Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la Trogiranin » 28. 12. 2012. (18:37)

Je sve je to tako, ali kažem vam da se račun, ugovor i sl. NE priznaje. Prijatelj mi prije 20 dana doša sa broda i tako kupija brod . Ništa, 0, izlazi stručni procjenitelj na teren i pregledava brod. Pa to je mora i lani radit Tg - boy kad je kupija - zaminija svog vena 590 za galeba i nadoplatija sa našim čovikom iz Šibenika. Procjenitelj. Bar je u našoj poreznoj tako stoga da ćeš za brod plaćen 100-ak tisuća kuna platit poreza 2-3 ... Čisto sumnjam.
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la som » 28. 12. 2012. (18:54)

Kako je krenulo ostarit če ti brodi dok mi uđemo u EU.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la jaxy » 28. 12. 2012. (18:57)

A slusaj ,kod nas nekome more proc racun na 1k eura a drugome da brod procjene na 18k eur/a,sve ovisi o vezama i vezicama i na kojega ces carinika naletiti.Ti se nemoras slozit sa carskom tarifom , onda,oni imaju vec odredjene procjenitelje koji ce da procjene brodicu.
ps.iz osobnoga iskustva mislim da cijena na racunu od 7/8k eur nece nikada predstavljat problem i taj racun ce se uvijek priznat(da ga ja uvozin bilo bi 4k) . :thumbup: :D
jaxy
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: bayliner 1851

PostPostao/la brodić » 28. 12. 2012. (19:04)

Ma mišate kruške i jabuke, ako kupuješ u fizičke osobe onda fala bogu da procjenitelj iz porezne izlazi na teren i procjenjuje vrijednost broda i onda se na to plaća 5% ( ali isto moraš donit dokaz da je oni rode u Francuskoj platija pdv tamo prije 10 godina kad je kupija brod inače će ti ga ovi naši slatko opalit)
ali ako kupiš u firmi ili kod ovlaštenog prodavača dobiješ račun sa pdv-om-onda tu nema više procjene, nego je račun toliki koliki je.

Ja san tako kupija marinera 30 staroga 6 godin, od firme, i čovik mi napisa račun s pdv-om i najnormalnije san otiša na carinu da mi izračunaju razliku za uplatit trošarinu i niko mi nije reka da je cijena nerealno mala, to je stvar te firme koja mi je prodala motor
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la jaxy » 28. 12. 2012. (19:30)

meni se ceini da si ti pomijeso kruke i nespolovacu :D prica se o uvozu plovila iz zemlje clanice eu a ne uvozu ili zamjeni brodskog motora , :wave: znaci ako sam te dobro skonto ti si kupio motor u zamlji clanice eu sa pdv/om i onda u hr nisi trebo placat pdv nego samo trosarinu :D e ja ovo prvi put cujen a nije da nisan uvezo nekoliko brodova zadnjih godina pa da neznan proceduru
jaxy
Senior Member

PostPostao/la Pape » 28. 12. 2012. (21:00)

Trogiranin je napisao/la:Je sve je to tako, ali kažem vam da se račun, ugovor i sl. NE priznaje. Prijatelj mi prije 20 dana doša sa broda i tako kupija brod . Ništa, 0, izlazi stručni procjenitelj na teren i pregledava brod. Pa to je mora i lani radit Tg - boy kad je kupija - zaminija svog vena 590 za galeba i nadoplatija sa našim čovikom iz Šibenika. Procjenitelj. Bar je u našoj poreznoj tako stoga da ćeš za brod plaćen 100-ak tisuća kuna platit poreza 2-3 ... Čisto sumnjam.

