Moderatori/ce: dome, tramontana, Moderatori
skandalozo je napisao/la:Pravo za reć ne sjećam se točno kako na filmu veže, trebal bi pogledat opet. Ali sve u svemu dvije su opcije. Jedna je uzet poseban komad povraza i vezat voltu tako da je klizna (tako ja vežem). Treba je dobro stegnut da ne klizi lako. Ako se koristi upredenica,stavi se prije spojnog čvora pa ne može dalje klizat.
Druga opcija je vezat voltu sa ostatkom povraza iz čvora upredenica - predvez. S time da treba dobro paziti da je na čuvaru tanji povraz kako ne bi kod zadiva pucalo tijelo alata prije otpuštanja čuvara.
Mislim da sam uspio sve opcije detaljno ubaciti u knjigu, od slaganja alata do tehnike lova. Prikazana je i viška, i čuvar i kombinacija i montažna olova, i down rigger i monel i dakron i... Nadam se da nisam ništa propustio.
skandalozo je napisao/la:Kako se lovi sada oko Kamenjaka? Imao sam takvu želju prošle godine onuda loviti, ali...
zore70 je napisao/la:PS
Kome je muka kupit sad 2 dvd-a neka lipo kupi pa kad sa knjigom dobije nova dva,lipo ih zamotaš u neki šareni papir i
eto poklona za priku koji voli more
skandalozo je napisao/la:zore70 je napisao/la:PS
Kome je muka kupit sad 2 dvd-a neka lipo kupi pa kad sa knjigom dobije nova dva,lipo ih zamotaš u neki šareni papir i
eto poklona za priku koji voli more
Ma to je i bila ideja. Naime, nemoguće je proizvest ovakav DVD u puno manjojtiraži. A broj zainteresiranih je ograničen (mi ovdje nismo prosječan HR uzorak - na žalost). A šteta je da kasnije hrpa DVDova truli u nekom skladištu, bolje je da se razmili i da ga pogledaju i oni kojima more i ribolov do toga trenutka nije bilo primarno. Dobit će ga na poklon i pogledati. Recimo da se tako širi kultura obožavnja Velikog plavog. Knjiga bez DVD-a? Od početka je rađeno s idejom da bude komplet, da bude malo drugačije. Naime, kada pišete, jako puno prostora morate potrošiti da nakom manje vičnom opištete naku jednostavnu operaciju koju je na filmu lako predočiti. Recimo, ješkanje sardele na udicu pri udičarenju ili parangalu. Ili čuvanje liganja pod brodom. Ili pripremu ješke za big game. Pronalaženje rupe za crva. Gančanje tune i sablje... Ako se sve to opisuje riječime u knjizi potrošite puno korisnog prostora suhoparnim tekstom koji nikad ne govori koliko i snimka. A ovako je u jednu knjigu stalo jako puno onoga što će interesirati i početnike, ali i one koji su na moru doma. A ove potonje nije lako zadovoljit i to je bio izazov.
Labrax, vjeruj mi zmijičnjak je i meni vadio mast. I ne samo on, vidjet ćeš tj. čitat. Mislim da će kraj knjige iznenadit i Karambu!
Natrag na Prodaja i usluge - reklamiranje djelatnosti
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.