motor
Pape ako treba kakve detalje mogu poslikat.
Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori
Rafter je napisao/la:lupis je napisao/la:ovaj brod sam danas sreo na moru....,i prije kojih misec dana isto.....
nisam slikao "iz principa",ali plovilo se na putnoj ponaša isto ko i moj Leđendarni na punom gasu bez spojlera.....,nikako....,s jednom razlikom da ovo čudo stvara pravilnu krijestu po krmi ali svejedno vuče previše mora za sobom a brzina mu tu negdje....
oprostite na neznanju i bahatosti ali mi nije jasno zašto potreba uspoređivati sve što se kreće na kugli zemaljskoj sa m700, šta nije dovoljno hvalospjeva napisano na tu temu u onih 200 i kusur stranica pa da ga opet trebamo uspoređivati s nekim "francuzem" i kvarit temu od čovjeka koji je ovaj brod stvarno napravio da izgleda a prvenstveno za svoj gušt. Na kraju mislim da nitko ovdje nije ni pitao da netko usporedi (moj duboki naklon)M700 i nekakvog Islandera i još uz to da nas zanima što, tko i koliko cica na 8Cv brzine
![]()
lupis je napisao/la:
ja uspoređujem s onim što mi je najbolje poznato...,neću uspoređivat s nečim što nisam vidio ,kao što je to inače tu redovna pojava,da lupetaju ljudi o brodovima a da nemaju ni dozvolu za voditelja broduce..
lupis je napisao/la:...većeg komfora...
lupis je napisao/la: 8-10 čvorova...,svi znaju da su to najnepovoljniji režimi,em nije ugodno,em troši,a i brzina nije neka....,demant molim...
lupis je napisao/la:ja uspoređujem s onim što mi je najbolje poznato...,neću uspoređivat s nečim što nisam vidio ,kao što je to inače tu redovna pojava,da lupetaju ljudi o brodovima a da nemaju ni dozvolu za voditelja broduce...
eto,meni je čudno da takav navodno pd s "jakim" motorom daje iste rezultate kao jedan prapotopni deplasmanac većeg komfora i manje potrošnje....
kad sam napisao "iz principa",mislio sam upravo na ovakve komentare ....,nema smisla nekom nešto slikat ili egzaktno dokazat općepriznatim metodama fizike,matematike itd, kad ima pametnjakovića koji imaju svoje osobne matematike i mjerne jedinice....
kad možemo očekivat neke podatke o brzini i potrošnji,sjećam se d aje razlog nabave ovog plovila bio skraćenje vrimena potrebnog za doć dio pošte....,može tu malo podataka,koliko su te pošte daleko i kojom se brzinom do njih plovi ,uz koju potrošnju.....,ja sam vidio ovaakve brodove "par" puta i nijednom nisu išli brže od 8-10 čvorova...,svi znaju da su to najnepovoljniji režimi,em nije ugodno,em troši,a i brzina nije neka....,demant molim...
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.