Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Primjetio sam da na dubini npr. od 100 metara jig od 120 grama vidim na low frekvenciji, low chirp dok na high chirp ne vidim jig kako pada.
Low frekvencija radi na 16 to 25 Stupnjeva.
Primjetio sam da na dubini npr. od 100 metara jig od 120 grama vidim na low frekvenciji, low chirp dok na high chirp ne vidim jig kako pada.
High Wide ide samo do 150 metara dok Low ide do 915 metara, sto je frekvencija niza dublje ide ?
Panbo je napisao/la:Mozda se moze nešto napravit promjenom TVG-a kod tog sondera, ne znam, ali jedno je sigurno. Taj TVG ne moze bit namješten isto i za L i H. Moraju bit razlike.
Panbo je napisao/la:High Wide ide samo do 150 metara dok Low ide do 915 metara, sto je frekvencija niza dublje ide ?
Točno i to znatno. Krajnji dometi su deklarirani za idealne uvjete. Kad bi recimo taj jig spustio na nekih 250-350m nesta bi i na LF.
Pitanje koje me muci sada, koja je prednost onda HW sonde nasprav Low sonde u ovoj kombinaciji ?
Imam istu pokrivenost a s low sondom imam vise detalaj.
Panbo je napisao/la:Pitanje koje me muci sada, koja je prednost onda HW sonde nasprav Low sonde u ovoj kombinaciji ?
Imam istu pokrivenost a s low sondom imam vise detalaj.
Nemas više detalja, odnosno imas ih na 100m jer na HW tu nedostaje signala. Probaj proci preko plove ribe na recimo 35-55m. Moci ces prakticki brojat ribe u plovi, a kod LF je to teze. Sa visokom frekvencijom dobije se rezolucija ali se gubi domet.
u globalu ja sa LOW frekvencijom ako je namjestim na nizu frekvenciju imam isti kut kao i kod HW frekvencije, 25 stupnjeva, pa mi se postaljva pitanje koje su prednosti ili mane koristenje jedne ili druge frekvencije na dubinama do 100 metara, dali je nesto lakse opaziti na High Frekvenciji nego na low ?
cu viditi rezultate i usporediti 1KW sondu sa 3 KW sondom, CM599LHW
Tu bi onda HW trebo biti dosta jaci ?
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.