Hvala Elpasso, a i ostali na savjetima. Dok cekam eksc brusilicu bacit cu se na izradu podnice koja zatvara prostor kašuna kada se izbaci um.
Dimenzije 73 x 64 + sa svake strane dodatak oko 10cm +-
Tu nema previse mudrosti, ravna ploha sa dijagonalnim pojacanjima dolje, zalipit odozgora na postojecu plastiku te koliko uspim odozdola.
brusenje tj. stanjim postojecu plastiku da pokusam dobiti sto ravniji spoj nove gornje plohe i postojecih gornjih podnica.
Uz prethodne savjete, ovo mora ispast tip top
Bili laminat ravni, namazat (debelo) gelcoat x2, smola i mat x3, roving, matx2, roving, mat.
nema rubova, nema nicega. Mislim da bi mogao mozda jednu stranu okomitu (prema vratima) bez gelcoata da mi kasnije bude lakse to povezati. Na spojevima nece biti gelcoata ali cu barem vjezbati malo rad sa gelcoatom Mozda sa jednom od 3 donjih metoda uspim i te spojeve zakrpat gelcoatom, iako ce citav kokpit ici nova pitura.
Dali da cekam nakon 3x mat+ roving da se posusi ili da sve slojeve stavim odjednom?
Prethodno sam naucio da si fino sve odrezem prije pocetka i da koristim 3 para rukavica. jedna za rezat stakloplastiku, drugi za mjesat smolu i grabit iz bacve i trece za rad. tako mi se ne lijepi sve i najurednije je.
inace me zanima jos uvijek gelcoat i folija, kakva je procedura. Vec kada sam se bacio u isprobavanje da i to probam.
uzeo sam tj trazio u trgovini parafina.. pa dobio neko vazelinsko ulje za bacve mazati, kaze teta da je to to
Planiram probati 3 testa.. jedan da pomjesam gelcoat i namazem povrsinu. Drugi da pospircam prethodni gelcoat koji je dobio lagano koricu.
I treci test bi probao to sa folijom ili sto god vec. Ako me netko uputi.