dragi7 je napisao/la:Nisam razumio što si mislio sa ovim stavljanje sonde na suho misliš unutar broda na silikon.Moja radi sigurno 10 godina na silikonu i nije crkla sad jeli to do nekih modela ili općenito vridi za sve sonde.Kakvu si informaciju dobio jer meni je to prva vjest.Na bivšem brodu sam napravija škatulu od stakloplastike i zaplastificirao je na dno broda i prvo ulivao glicerinsko ulje a kako sam je vadio budući je bila u kokpitu ispod timuna pa bi i nju i sonder sprema u kabinu.Glicerinsko ulje bi mi sve izmastilo pa sam počeo stavljat more i nisam primjetio razliku radilo je super samo bi digod prominija more.
tako je
evo c/p poruke Inače, ja sa prošlo ljeto spalio humminbirda jer sam spojio sondu na suho. Jbga, od pustih savjeta, ovo ono, nitko da napiše velikim slovima, NE SAPAJA NA SUHO.
i moja je od Garmina 301 C tako radila, nikad problema, samo postavljena na silikon i bez vode, mora, ulja.
sad sam kupio lowrance 4 HDI, pa se neckam staviti je na silikon, ili da slozim ono od kanalizacijske cijevi s uljem pa da mirnije spavam zbog te bube u uhu da ne smije biti na suhom