga niti ne mećem ako to nije nešto obavezno. Osim ako mora biti za solarno punjenje akumulatora, jer imam ploču, ali moram kupiti regulator punjenja, ovaj se raspao od povodnog djelovanja mora.
I sad mislim staviti ovo što porer reče ovaj elektronski regulator ili neku ručnu varijantu. Kad vi bolje to kužite nego ja, a brat mi je trenutačno previše u gužvi da stigne ..al još malo...
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la baraba » 28. 09. 2010. (10:52)

porer je napisao/la:Niko tebi ne brani staviti ključ prekidače. I opet je sve jeftinije nego 1, 2, 1+2 sklopka. U stvari tako i stavljam...

naravno da ne brani. :D

samo sam skrenuo pažnju da treba ugraditi sklopke, ali ne ove od 75 kuna u svakom slučaju, pogotovo ne na motor. sa servis se još i može koristiti.
također ako se u servisu koristi vinč za sidro ili bow (ili stern) thruster, oni moraju imati posebnu sklopku i pripadajuće osigurače...

cyrix je super artikal (dapače, i mi ga imamo u ponudi) ali on nije zamjena za pravilno izvedenu instalaciju.
stoga borro, ako ti treba srediti kompletnu instalaciju srediti, sada je trenutak da ti jedan kvalitetan majstor dođe na brod i makar savjetuje što i kako treba napraviti.
baraba
Member

PostPostao/la Thomy » 28. 09. 2010. (11:21)

baraba je napisao/la:

samo sam skrenuo pažnju da treba ugraditi sklopke, ali ne ove od 75 kuna u svakom slučaju, pogotovo ne na motor. sa servis se još i može koristiti.
također ako se u servisu koristi vinč za sidro ili bow (ili stern) thruster, oni moraju imati posebnu sklopku i pripadajuće osigurače...

To je bio samo primjer ;)

:wave:
Thomy
Old Senior Member

PostPostao/la porer » 28. 09. 2010. (11:41)

baraba je napisao/la:samo sam skrenuo pažnju da treba ugraditi sklopke, ali ne ove od 75 kuna u svakom slučaju, pogotovo ne na motor. sa servis se još i može koristiti.

Istina.

baraba je napisao/la:također ako se u servisu koristi vinč za sidro ili bow (ili stern) thruster, oni moraju imati posebnu sklopku i pripadajuće osigurače...

I ovo stoji.

baraba je napisao/la:cyrix je super artikal (dapače, i mi ga imamo u ponudi) ali on nije zamjena za pravilno izvedenu instalaciju.

S ovim se ne bih složio ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Što podrazumijevaš pod 'pravilno izvedenom instalacijom'. Dodatno, tko ste to vi i imate ga u ponudi? Malo mi je jasniji onaj zahtjev od neki dan :D Možeš i na pp, nije ti ono trebalo...
porer
Old Senior Member

PostPostao/la mihatdm » 04. 04. 2011. (19:18)

primorac je napisao/la:
primorac_dualBatterySglEngine441x370.gif

Nije mi jasno dali ova sklopka odvaja akumulatore samo za korištenje aku1 ili aku2 ili oba.
Šta se događa za punjenje dali se pune oba kad je recimo sklopka na br.1 ili br.2 ili mora biti na both.
Šta se događa ako je aku1 više a aku2 manje istrošen dali slabiji krade boljem jel se može to riješiti sa razdijelnikom.

Hvala
mihatdm
New Entry

PostPostao/la Gaso » 28. 05. 2011. (23:51)

baraba je napisao/la:cyrix je super artikal (dapače, i mi ga imamo u ponudi) ali on nije zamjena za pravilno izvedenu instalaciju.

Nemam namjene provocirati, ali ipak, dali možeš to nekako argumentirati, pa da nastavaimo u smislu konstruktivnog razgovora.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

Prethodna

Natrag na Ostala elektronička i električna oprema

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.