Agregatom protiv liganja

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Agregatom protiv liganja

PostPostao/la šetač pasa » 18. 11. 2010. (13:28)

Lupis, naj se sekirat. Nisam mislio da ti pljuješ po meni ili se svađaš. Na tvoj osebujan ton sam već navikao, kao i većina nas i meni je dosta simpa. Malo cinizma, nešto sarkazma i dosta zafrkancije. Nekad nas samo to i drži iznad površine. Kad smo već svi u banani i živimo u banana državi ima situacija da nas samo to drži da ne prolupamo. Kaj imaš protiv krigle. Pepeljaru sam davno odbacio, a moram imat i neki porok.

A sad ozbiljno, nemoj nas zbunjivat pravopisom, ne piše se Huan nego Juan. Pa nije ni hebi ga ... U tvoje zdravlje :Drink40:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la Mali Dabar » 18. 11. 2010. (13:42)

Kad smo kod smajlica nema nijedan za nešto izist,di maše pinjurom ili pošadom,ovaj s picem je dobar,ali nikada ne pijem na prazan želudac !
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 18. 11. 2010. (13:55)

ma šta se neću sekirat kad sve teme u zadnje vrime fine u nekom nazdravljanju i namigivanju.......bljaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la šetač pasa » 18. 11. 2010. (14:06)

lupis je napisao/la:ma šta se neću sekirat kad sve teme u zadnje vrime fine u nekom nazdravljanju i namigivanju.......bljaaaaaaaaaak!!!!!!!!!!

Ajd' onda s Dabrom nekaj popapaj, pa bumo onda popili koje pivce. Žuja je možda zaista zakon, al ja više volim Karlo - vačko ....
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la labrax » 18. 11. 2010. (14:38)

lupis je napisao/la:nema veze koje koliko obrazovan ,nego koliko je inteligentan i pošten,to su sasvim druge mjere

pricali smo u kontekstu obavljanja svog posla od strane inspektora; da bi neko obavljao svoj posao kako treba (a posebno predstavnici drzavne izvrsne vlasti) itekako je potrebna obrazovanost/strucnost/znanje za taj posao.

a ljude naravno da ne cijenim po tome, pa cak ni po inteligenciji (jer to ne biraju sami) kao sto radis ti, nego ih cijenim po trudu, volji i postenju; i zato ne manipuliraj s ljudima na forumu i ne izvrci stvari

al kako to da se ti uvijek nađes dirnut kad se spominje obrazovanje; oli smatras da si fulao fax, da nisi dobia ono sto si tia, da si se zajeba?
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 18. 11. 2010. (14:49)

labrax je napisao/la:
pricali smo u kontekstu obavljanja svog posla od strane inspektora; da bi neko obavljao svoj posao kako treba (a posebno predstavnici drzavne izvrsne vlasti) itekako je potrebna obrazovanost/strucnost/znanje za taj posao.

al kako to da se ti uvijek nađes dirnut kad se spominje obrazovanje; oli smatras da si fulao fax, da nisi dobia ono sto si tia, da si se zajeba?

pod a)
postoji "obrazovanje" i obrazovanje,a ovo daslje što si naveo upravo fali mnogim "obrazovanima"

pod b)

da fulao :lol: :!: :?:
da dobio :lol: :!: :?:
da se zajeba :lol: :!: :?:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la labrax » 18. 11. 2010. (15:32)

pa ffs zato sam irekoa "poluobrazovani" jer formalno ne odgovara stvarnome...
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Galun » 18. 11. 2010. (16:17)

po mom iskustvu znam da prejako svjetlo puno puta je manje učinkovitije od normalnog,čim se lignja digne na svjetlo gore zaboravi da ćeš je ulovit,jedino je jako svjetlo dobro za kriminal u duetu sa nekim zaokružit sve mrižom i napravit dar mar i molit boga da niko ne naleti,al toga je na sreću danas sve manje,nekad su svi tako lovili.
Galun
Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adriatik

PostPostao/la macro » 18. 11. 2010. (16:36)

oni stave svitlo na prvu pa love na krmi.. bitno da si na rubu osvjetljenja, a s takvin svitlima privućeš sve.

zato bi se tribali ostali, čin se takvi lola pojavi, usidrit oko njega sa svih strana i udri vadi lignje :thumbup:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la som » 18. 11. 2010. (17:19)

Jebate šta ste sve nasrali a ja i dalje neznam smije li se loviti s takvin svitlom ili ne? Ako smije kolika je mex. jačina svitla a ako ne, zašto ne? Govorim o sportsko-rekreativnom ribolovu.Više se ne usudim pitati ni koliko je sati da se ne pokarate.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la šetač pasa » 18. 11. 2010. (18:27)

Jbg Some. Nećemo se svađat, al malo je ružno vrijeme pa kad se ne može na lignje - treba ubit vrijeme na forumu. Što se tiće sportskog i rekreacijskog ribolova neću ti ništa reć jer sam tako sebi obečao, al evo ti tekst pravilnika.

