4ever je napisao/la:Kako mislis plastika,obrusit rub tj. spoj trupa i palube pa plastificirat to da ne ulazi voda ili....
Ovo drvo na slici je figura i povise gume tako da ga mos stavit i da je guma na brodu
Ne razumin ove prihvate za inox ako mozes pojasnit a vrime bi bilo i koju sliku stavit
Ne crtam bas dobro u paintu
ali dobro si ulovio. (vidi slike dole)
Crvena strelica je obicno di se ucvrsti ograda da se dobije najvise na širini prolaza. To se sa vremenom rasklima a i ograda se uvik "klima". Problem je ovoga jako tesko iznutra montiranje, cesto i ukrivo vide koje s vremenom pocnu popustati ili razrade pa malo po malo kapa.
Nemam sliku prove di je bolji primjer pa sam uzeo ovu sliku, vec kad si inzistirao
Sama lokacija ograde nije tu vec bude pocela od zavrsetka nadkabine pa naprid preko špiruna na drugu stranu.
Ovo plavo je zapravo valjkasto - ovalno plastificiranje. Vjerojatno cu staviti neki kutni element pa laminirati i plastificirati. Ideja je da se ograda učvrsti u to i dolje ona slijepa matica sa vanjske strane.
Oko kokpita, na uzor od Denisa planiram neku lijepu poklopno drvo na tu ovalnu povrsinu. S obzirom da klupe idu do bande, taj plastioficirani bokostitnik se nacelno nece niti viditi u kokpitu.
Sa bocne strane bi isla znaci lajsna po citavoj duzini broda, zapravo kao sto sada ide bokostitnik + eventualno sa gornje strane više ukrana lajsna kao rubnik (nesto kao prethodna slika sa drvenim bokostitnikom).
Staviti jos jednu drevenu lajsnu ispod po sredini broda kao sto imaju drveni? Vjerojatno da, ali to cu kasnije odluciti. Zalipio bi je. To kada brod bude vanka onda cu probati neki uzorak da vidim kako izgleda.
@peroLa Motor, propela itd. Jedan od mojih postova je bilo ako mi moze netko ukratko pojasniti nacin funkcioniranja komponenti dizela. Jbg. tada sam dobio odgovor da vam se neda pisati tako da sam sam malo po malo ucio i trazio pojmove sto je sto, tako da je i moja odluka o tom djelu malo vagana dulje.
Stvar je jednostavna. Srediti motor koji (fino) radi ali je malo pain in ass naci majstora i za svaki bog vuc za rukav nekoga, em centriranje, em trinela, propela, pa kapa ulje.. pa novi propisi, posudica koja jedva stane, pa nosaci, lungarini,... a i kormilo.. a tu su i djelovi koji se skrpaju jer je industrijski motor.. ali nac tokara kojeg u zivotu nisam trebao i tako.
....ili staviti vanjski koji je bez pizdarija i stavis, spojis i to je to. Mana vanjskog u mojim ocima je kako to ukomponirati da izgleda lijepo i platforma funkcionalna.
Ili staviti jaki inox nosac na limun sa odmakom duzine platforme i pojacati limun krmu da to sve izdrzi. Inox maskirati nekim drvenim letvicama, tikovinom ili sl.
ili napraviti plasticnu platformu u razini sadasnje (podignute) sa nosacem opet uz pojacanje limuna.
naravno tu je i opcija spojlera ali to ... ce unakaziti brod, dobit cu buckanje mora (sto na limun krmi nemam i milina je) tako da nisam bas sklon toj opciji.
odluka ce pasti nakon sto nađem tko moze odraditi motor i ostale djelove vezano za UM, idealno na otoku ali gledam i okolo, centriranje, zamjeniti ove potrosne cijevi, kabele, pogledati motor, srediti ga, zamjeniti bokulu itd. Znaci kada znam kako stojim sa servisom motora.
Okrenuo sam par brojeva, pa bila korona, pa kiša, pa praznici..
Ono sto sam ja vidio, sve je uredno i izgledom odrzavano, osovina, bukola, propela do kopče, onda pocinje onaj ruzinavi dio koji se treba srediti, ali je funkcionalni. Računica je okacena. Da su bitne pare, sigurno ne bi kupio rabljeni brod. Ali kao sto sam vec jednom rekao, ovaj stari brod ne bi mjenjao za niti jedan novi tipa dalmatinka, primorka. Tko razumi razumi, tko ne.. sta cu mu ja.
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.