Hajmo malo o smislu foruma. Mislim da je došlo do zasićenja, prvenstveno o ribolovnim tehnikama koje su ovdje godinama građene i razgrađene do najsitnijih detalja. Ne znam može li se o tome što više reći, tu je materijala koliko želiš, tko hoće može pronaći sve od lova iglice do zubatca, lignje, sipe, orade na dva sidra, brancina na laganu panulu pa sve do brodova, održavanja, motorizacije, elektrike, plastike ili drvenarije. Jedna ogromna baza podataka stvorena je godinama a sada je postala prilično kaotična i nepovezana. Shvatam da je ovo non profit forum i da tu nema komercijalnih interesa u svemu ali imam par prijedloga pa ako ima volje i truda moglo bi se podići kvalitetu.
Kao prvo more fotografija je izgubljeno jer su bile na tinypic ili drugim serverima koji su uveli naplatu. To nije izgubljeno jedino treba platiti x novaca da se povrate. Koliko je to novaca treba vidjeti i skupiti jer šteta je da propadne. Isto vrijedi i za hosting.
Moderatura je loša jer ostao je riberer sam na ledini a ni jedan zvanični moderator nije se dugo pojavio na forumu već jako dugo. Shvatam riberera ne može on sve.
Moje razmišljanje je odavno (to sam mu i prije rekao) da forum treba komercijalizirati pa bi sve bilo lakše. Jedini je ovo naš forum na Jadranu koji nešto vrijedi i šteta da se srozava oko par rasprava o slanini i spojlerima umjesto da frcaju slike ulova, savjeti oko tehnike da li ribolovne ili brodske i slično.
Mlatimo o ničemu a nekada je rasprava o lovu lignje recimo imala tisuće rasprava i odgovora. Da ne spominjem lov brancina, orade, koji i kakav štap, koja mašinica.
My 2 cents..
P.S. Ne znam guštati.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.