Dalmatinka moja mala

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Dalmatinka moja mala

PostPostao/la peroLA » 17. 01. 2025. (08:46)

vidim vodilo se briga ako ine bude torpedo dobar ostalo je mjesta za objesit vb, ljepo izgleda svaka čast
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la vicko.st » 17. 01. 2025. (10:05)

peroLA je napisao/la:vidim vodilo se briga ako ine bude torpedo dobar ostalo je mjesta za objesit vb, ljepo izgleda svaka čast

Iskreno, dusa bi me bolila tog torpeda vaditi kad se toliko sljubio s brodom, ako ikad dodje do tog, ici ce u kompletu i brod s torpedom, ne mogu zamisliti da nema unutra dizela :D

Imam tohatsu 6KS koji je kupljen novi, i nikad jos nije zakasljao, a par puta me spasio kad je Torpedo zagnjavio, da ne govorim da vecinu vremena radi zbog panulanja i pomicanja vamo-tamo...svake godine ga skidam i generalno sređivanje u ovlasteni servis, uputa ja da ne zelim uopce doc u situaciju na moru da se moram misliti zasto penta ne zeli upalit ili zafrkava :D
vicko.st
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka, Torpedo 18/24

PostPostao/la vicko.st » 17. 01. 2025. (10:09)

josey je napisao/la:lipo :thumbup:
sad gustaj lito dva, pa kit i brusilicu u ruke i lipo to zagladi, jer samo pitura priko laminata nije bas reprezentativno za vidit.

Mozes mi pojasniti na sto mislis, laminat je samo na krovu, to spominjes ili ? Ove nestručne pajole sam ja sam radio i sastavljao, pa nisu nesto reprezntativne ali sluze svrsi :D

P.S.
josey pročitao sam negdje na forumu priču o tvojoj drvenjači, koliko puta je sređivana, motor mijenjan itd. pa pretpostavljam da me ti razumiješ najbolje kad kažem da uloženi trud i pare u svoj brod nikad ne bi dobio natrag kad ga prodaješ, a s druge strane koliko zbog tog svega tebi više vrijedi na osobnoj razini :thumbup:
vicko.st
New Entry

PostPostao/la peroLA » 17. 01. 2025. (10:33)

ma misli na završnu obradu nakon plastificiranja, on je stručanjak pa se u njegovoj plastici možeš vidjet kao u ogledalu... ja vidim da si se i s tapecerijom mucio.. tko nije probao nezna kako je, ja kad budem morao ću platit ili napravit tako da pokitam pofarbam... strucnjak koji me ucio odmah je rekao iz prve da neće ispast... a ucio me uzet najlon flomaster pa rezat, pa ljepit sprejem...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la ivan83 » 17. 01. 2025. (11:52)

Vicko moze info gdje si kupio onaj skaj sa kojim ti je obucena kabina, i sa cim si ga ljepio
ivan83
Member

Tip plovila: Drvena pasara 9metara, rakovica 3 cilindra

PostPostao/la josey » 17. 01. 2025. (12:12)

vicko.st je napisao/la:
sad gustaj lito dva, pa kit i brusilicu u ruke i lipo to zagladi, jer samo pitura priko laminata nije bas reprezentativno za vidit.

Mozes mi pojasniti na sto mislis, laminat je samo na krovu, to spominjes ili ? Ove nestručne pajole sam ja sam radio i sastavljao, pa nisu nesto reprezntativne ali sluze svrsi :D

P.S.
josey pročitao sam negdje na forumu priču o tvojoj drvenjači, koliko puta je sređivana, motor mijenjan itd. pa pretpostavljam da me ti razumiješ najbolje kad kažem da uloženi trud i pare u svoj brod nikad ne bi dobio natrag kad ga prodaješ, a s druge strane koliko zbog tog svega tebi više vrijedi na osobnoj razini :thumbup:

je dao si truda i zavrsio si sve i to radi.
sad samo malo estetike.
na sto sam tocno mislio, evo
https://ibb.co/q5cS2vx

ono sto si naknadno radio sa plastikom, krmeno zrcalo spojler i nadkabina.
Umoran si od svega i pun ti je k svega, to mi je savrseno jasno, i sad se treba jedno ljeto odmorit, i onda se uhvatit malo kita i brusilice to popeglat.
inace sve ostalo je ok i na svom mjestu.

