I prije nego sam otvorio temu svjestan sam bio da je o ovim stvarima "nezgodno" pričati ali sudeći i po broju vaših odgovora smatram da ipak nisam promašio temu. Zna se tu dogodit svašta među prijateljima i "prijateljima". Kod mene je to obično išlo tako da sam ja plaćao manje-više sve osim ponekad marende. Netko će se upitat (kao što već i je u jednom od postova): Pa kakvi su to prijatelji? Ima i tu svega. Ima nekih koji su dali nešto za gorivo, ima nekih koji ni nemaju pojma koliko gorivo košta, ima nekih koji su išli samo par puta, a ima i onih (meni najdražih) koji igrom slučaja ili sudbine trenutno nisu u stanju dati za gorivo ali se svim silama trude to nadoknaditi nekim drugim načinom. Takvima nikad nisam i nikad ni neću uzeti ništa pa makar zbog toga i ne išao na ribe. Budući su i brod i praktički svi troškovi (a i znanje i pošte) bili moji, uzimao sam sebi za pravo da uzmem veći dio ribe. Bilo je i tu nezgodnih situacija ali ne bih previše o tome jer ako smo prijatelji, trebali bi imati i bar toliko snage da preko takvih stvari pređemo. Inače, i najveći dio te ribe koju sam uzeo sebi smo opet pojeli zajednički kod mene. Nisam nikad ništa prodao.
No, što je bilo, bilo je. Za ničim ne žalim i radio sam sve onako kako sam htio i volio bih da je i dalje tako ali... da ne ulazim u detalje, kako sam spomenuo u uvodnom postu, idu malo teža vremena. Ne bih htio da me krivo shvatite ali nije mi do novca nego do ribolova. Kad odem za vikend u ribe potrošim otprilike 500 kn goriva i sve je dobro ako ima nekog ulova ali što ako se ništa ne ulovi i tako 5 puta zaredom
Amortizaciju neću spominjat. S druge strane par puta sam uhvatio i više od 20kg zubaca ali prošle godine dogodilo se to samo jednom. Uglavnom, ja sam prije računao da uhvatim ribe bar za gorivo, a to je možda tako i bilo. E sada, ako se počne lošije loviti (kao što je prošle godine i bilo) i kad podilim drugovima nešto ribe, bojim se da neće ostat puno para za ić opet. Zaključak je da moram nekako raspodjelit troškove ako mislim češće ići u ribe, a što smatram ne bi trebao biti neki ni problem i bilo bi bar donekle pošteno. Ipak, žao mi je kad se s prijateljima mora pričati o tome. Najljepše bi naravno bilo da je sve spontano ali što ako nije?
Eto, u tom smislu htio sam vas upitati za savjet kako raspodjeliti trošak i ribu, a da ostane i meni nešto da mogu ići opet. S druge strane želio bih biti i što korektniji prema prijateljima koje vodim odnosno da sve skupa podilimo onako kao što to većina ljudi radi odnosno onako kako je kod većine uobičajeno. Hvala vam na odgovorima