...istina, ali ugovor ti je orjentir...i zavisi o procjenitelju...a inače ako si ti kupija brod od 20k€, a napisa u ugovoru da si ga platija 20k€ procjenitelj ti ne može napisat 5% na manji iznos od toga....da si ti platija 20k€, a napisa da si da 10k€ ili 15k€ onda postoji mogučnost ako je projenitelj čovik normalan, kad vidi brod, da ti udre na tih 10-15k€ tih 5%...ali ne može na manje od toga....e sad ne moš ni ti bit pi_d@ pa da si za brod od 20k€, u ugovoru napisat da si da 1000€...mislin možeš, ali je to znak da palamudiš...osim ako nemaš dobre argumente tipa slike skršenog broda kojeg triba prvo popravit...i sl....a onda će ti lik bilo koji opalit nešto po svojoj procjeni pa moš i preplatit tih 5%...

...jasno ako naletiš na budalu od procjenitelja...najeba si svakako...ja za ove u St-u na poreznoj za aute i brode i zrakoplove mogu samo riječi hvale reć...ljudi su realni i nikad nisu mi nabili cifru koju i sam nisam očekiva da će stavit...a s obzirom i na broj predmeta svaki dan dosta su ažurni, tako da u ovoj državi di malo šta fercera kako triba...evo jedan od rijetkih palčeva gore za državnu službu... :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la brodić » 29. 12. 2012. (16:27)

jaxy je napisao/la:meni se ceini da si ti pomijeso kruke i nespolovacu :D prica se o uvozu plovila iz zemlje clanice eu a ne uvozu ili zamjeni brodskog motora , :wave: znaci ako sam te dobro skonto ti si kupio motor u zamlji clanice eu sa pdv/om i onda u hr nisi trebo placat pdv nego samo trosarinu :D e ja ovo prvi put cujen a nije da nisan uvezo nekoliko brodova zadnjih godina pa da neznan proceduru

To za motor san čisto onako usput spomenija, tija san samo naglasit razliku između kupovanja u firmi i kod fizičke osobe. Na prethodnoj stranici san napisa o uvozu plovila iz EU, al naravno kad i mi postanemo članica, a izvir mi je Halo EU telefon di san lipo postavija pitanja koja su me zanimala i onda mi je ljubazna gospođa rekla da za ovo oko uvoza brodova ne zna ali da će pitat i javit, i to šta je ona meni za par dana javila ja san sad ovde vama prinija.

Sad ja znan da se teško naviknit da moš ić u marseille ili london kupit bilo šta i neće te niko zajebevat na carini, ali ljudi moji to tamo već tako funkcionira i oni su se već navikli, jedan moj pajdo-indijski englez je najnormalnije doša u Frankfurt i kupija onoliko namještaja koliko mu more stat u i na toyotu jerbo govori da je u engleskoj to toliko skupo da mu se isplati platit i gorivo i trajekt
brodić
Member

Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la jaxy » 13. 01. 2013. (21:59)

evo jedan povoljan u spanjolskoj 5k eur :thumbup:
http://www.cosasdebarcos.com/barco_3738 ... 44570.html
jaxy
Senior Member

PostPostao/la plavnik » 13. 01. 2013. (22:08)

Kod nas ne mozes ni Dalmatinku sa torpedom kupit za te pare :mrgreen:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la jaxy » 13. 01. 2013. (22:18)

:mrgreen: :mrgreen: a valjda ce past cijene dalmatinkama i inim nasim barcicama nekih 500/600% poslje 1.7og
jaxy
Senior Member

PostPostao/la josme » 14. 01. 2013. (08:18)

Ko je vidio padanje cijena....to ne postoji u HR :lol: :lol: :lol:
Sada će biti još višlje jer će se prodavati kao oldtajmeri... ;) :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la chomli » 14. 01. 2013. (11:42)

Evo jedan domaći - piše da sa 80KS 10-12kt putne
http://www.njuskalo.hr/motorni-brodovi/ ... as-6873734
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la tomsic davor » 10. 02. 2013. (15:55)

