Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Gaso je napisao/la:Poanta čitavog mog posta je, da je dobro imat što jači alternator, najjaču variantu koja se dobije uz motor, jer od viška struje glava ne boli, pa da je bolje dat pare za jači alternator, nego vjetrogeneratore, solarne panele itd...., jer oni daju toliko struje preko čitavog dana, ko jedan dobar alternator u 10min.
Rafter je napisao/la:Mene također zanima shema 12v instalacija na barku sa vanbrodskim mtorom 40 - 50, ks te koliku ulogu ima snaga alternatora kod vanbrodskih motora(četverotaktni - manja snaga alternatora ili dvotaktni koji pruža veću snagu) na brzinu punjenja baterija?
da svima bude jasnije : Ugradio bi u barku koju planiram kupiti 2. baterije po 120ah jedna servisna i jedna startna s obzirom na dnevnu potrošnju koja bi mi iznosila oko 50ah a nebi bio više od dva dana na brod. a kroz godinu do dvije bi instalirao i solarni panel. Stavio bi AGM baterije.
zanima me vaše mišljenje i iskustva, kako sam dosta toga pročitao u prijašnjim postovima, volio bi da netko da svoj osvrt na ovo što sam naveo.
Lp
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.