Eto jos malo pa gotovo!
Ovaj tjedan sljedeci me nema, zdravstvo ne pita pa moram otici malo dalje od broda i mora. No cim se vratim za sedmicu dana brod je spreman za more. Ok.. jos malo nesto. Struja i tako to, no generalno je osim struje sve vise manje gotovo.
Pa krenimo redom sto je jos napravljeno.
ↈ postavljena kontra drvo na inox konstrukciju, sada je to puno jace i cvrsce. Malo sam se izhebao sa time jer je vijak trebao ici kroz ogradu, plastiku, drvo, maticu i plosku.. i jos zasilikonirano to.
Proslo je test, kada je padala jako kisa, nista nije prokisnjavalo
ↈ spoj limunkrme i stare krme je jos malo pojacano na gornjem spoju prema palubi, iznutra. Od viska glava ne boli. Sada kada je dosao motor, jos se brod malo produzio i sada tek vidim da je to nastala kobasa, malo me podsjeca na rijecni brod
ↈ paluba je opturana sa jednim slojem primera (cisto da osvjezi) i dvi ruke bijele. Ovo sam se zahebo sa prljavo bijelom, zato sam sada morao jos jednom sa cistom bijelom.
ↈ postavljena umjetna tikovina na provu, suncaliste, klupe u kokpitu. Ja zadovoljan. Kokpit jos moram slikati, i ovo su bile slike na brzaka. Jos nisam ni trake maknuo.
Bilo je dosta zeznuto.. i dugo traje upasavanje te tikovine. Moram jos popraviti na par mijesta. Ali sve u svemu zadovoljan sam. Nije kao kupovno... ali s obzirom da je vulgaris eva umjetna tikovina, dobro je.
Jos moram u kabinu u prolaz postaviti.
ↈ postavljen kiwi grip kao protuklizna.
Odlicno sam zadovoljan sa Kiwi Gripom! Radi se sa njime jako brzo i jednostavno. Rezultat me ugodno iznenadio. Da.. znam, malo ce teze ici pranje ali bude islo. Mora brod malo biti i sporak ako se koristi
Pokusao sam ciljati na srednju teksturu, iako je na bokovima to bilo jako tesko sa valjkom.
Kiwi je isao na bokove, krmu i kokpit. Kupio sam 4L kiwija, potrosio 2L. Moram viditi kako dugo mogu to skladistiti
ↈ postavljen je motor
ↈ postavljena puznica, volan, sajle i odmah ih provukao kroz buzire
ↈ priprema za tank u limun krmi, akumulator, za motor, kleme, separator
ↈ zalipio sondu za garmina, stavio sam je isto u limun krmu na pod, samo sa sikom
ↈ jos dvi ruke primera na dno. Nije trebalo, ostalo mi.
ↈ stavljeno 2 ruke plavog Mille NCT i 3 ruke crvenoga
Malo je overkill, ali htio sam dvije boje. Plavi je pokrio sve dobro tek iz druge ruke, a crveni kao da se teze hvata na plavi pa je trebalo i trecu ruku. Inace bi stavio 2+2 maksimalno ali eto. Ispalo je pet ruku.
Potrosi se oko dvi kantice po ruci.
ↈ postavljeni rukohvati u kabini, na krovu. Lijepo ga je uzdiglo. Stavio sam na bok nadkabine sa strane, gore na krov sa krmene strane te u kokpit ispred "vozaca i suvozaca". Ovo sam vec u dalmatinki stavio i pokazalo se jako korisno. I da stvari ne lete i kada se zaljulja brod, odma se primis.
ↈ postavljanje bitvi naprid, nazad.
I to je to moji dragi. Kulpomorto je odliveno, i ja nacelno spreman pa sljedeci post bude kada i ja i Ribolovka budemo u moru a do tada se budem jos malo zabavljao sa strujom, i uletila je ideja dodatnog provenog i krmenog pozdravno-odzdravnog svijetla koje ce kontrolirati MPPT. Pa cemo i to provuci.
a do tada... uzivajte za mene na moru