je drvenjaca je obiteljski brod koji je kod nas 30-40god, al tko broji, i u koji je 2016 ulozeno 10x vise neg je vrjedio. i dan danas nemos dobit nikakve pare za njega jer je "drvo", a plastificirano je drvo - kao truli bla bla. Evo proslo je 20 god od plastificiranja i nije isturlilo. Jbg nemos ljudima objasnit da se posao moze odradit i sfusarit. Al nije bitno, brod je hvala bogu ostao kod nas, ja sam si kupio malog francuza od 11m, moji starci koji vole more su stari za taj francuza, velik im je i financijski oni to nemogu pratit (puno loče). Tako da drvenjaca vozi lagano 7 milja na 1800rpm i torsi ko upaljac :roll:

peroLA je napisao/la:ma misli na završnu obradu nakon plastificiranja, on je stručanjak pa se u njegovoj plastici možeš vidjet kao u ogledalu... ja vidim da si se i s tapecerijom mucio.. tko nije probao nezna kako je, ja kad budem morao ću platit ili napravit tako da pokitam pofarbam... strucnjak koji me ucio odmah je rekao iz prve da neće ispast... a ucio me uzet najlon flomaster pa rezat, pa ljepit sprejem...

Daj nemoj lagat ovaj napaceni narod, koji sam ja strucnjak? ja sam IT jevac.
A ovo za flomaster i najlon dobro te ucio. uvjek sablon.
I ljepilo u spreju.
Dalje je lako

Zapravo moram priznat da me i dalje veseli da ima ljudi koji nekako i u jednu ruku drze do nasih tradicjonalnih brodica, i da ih obnavljaju. :thumbup:
Znaci nece svi francuze i slicno, ok ako i kupe kupe kao drugi brod, al se onaj stari ajmo rec obiteljski obnovi i odrzava se.
Jbg nadat se da ce se drvo odrzavat je vec utopija, al ima i toga.

Znam da nije tema, al evo u sibeniku u lucici se u zadnjih godinu pojavilo 10 antaresa 760, od kojih je polovina baš krš.
:wtf:
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la peroLA » 17. 01. 2025. (18:33)

Skaj imate u ivanda commerce split, kasirani sa spuzvicom...ima jos jedna firma isto ali se sad ne sijecam naziva... sprej sam narucivao u zg atrio.hr sprej zettex 45, ovo mi je prof preporucio
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la vicko.st » 17. 01. 2025. (18:56)

peroLA je napisao/la:Skaj imate u ivanda commerce split, kasirani sa spuzvicom...ima jos jedna firma isto ali se sad ne sijecam naziva... sprej sam narucivao u zg atrio.hr sprej zettex 45, ovo mi je prof preporucio

Mislim da je to taj ducan, da. Ljepilo sam uzeo takodjer na istom mjestu, nije bio sprej nego tuba ili kantica, ne znam…vjerojatno je taj sprej bolje rjesenje, ovo se zna na vrucini rastopit (bar dio koji je bas direkt na suncu)…zato sam klamao tu i tamo spojeve, nije neka sreca ali drzi :D
vicko.st
New Entry

PostPostao/la vicko.st » 17. 01. 2025. (19:10)

josey je napisao/la:
vicko.st je napisao/la:

P.S.

je dao si truda i zavrsio si sve i to radi.
sad samo malo estetike.
na sto sam tocno mislio, evo
https://ibb.co/q5cS2vx

ono sto si naknadno radio sa plastikom, krmeno zrcalo spojler i nadkabina.
Umoran si od svega i pun ti je k svega, to mi je savrseno jasno, i sad se treba jedno ljeto odmorit, i onda se uhvatit malo kita i brusilice to popeglat.
inace sve ostalo je ok i na svom mjestu.

