Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Gaso je napisao/la:Ja imam između baterija Cyrix mikroprocesorski rele i radi tvoj posao kako treba. Staviš ga između + startne i + servisne. Alternator spojiš direktno na + startne, sve ostale punjače na + servisne. Od servisne dalje vodiš + do ploče sa prekidačima. Tako imaš sve rješeno a cyrix ti je dovoljan od 100A, za tvoj alternator. Dovoljan bi bio i 60A, nekada je bio u ponudi. Prijenosni frižider od 12V ako nije kompresorski dosta troši struju i malo hladi, tako da budi oprezan sa tim, kad ne radi motor.
Imaš ga u
http://www.frigomarine.hr/images/victron/Victron.htm
Gaso je napisao/la:Štumfl mi je susjed od mojih roditelja, pa radi komplet instalaciju za Pičuljana, neke modele Elan i Seaway Greenline, imam ja u mom brodovima i sve kabelove od Šumfla i on je generalni uvoznik za HR, samo dali češ doči u SLO u Slovenj Gradec po jedan Cryrix, zato sam stavio neko Hrvatsko firmu, da se vidi koje je cjena u HR, jer ja i u Sloveniji dobijem druge cjene kod Štumfla od onih u katalozima, jer nema kabel da ga nisam tamo kupio, pa to od UTP, koaksialce, struju - pa do pokositrenog za brodove. Nisam nikdje kazao da je Štumfl u HR. Prije godinu dana nije bilo za HR drugog nego Stumfla za victron, dok ove godine ima tri hrvatske firme, koje za njega prodavaju.
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.