Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
baraba je napisao/la:ne, on misli koristiti dvije grupe akumulatora bez punjača, samo sa alternatorom.
da, može se.
najveći minus ovakvog sistema je da nemaš mogućnost potpunog isključivanja akumulatora iz sistema kada se ne koristi brodica na više dana.
servisna grupa je uvijek pod naponom (razvodni panel), kao i motor...
porer je napisao/la:Niko tebi ne brani staviti ključ prekidače. I opet je sve jeftinije nego 1, 2, 1+2 sklopka. U stvari tako i stavljam...
baraba je napisao/la:
samo sam skrenuo pažnju da treba ugraditi sklopke, ali ne ove od 75 kuna u svakom slučaju, pogotovo ne na motor. sa servis se još i može koristiti.
također ako se u servisu koristi vinč za sidro ili bow (ili stern) thruster, oni moraju imati posebnu sklopku i pripadajuće osigurače...
baraba je napisao/la:samo sam skrenuo pažnju da treba ugraditi sklopke, ali ne ove od 75 kuna u svakom slučaju, pogotovo ne na motor. sa servis se još i može koristiti.
baraba je napisao/la:također ako se u servisu koristi vinč za sidro ili bow (ili stern) thruster, oni moraju imati posebnu sklopku i pripadajuće osigurače...
baraba je napisao/la:cyrix je super artikal (dapače, i mi ga imamo u ponudi) ali on nije zamjena za pravilno izvedenu instalaciju.
primorac je napisao/la:
baraba je napisao/la:cyrix je super artikal (dapače, i mi ga imamo u ponudi) ali on nije zamjena za pravilno izvedenu instalaciju.
Natrag na Ostala elektronička i električna oprema
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.