Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la chomli » 11. 11. 2014. (18:48)

Jelenko je napisao/la:Nemoren virovat da niko na forumu jos nije kupija nastelan brod , da su ti brodi vozeni 20 -30 godina u starih vlasnika tako rastelani da ih sve do jednog triba stelat od boshpumpe, propele do prekrajanja spojleri, ispada da su ti ljudi koji su brod mozda kupili i nov prije ko zna koliko, da su tudumi i svih godina nisu iskoristili maximum broda???
Ajde jel ima iko naforumu ko nije minja propelu, prestelava pumpu, pilija ili dodava spojler, flapsove, olaksava brod??

Samo trolaš, nikakve koristi :thumbdown:
Ti želiš reći da odkad si kupio brod da na motoru nikad nisi ništa radia?? Pa i meni je prošle godine bosch pumpa bila OK, ove godine je na njoj doslovno bilo 5 min posla.
chomli
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la Jelenko » 11. 11. 2014. (20:04)

Evako, niko nikoga ne sprda mada bi reka da brod ako mu smeta komad tende onda i zasluzuje sprdnju, sta se tice moga pitanja volija bi jednostavan odgovor,pa eto ponovia bi ako postoji neko ko je odnedavno vlasnik ovih starih brodi a da nije nista pilija prestelava ili minja propelu jer brod neide kako je zamislija,neka se javi .Isto tako ko je to radija neka ne trola kako si sam reka.
Jelenko
Ante 99, Jelenko, Kapetan Miki ... lupis

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Gajeta 6, 40, yanmar

PostPostao/la jaxy » 11. 11. 2014. (20:40)

"smeta "komad tende....pa to je kriva rijec,ali neznam da su do sada ista napravili a :D da nepostoji otpor vjetra, znaci svakome "smeta",iliti ce usporit donekle, a drugi bi ti odgovor bio da ti nemos ni skontat koliko tenda "smeta" jer ionako ti je full brzina sa tendom ili bez od 3,7 do 4 knots pa ti i nema nekog prevelikog otpora
jaxy
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la MV KRK » 11. 11. 2014. (22:17)

:) vratija se šime!!! Ma hebeš brod di je sve savršeno, osim gude naravno. Barba čestitke i puno milja vam želim, a mogla bi i neka slikica past!!!
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la Barba Tome » 11. 11. 2014. (23:18)

Hmm, fala, a trenutno nesto je.... s slikama... Kaze da je datoteka prevelika... Sutra cu nesto kemijat na laptopu i saljem....
Barba Tome
New Entry

Tip plovila: Jeanneau Esteou 630 + Perkins 4.108

PostPostao/la borro » 12. 11. 2014. (06:02)

Jelenko je napisao/la:Evako, niko nikoga ne sprda mada bi reka da brod ako mu smeta komad tende onda i zasluzuje sprdnju, sta se tice moga pitanja volija bi jednostavan odgovor,pa eto ponovia bi ako postoji neko ko je odnedavno vlasnik ovih starih brodi a da nije nista pilija prestelava ili minja propelu jer brod neide kako je zamislija,neka se javi .Isto tako ko je to radija neka ne trola kako si sam reka.

Evo ja nisam nista mijenjao, no to ne znaci da nebi trebalo. Ali ne iz razloga raštelanosti ili slicno. Mislim da se pred 20 a pogotovo 30 i vise godina od kad je moj ljudi nisu zamarali pripasavanjem propele cim bi promijenili motor. Promjena motora trazi drugu propelu. Zapravo svaki motor trazi optimum, a mnogi ga nemaju od starta. Tako je bilo i kod mene, promjenjena makina, tko zna sta je i prije bilo, i propela koja je stavljena izvorno, valjda. E sad, ova makina bi volila drugu propelu, a brod kao takav kaze da bi bilo najbolje dvokraka i td. No za sada ne mijenjam nista, vozim motor , doduse ne mogu postim max okretaje ali ni ne trazim. Potrosnja i ovako nije velika, motor se ne muči i dobro je.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la Jelenko » 12. 11. 2014. (07:13)

