MANIKELA Bet 595 gliser

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

Re: Manikelin novi projekt

PostPostao/la karamba » 29. 12. 2010. (10:43)

konačno da se počelo gledat malo i na nas zaljubljenike u vanbrodske motore :thumbup:
dali ima gdje kakva skica kako bi to na kraju trebalo izgledati , projekt ili nešto u cabin verziji ?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Mali Dabar » 29. 12. 2010. (10:48)

karamba je napisao/la:konačno da se počelo gledat malo i na nas zaljubljenike u vanbrodske motore :thumbup:
dali ima gdje kakva skica kako bi to na kraju trebalo izgledati , projekt ili nešto u cabin verziji ?

Pomalo ja nebi otkriva sve,kako posao bude napredovati tako stavljati slike :thumbup:
Pohvala za projekt :thumbup:
:wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 29. 12. 2010. (10:51)

Mali Dabar je napisao/la:
karamba je napisao/la:konačno da se počelo gledat malo i na nas zaljubljenike u vanbrodske motore :thumbup:

Pomalo ja nebi otkriva sve,kako posao bude napredovati tako stavljati slike :thumbup:

a kako čemo ga inače upozorit na moguče greške ili uputit koji dobronamjeran savjet ? :roll:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la ribarica » 29. 12. 2010. (20:59)

Opet jedna vrhunska tema :Other14:
ribarica
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 29. 12. 2010. (22:21)

karamba je napisao/la:
Mali Dabar je napisao/la:

a kako čemo ga inače upozorit na moguče greške ili uputit koji dobronamjeran savjet ? :roll:

Karamba drago mi je da si se javija i da pratiš temu. Čak sam se i dvoumio poslat ti PP u vezi ovog projekta. Vi ostali nemojte se odma uvridit :geek: . Svaki savjet će biti dobro doša i uzet će se u razmatranje :thumbup: . Otprilike brod bi triba imat centralnu konzolu. Dvi postelje za leć. Tvrdi top. Samooticanje ,bazen za živu ješku , jaceru i patu za pom. motor obavezno. Naime brat je panulaš. Gavuna šta više. Bande na krmi šta niže. Triba bit lip i brz. Brat nekako naginje da je iza centralne konzole jedan dugi sic ispod kojega bi bila jacera, a meni se više sviđa kako je to riješeno u Grady Whitea. S malon kabinicom i dva sica odvojena. Već se ne možemo dogovorit :lol: . Čekamo da Bobi obuče trup, pa kad se okrene model za radit nadgrađe bit će puno lakše vidit di,šta i kako.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la karamba » 30. 12. 2010. (09:10)

hvala šta si me se sjetio ! :thumbup:
S guštom ču pratiti temu i fazu izgradnje , po meni sve što si napisao bi svaki fisherman trebao imat u osnovnoj opremi, od bazena ,jacere pa na dalje , stoga tu odma ide čista petica. Mislim da je jedna od bitnijih stvari barem meni da se ima pristup krmenom zrcalu barem s jedne strane , jenostavno bilo kakve klupice smetaju a tko ih želi uvjek ih može naknadno stavit a kome smetaju ih nemože maknit . Znači velika čista krma s pretincima podu .
Ajde stavi ako ima kakve ručne skice da dobijemo malo opširniji dojam !
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 30. 12. 2010. (10:10)

Ovo ce biti pravi brod,samo naprid :thumbup: :wave:
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 30. 12. 2010. (21:11)

karamba je napisao/la:hvala šta si me se sjetio ! :thumbup:
S guštom ču pratiti temu i fazu izgradnje , po meni sve što si napisao bi svaki fisherman trebao imat u osnovnoj opremi, od bazena ,jacere pa na dalje , stoga tu odma ide čista petica. Mislim da je jedna od bitnijih stvari barem meni da se ima pristup krmenom zrcalu barem s jedne strane , jenostavno bilo kakve klupice smetaju a tko ih želi uvjek ih može naknadno stavit a kome smetaju ih nemože maknit . Znači velika čista krma s pretincima podu .
Ajde stavi ako ima kakve ručne skice da dobijemo malo opširniji dojam !

Isto razmišljamo. Slobodni kantuni krme su jako bitni samo......Guram tu ideju koliko god mogu samo i Bobi se želi zaštitit. 220 kg na krmenom zrcalu nije malo, a ne želi sebi dopustit ispucani đelkot ili nedaj Bože ciknutu krmu. Od tuna vrata se odustalo jer će krma bit izrazito niska. Kad ideš malo i o tome razmišljat......Dvisto kili motor, panulaš sidi na krmi,pomoćni motor,bazen sa živon ješkon i malo bolji val u krmu i eto mora u kokpitu. Više bande, bolje te nosi vitar,nestabilniji brod. Pogodit sve skupa, jako zajebano. Skice se obično crtaju na medijapanu u radioni tako da od nečeg konkretnog nema ništa.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la Lujo » 31. 12. 2010. (18:25)

Momci svaka cast ovo sto vi radite malo tko bi se usudio samo naprjed i pozdravite mi perković u manikele
Lujo
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: arausa 25 GTR Scam SD 4.140 TIC 140hp

PostPostao/la karamba » 08. 01. 2011. (10:59)

ima li kakvih novosti ?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 08. 01. 2011. (11:50)

karamba je napisao/la:ima li kakvih novosti ?

Nema. Bili smo neki dan do radione di se radi model i još nije gotov podvodni dio trupa. Reka se javit kad ga bude tribalo okrenit za radit gornji dio.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la Spužva » 08. 01. 2011. (11:55)

:clap: za projekt!drzim vam fige da ispadne onako kako ste ga zamislili
pogledaj si kako je napravljen gradywhite adventure 208, po meni izvrstan raspored, nekima minus sto kutevi nisu slobodni do kraja...onda pogledaj conquest 235 koji ima dio ispred krme asimetricno napravljen.da se tu svasta iskombinirat!
Spužva
Member

Tip plovila: Beneteau Ombrine 550WA/Mariner 75

PostPostao/la gonič zmajeva » 08. 01. 2011. (12:44)

Spužva je napisao/la::clap: za projekt!drzim vam fige da ispadne onako kako ste ga zamislili
pogledaj si kako je napravljen gradywhite adventure 208, po meni izvrstan raspored, nekima minus sto kutevi nisu slobodni do kraja...onda pogledaj conquest 235 koji ima dio ispred krme asimetricno napravljen.da se tu svasta iskombinirat!

Gledali smo :mrgreen: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 10. 01. 2011. (11:00)

goniču , daj reci mi jednu stvar koja mi nije jasna . Na manikelinoj stranici pišu podaci o trupu :
Dužina 595 cm
Širina 250 cm
Motor do 150 KS
Brzina do 35 milja
,,
mene interesira dali je ta dužina od 595 preko svega ili dužina vodene linije , jer svi ostali proizvodi imaju specificirane oba dvije dužine . Dali se zna očekivana približna cijena i koji je kut v dna? Onako na slici mi se čini jako dubok v , ?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

PostPostao/la denton » 10. 01. 2011. (13:43)

Lipo izgleda....Virujen da ce i unutrasnjost bit pametno poslozena....I nek se na moru pokaze dobar , i to je to...Taman sta trazin vec neko vrime...Samo naprid... :thumbup:
denton
New Entry

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry fisher 585, Tohatsu TLDI 90

PrethodnaSljedeća

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.