Za športski ribolov,

Članak 6.

(1) Visina naknade za dozvole navedene u članku 5. stavku 1. ovoga Pravilnika utvrđuje se u iznosu od:

– 60,00 kuna za dozvolu za jedan (1) dan;

– 150,00 kuna za dozvolu za tri (3) dana;

– 300,00 kuna za dozvolu za sedam (7) dana;

– 700,00 kuna za dozvolu za trideset (30) dana;

– 10,00 kuna za godišnju dozvolu za hrvatske državljane invalide Domovinskog rata Republike Hrvatske (u tekstu koji slijedi: HRVI);

– 10,00 kuna za godišnju dozvolu za osobe do 18 godina života;

- 350,00 kuna za godišnju dozvolu za osobe od 19 do 59 godina života i

– 60,00 kuna za godišnju dozvolu za osobe koje su umirovljenici ili koji su navršili 60 godina života.

(2) Starost osoba koja je navedena u ovom Pravilniku određuje se na način da se uzima u obzir tekuća kalendarska godina u kojoj osoba do kraja godine navršava određene godine života.

(3) Ovlaštenici godišnjih dozvola pored ribolovnih alata i opreme navedenih u članku 2. ovoga Pravilnika, smiju rabiti i sljedeće vrste i količine ribolovnih alata i opreme:

1. stajaći pridneni parangal,

jedan ili više njih s ukupno do najviše 100 (sto) udica;

2. povraz s kukom za lov glavonožaca,

ukupno do dva (2) komada;

3. osti sa ili bez uporabe umjetne rasvjete,

ukupno do najviše dva (2) komada;

4. naprava (trapula) za lov velikog crva,

ukupno do dva (2) komada i

5 umjetnu rasvjetu (feral),

jedan komad jačine do najviše 400 kandela (CD).

Za rekreacijski ribolov:

Članak 5.

(1) Visina naknade za godišnje dozvole navedene u članku 3. stavku 1. točki 5. ovoga Pravilnika utvrđuje se u iznosu od:

– 100,00 kuna za HRVI;

– 100,00 kuna za osobe do 18 godina života;

– 100,00 kuna za osobe koje su umirovljenici ili koji su navršili 60 godina života;

– 500,00 kuna za osobe od 19 do 59 godina života i

– bez naknade za osobe s navršenih 65 godina života, koje imaju prebivalište na otocima i poluotoku Pelješcu.

(2) Godišnja dozvola iz stavka 1. podstavka 3. ovoga članka za osobu koja je umirovljenik, a koja nema navršenih 60 godina života izdaje se uz predočenje odreska mirovine.

(3) Starost osoba koja je navedena u ovom Pravilniku određuje se na način da se uzima u obzir tekuća kalendarska godina u kojoj osoba do kraja godine navršava određene godine života.

(4) Ovlaštenici godišnjih dozvola pored ribolovnih alata i opreme navedenih u članku 2. ovoga Pravilnika, smiju rabiti i sljedeće vrste i količine ribolovnih alata i opreme:

1. vrše za lov ribe,

do najviše tri (3) komada;

2. stajaći pridneni parangal,

jedan ili više njih sa ukupno do najviše sto (100) udica;

3. osti sa ili bez uporabe umjetne rasvjete,

ukupno do najviše dva (2) komada;

4. naprava (trapula) za lov velikog crva,

ukupno do dva (2) komada i

5. umjetnu rasvjetu (feral)

jedan komad jačine do najviše 400 kandela (CD).

Sad još samo moraš naći nekog tko će ti to preračunat u Wate, da se znaš ravnat što se tiće snage.
šetač pasa
Old Senior Member

PostPostao/la som » 18. 11. 2010. (19:23)

Znači ako je feral u okvirima zakona to s agregatom nije protuzakonito?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la emils » 19. 11. 2010. (12:03)

som je napisao/la:Znači ako je feral u okvirima zakona to s agregatom nije protuzakonito?

Ako je feral jačine do 400 kandela onda ne kršiš nikakav zakon u sportskom ili rekreativnom ribolovu a zakonodavca ne zanima na koji način ti napajaš taj isti feral, bilo to s baterije, agregatom ili plinom.
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la Mali Dabar » 19. 11. 2010. (12:39)

emils je napisao/la:
som je napisao/la:Znači ako je feral u okvirima zakona to s agregatom nije protuzakonito?

Ako je feral jačine do 400 kandela onda ne kršiš nikakav zakon u sportskom ili rekreativnom ribolovu a zakonodavca ne zanima na koji način ti napajaš taj isti feral, bilo to s baterije, agregatom ili plinom.

A možeš i na garburu...... :D
Mali Dabar
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.