Nakon micanja kita za drvo, sto je bilo totalni promasaj, jos se malo brusilo na ruke, te sam sa topcoat+talk odradio rubove.
Jos malo rucnog brusenja jer mi je ekscentricna iskocila iz lezaja, puklo nesto pa nije bila od koristi.
Kutna mi pak onaj cicak se odljepio.
Uglavnom nakon brusenja i malo stemanja, malo su jos neke friže i udubine popunjene akrilnim silikonom na povrsnoj bazi.
Ovi rubovi za topcoatom mislim da je odlicno.. ispadne kao gips i lagano se radi sa njime. Kasnije stemanje je vrlo jednostavno, brusenje klasika kao i kod plastike.
Jedina losa strana je sto se jako zalijepi za drvo (laminirano), pa prilikom stemanja zna podignuti laminat.
Druga stvar koju sam primjetio da kod stemanja ostavi tih pol mm debljine do laminata. Neznam uopce dali je to problem jer neznam kako ce biti kad se makne kalup, ali po rijecima "sve se vidi" samo pisem svoje amatersko zapazanje.
Gelcoat sam stavio u 3 sloja, prvi jako tanki, samo da premazem sve. nakon 5h drugi, i nakon 5h jos jedan zadnji i deblji.
Za one koji nisu do sada radili sa gelcoatom... uzasno smrdi. nema sanse bez maske s njim.
Oprezno sa plastikom u kojoj se mjesa, nakon prvog sloja mi je ostalo gelcoata sa katalizatorom. Kada sam dosao stavit drugi sloj, izvrnem da izbacim stvrdnutu masu, natocim i zamutim drugu turu kad ono kantica kaplje - pusta. Nagrizlo ju je.
Rezultat... ok, mozda cak bude i ok za prvi put
Spreman sam na korekcije, ali cak i da se gelcoat bude brusio i ravnao, mislim da ce biti ok, relativno je to ravno/zaobljeno. Sada kada dođe plastika i izvadi se iz kalupa, mozda nece trebati korigirati kitom nego samo brusiti. Idealno... ni to
Sad par pitanja:
- sa cime zalipit nazad onaj cicak na kutnoj brusilici?
- sigurno ce biti na gelcoatu nekakvih nepravilnosti, sa cime da to korigiram - brusim, koja gradacija 600+?
- ako negdje bude udubina, dali mogu to malo zamjesati gelocata, ubaciti i staviti obicni prozirni celofan preko i zalipit preko noci?
- dali postoji koja brusilica koja moze ove zaobljene uglove brusiti (kut sa tri plohe, zakitana i zaobljena)