O cemu ti pises pa tvoj brod ne zanima nikoga mene zanimaju ovi francuzi od prije 30 godina kao esto sa motorima nutarnjima 50-80 ks, koji su brzi i mogu ici 12 milja putne kod starih vlasnika a kod novih ih triba prestelavat to mene zanima takav brod a ne plastična gajeta ka tvoja.Nebi tija uletit u trosak da me prestelavanja kostaju ka i brod, mislin na dam postavija jako jednostavno pitanje na koje se moze odgovorit jednostavno bez skretanja sa teme.Ako je neko kupija takav brod nek se javi da znam da nije brod u pitanju nego nebriga.
Jaxy ja sam sa svojom brzinom zadovoljan jer sam ocekiva da ce ic 2 tocka 56 a sa tendom i sa svime idem kad je mirno i priko 4 tocka 69 sta je vec zavidna brzina skoro dupla koja je premasila moja ocekivanja, pokojni je dida veslima dostiza maksimalno 2 milje po oblacnom vrimenu a kad bi otvorija suncobran bilo bi isto tako da tu grijesis pravom brodu ne smeta malo umjetnog hlada.
Jelenko
Ante 99, Jelenko, Kapetan Miki ... lupis

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Gajeta 6, 40, yanmar

PostPostao/la dendo » 12. 11. 2014. (08:05)

Jelenko,ako tebe taj brod interesira kao promjena za gajetu,za profi upotrebu,onda ti najblaženo rečeno moram reći da se nečeš usrećiti.Jedan stari forumaš koji je ovdje imao isto zapaženu temu ima malo veći od ovog(adekvatno motoriziranog) i priznao mi je da vozi 8.Čak mi je i spomenuo koliko mu je brzina pala nakon montaže solarnog panela ali to neću spominjati da to ponovno neko ne okarakterizira kao sprdnju.
Gajeta bi ti trebala voziti brzinom trupa 6-7 čvorova(neznam koliko je velika) sa svim teretima alata koje imaš sa cca 8ks po toni težine.Ako imaš 12ks po toni tu ti je i rezerva da ne mučiš motor a preko 15ks po toni bi gajeta bila samo ambalaža za motor.Na kraju samo da napomenem da dizel troši 2 deca po konju na sat.
Moj dida je zna slikovito reć da bi mu bilo draže da mu tuče glava u rivu nego brod... by newarr
dendo
Meštar kalafat

Tip plovila: Batana,Drvena Pasara 6,5

PostPostao/la domagoj » 12. 11. 2014. (09:13)

To mi se čini prevelikom potrošnjom. Meni je na Primorki Torpedo 18 trošio u prosjeku 1,5 l/sat, nikad preko 2 l/sat. Po tome bi značilo da nije bio opterećen više od 7,5 -10 KS, što ne vjerujem.
domagoj
Member

Tip plovila: Leut Viking 9 m, IMR M34

PostPostao/la Pape » 12. 11. 2014. (09:32)

...mogu li ja saznat o čemen vi ođe pričate?...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Barba Tome » 12. 11. 2014. (15:11)

.... eto... po zelji par slicice.

Vise kad sam malo cistio, polirao, stelao i tako dalje.... :wave:
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
Barba Tome
New Entry

PostPostao/la chomli » 12. 11. 2014. (16:01)

Super izgleda :thumbup:
Želim ti puno gušta i mirno more :clap:
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la golum » 12. 11. 2014. (16:18)

Meni prekrasan! :thumbup:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la porer » 12. 11. 2014. (16:33)

Nikako ne mogu shvatiti da svi brodovi kupljeni preko (Italija, Francuska...) imaju tu kretensku ogradu na provi koja nema prolaz. Pa jebote da im to nije palo na pamet? Divan brod, sve po mojoj mjeri, želji i zamisli kako bi mi izgledao idealan brod samo da nije tog detalja.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la Barba Tome » 12. 11. 2014. (16:38)

Pa.... Necemo o detajlima.... :) ali imam susjed, on radi ograde i bitve i rollbar i te stvari i on ce mi sredit ogradu naprid. Otpilas naprid livo i desno do prvog stupa, zavaris 2 kom cijevi, napravis lipi stupovi i precvrstis ih na spirun... Pola dan posao... Do tad cu ograda preskocit... Jos mogu... :) a ko je kriv da mi vezemo brodovi provom a ne krmom?? :P
Barba Tome
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Mali od ferala i 8 gostiju.