Ajmo jedno pitanje za znalce...
Sta mislite da je na ovog esteoua stavit yamahu 70 ks recimo...i izbacit unutrasnji....
Znam da ima onaj 530 koji je vec predvidjen za vanbrodski ali on ne dolazi u obzir jer je mal...
Da li bi mu bio sad teret na krmi a nema motora u sredini koji ji predvidjen tu...200 300 kg....ne znam koliko su tacno kilaze starih perkinsa...
U svakom slucaju mi se cini izvodljivo...yamaha je 118 kg...a unutrasnji je tezi bar 100kg...plus i osovina,propela i td.
Tako da se ustedi dosta kila sobzirom da je brod 750kg...
tomsic davor
Old Senior Member

Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la big game » 10. 02. 2013. (16:14)

Trogiranin je napisao/la:Je sve je to tako, ali kažem vam da se račun, ugovor i sl. NE priznaje. Prijatelj mi prije 20 dana doša sa broda i tako kupija brod . Ništa, 0, izlazi stručni procjenitelj na teren i pregledava brod. Pa to je mora i lani radit Tg - boy kad je kupija - zaminija svog vena 590 za galeba i nadoplatija sa našim čovikom iz Šibenika. Procjenitelj. Bar je u našoj poreznoj tako stoga da ćeš za brod plaćen 100-ak tisuća kuna platit poreza 2-3 ... Čisto sumnjam.

Trogiranin je u pravu , ja sam kada sam kupija brod iša na poreznu da platim svojih 5% na cijenu broda , a gospođa koja radi u poreznoj upravi meni kaže gospodine porez na brodove se plača prema procjeni našeg procjenitelja koji izlazi na teren i na licu mista kad vidi stvarno stanje će odlučit koliko ćeš poreza platit.
Razlog tome je šta ti možeš na računu ili kupoprodajnom ugovoru napisat da si platija brod 10000 eura ( u kunama ) a recimo sami motor na tom brodu valja 20000 eura,zbog toga ti oni šalju procjenitelje na teren da se utvrdi stvarno stanje.
big game
Member

Tip plovila: Istranka yamaha 9,9

PostPostao/la Pape » 10. 02. 2013. (23:06)

tomsic davor je napisao/la:Ajmo jedno pitanje za znalce...
Sta mislite da je na ovog esteoua stavit yamahu 70 ks recimo...i izbacit unutrasnji....
Znam da ima onaj 530 koji je vec predvidjen za vanbrodski ali on ne dolazi u obzir jer je mal...
Da li bi mu bio sad teret na krmi a nema motora u sredini koji ji predvidjen tu...200 300 kg....ne znam koliko su tacno kilaze starih perkinsa...
U svakom slucaju mi se cini izvodljivo...yamaha je 118 kg...a unutrasnji je tezi bar 100kg...plus i osovina,propela i td.
Tako da se ustedi dosta kila sobzirom da je brod 750kg...

...ajajajajajaaa....prvo ka prvo...svetogrđe...

...drugo, ti brod nije predviđen za vanbrodski...tribalo bi pojačavat krmu i još neke stvari...tako da'š tu usut još100kila materijala minimalno...a pojačat krmu još malo teži par postola...brod je složen tako da se ja još uvik češkan po glavi kako to naprave...pa čak i oni moj ima par stvari koje mi ni dan-danas nisu jasne kako se to odradilo....

...treče...brod ima izvrstan trim u vožnji s unutarnjim...vjerovatno bi ga totalno sheba izvadivši unutarnji i prebacivši piz pozadi...jerbo ovi nevoli piz baš po krmi....

...četvrto kliko bi tu sad baš uštedija sa kilima...nešto minimalno, razjeba bi garant trim...i ko zna šta bi onda na kraju cile balade ima od brzine....a onda ić ga dricavat nekim flapsovima, spojlerima..jebavat mačku mater.... :eh:

kad povučen crtu

...sjeba si jedan dobar trup....i uništija brod....
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.