Što se tiče mojih iskustava , a lovin trije (trlje) već od 1997 godina najbolje se pokazalo oko 26 MM, dvofilna končana maha, visina 2.80 . S obziron da na mojin terenima trlje su od kamena , puno se cipa i valja bacat kad nima kurenta i kad nije misec jer onda one trije od sutona iziju babure. Najvažnije je dignut se u cik zore, bit na mriži i obavezno... ( e ovo nesmin napisat , a pravi ribari znaju što in je učinit) i ulov od prosječno 5-6 kila je zagarantiran. Jesen i kasno proljeće daju najbolje rezultate. Uz trlje lovi se najviše okan (batoglavac) , arbun , škrpinić-bodeč , ali i velika bukva i šnjur. U ovakvu mrižu kad bilo se zaleti i veliki črljeni škrpin ( škarpina) , ali i fratar, barakokula, maška, bežmek i pauk. Nikad ne bacan priko 35 i ispod 25 m dubine. Da se zna govorin o mriži 120 metri dužine.
Barakuda se cipa još gore i kad je je puno , a ima vitra, napuše se ko paradižet. Proba san i 24 i 28 i trofilno konce i nauči san da nema do ovog što san napisa.
I prijavljujte one šta love popunicama jer nima opravdanja za to. Istu ribu od popunice, i na istin poštama (25-45M) lovi se u trljare (zakonon bukvare) i prostricu ( nisko armana oko 40MM) ali selektivnije ...nema malih i nedoraslih primjeraka, a niste ni u prekršaju!
Popunice kakve se bacaju još uvik i to oko čak 28 , a zabranjeno je još od 1996. lovi sve što god kroz mrižu pasa , i maloga arbuna i maloga šanpjera i šrpina i bodeča i onda nema spolno zrile ribe i lovišta se prazne...
Toliko do mene uz drugarski ribarski pozdrav!