je drvenjaca je obiteljski brod koji je kod nas 30-40god, al tko broji, i u koji je 2016 ulozeno 10x vise neg je vrjedio. i dan danas nemos dobit nikakve pare za njega jer je "drvo", a plastificirano je drvo - kao truli bla bla. Evo proslo je 20 god od plastificiranja i nije isturlilo. Jbg nemos ljudima objasnit da se posao moze odradit i sfusarit. Al nije bitno, brod je hvala bogu ostao kod nas, ja sam si kupio malog francuza od 11m, moji starci koji vole more su stari za taj francuza, velik im je i financijski oni to nemogu pratit (puno loče). Tako da drvenjaca vozi lagano 7 milja na 1800rpm i torsi ko upaljac :roll:

peroLA je napisao/la:ma misli na završnu obradu nakon plastificiranja, on je stručanjak pa se u njegovoj plastici možeš vidjet kao u ogledalu... ja vidim da si se i s tapecerijom mucio.. tko nije probao nezna kako je, ja kad budem morao ću platit ili napravit tako da pokitam pofarbam... strucnjak koji me ucio odmah je rekao iz prve da neće ispast... a ucio me uzet najlon flomaster pa rezat, pa ljepit sprejem...

Daj nemoj lagat ovaj napaceni narod, koji sam ja strucnjak? ja sam IT jevac.
A ovo za flomaster i najlon dobro te ucio. uvjek sablon.
I ljepilo u spreju.
Dalje je lako

Zapravo moram priznat da me i dalje veseli da ima ljudi koji nekako i u jednu ruku drze do nasih tradicjonalnih brodica, i da ih obnavljaju. :thumbup:
Znaci nece svi francuze i slicno, ok ako i kupe kupe kao drugi brod, al se onaj stari ajmo rec obiteljski obnovi i odrzava se.
Jbg nadat se da ce se drvo odrzavat je vec utopija, al ima i toga.

Znam da nije tema, al evo u sibeniku u lucici se u zadnjih godinu pojavilo 10 antaresa 760, od kojih je polovina baš krš.
:wtf:

Ma da, jos bi se moglo to lzglanjcat, vec sam dobio kritike :D otac je to napravio kako je napravio, nije se puno zamarao da bude ogledalo, vec da funkcionira. Ja isto gledam da bude funkcija prvo, ali isto mi je drago picaniti u detalje…nije problem volje ni sredstava vec slobodnog vrimena, uz posao, familiju itd jednostavno ne stignem se posvetiti, ali doc ce i moje vrime jednog dana :D

Btw i ja sam IT-u, prije developer, sad manager, i ovaj brod mi je prvo i osnovno odusak od sastanaka, slacka, laptopa i mobitela opcenito tokom tjedna :D

Evo sam si spakirao nesto spize, pelin, pive u brodu ima i cim moje zenske odu lec, ja lagano krešem torpeda u ponoc i klap klap 2,5 ure do poste za lignje, a ujutro dalje do poste za panulat i sutra popodne doma klap klap :lol:
vicko.st
New Entry

PostPostao/la josey » 17. 01. 2025. (19:15)

svaka cast,
uzivaj :thumbup:

(ja za odušak guran gvožđe)
josey
Old Senior Member

PostPostao/la peroLA » 17. 01. 2025. (21:07)

Bravo ja sam isto IT 20god cca vec pokusao i promjenit ali ne ide..
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la josey » 17. 01. 2025. (22:11)

ide ide, radne snage fali u desetcima tisuca.
Samo treba odlucit u kojem ces smjeru.
Cjeli planet ide nizbrdo pa tako i nasa mala zemlja.
Od mladezi nitko ne zeli nista stvarat, nikakve nove vrjednosti, sve se svelo na
iden bit “influenser”, “only fans star”, trgovat cu kripto valutom, ili cu napravit apartman. i to je to, nitko nista ne radi nitko nista ne proizvodi, nikakve nove vrjednosti se ne stvaraju, tako da ako znas radit rukama, mozes to skupo prodat.
nije to tema za dalmatinku, al samo se treba odvažit.
josey
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.