Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la som » 04. 04. 2012. (20:34)

Di vi živite? Dvostruko oporezivanje je izraz koji se koristi isključivo kod plačanja poreza na bilo kakvu dobit, zaradu, mirovinu , rentu ili nešto takvo.Porez od 5% vridi samo za kupnju polovnih auta koja su registriranu u Hr.Ostali svi bez iznimke PDV i trošarine u Hr. ( osim invalida i još tu i tamo neko ovisi kako je regulirano zakonom). Misliš da kupiš auto u npr. Italiji i platiš 5% poreza na promet i dobiješ HR tablice. Ha ha ha ha ha. Ljudi moji dajte se malo informirajte.Zašto auto u Švedskoj ili Holandiji košta tri puta više nego npr.u Italiji? Možda i oni čekaju da uđu u EU da bi im pojeftinili brodi i auti.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 04. 04. 2012. (20:42)

...........malo ste zabucali gospodo.......u nas ....ko stavi 15 ak iljada eura u skaselu moze naci dobrog adriatica ......o starin maestralima da i ne govorimo..........pale su cijene gospodo , pale ...... a sta se tice motora , to je macak u vrici i u nas i u Europi.............. :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la matrix357 » 04. 04. 2012. (20:50)

som je napisao/la:Di vi živite? Dvostruko oporezivanje je izraz koji se koristi isključivo kod plačanja poreza na bilo kakvu dobit, zaradu, mirovinu , rentu ili nešto takvo.Porez od 5% vridi samo za kupnju polovnih auta koja su registriranu u Hr.Ostali svi bez iznimke PDV i trošarine u Hr. ( osim invalida i još tu i tamo neko ovisi kako je regulirano zakonom). Misliš da kupiš auto u npr. Italiji i platiš 5% poreza na promet i dobiješ HR tablice. Ha ha ha ha ha. Ljudi moji dajte se malo informirajte.Zašto auto u Švedskoj ili Holandiji košta tri puta više nego npr.u Italiji? Možda i oni čekaju da uđu u EU da bi im pojeftinili brodi i auti.

dvostruko oporezivanje je izraz koji se koristi jer svaki puta kad se nesto kod nas proda placas porez na prijenos a toga vani nema.polovan brod kao i polovan auto,nema garancije ali vani se upisuju havarije u knjizicu a kod nas bas i nisam siguran.vani ce se naci povoljniji brod jer je ponuda veca i jer vani sa godinama i cijene padaju a i veca je vjerovatnost da su radeni pravi servisi.
najbolje dane proveo sam noću!
matrix357
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: qs435 40efi

PostPostao/la som » 04. 04. 2012. (21:12)

Di vani nema poreza na prijenos vlasništva?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Drago » 04. 04. 2012. (21:16)

Svicarska nema na pokretnine ( auto,moto plovila).
"Un vincente trova sempre una strada, un perdente trova sempre una scusa"
Drago
Member

Tip plovila: Merry Fisher 635-Yanmar

PostPostao/la MV KRK » 04. 04. 2012. (21:25)

u njemačkoj kupiš novi auto i platiš porez,kad ga prodaješ kupac ne plaća više onih 5% poreza kao kod nas ali zato naplate oni svoje na drugi način. osobno mislim da se te jeftine brodice iz vana neisplati uvozit,jer sam se uvjerio da ono šta valja i da je u dobrom stanju košta i vani,a ima i kod nas za nać jeftinijih barki samo u ne baš solidnom stanju ,a cijene u oglasnicima su prepuhane,i sam sam prodao barku u dosta kratkom periodu al sam spustio cijenu na razumljivu i realnu cifru,a ovi šta traže neke nenormalne cifre prodavat će još godinama. za uvoz bi se odlučio jedino da imam novaca i da se zaljubim u neki brod koji se nemože nać kod nas. Inače ovaj esteou mi djeluje odličan brodić i šteta da se slične barke ne proizvedu i kod nas.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la zorica » 04. 04. 2012. (21:34)

MV KRK je napisao/la: za uvoz bi se odlučio....da se zaljubim u neki brod koji se nemože nać kod nas. Inače ovaj esteou mi djeluje odličan brodić i šteta da se slične barke ne proizvedu i kod nas.

Eeeeee pa u ovome je bit svega. Mislis da je pape kupija oni brod zato sta je ekstra povoljan. Neke stvari se ne mogu mirit novcen. Mislis da bi je kupija esteoua da ovde iman birat izmedju deset takvih u hr brodogradnji. Nikad. A to sta je di povoljnije mislin da rasprava ide u smjeru sta je prije nastalo kokos ili jaje.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la MV KRK » 04. 04. 2012. (21:44)

koliko ja znan pape je kupio brod kod nas,i uredio ga je jer je imao tu želju, znanje i dobru volju,a onaj brod je mogao sigurno još par godina na miru vozit i onakav kakvog ga je kupio.
MV KRK
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Gull 745 yanmar 125 ks

PostPostao/la zorica » 04. 04. 2012. (21:51)

Pa i ja san esteou a kupija u nas. Bit je da takve gradnje u nas nema
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la matrix357 » 04. 04. 2012. (23:49)

som je napisao/la:Di vani nema poreza na prijenos vlasništva?

a gdje ima?ma hebes to,bit je svega da je puno veci izbor vani nego ovdje a kada je tako onda je i veca sansa da ti se nesto svidi.
najbolje dane proveo sam noću!
matrix357
Senior Member

Tip plovila: qs435 40efi

PostPostao/la sans-ego » 05. 04. 2012. (01:07)

Eto tu ima sve o EU porezima i tko, gdje, sto i koliko placa u vezi brodica, da ne pricate napamet.
Ja sam reregistrirao brod iz Svedske u Italiju i platio 4% reduciranog poreza, s tim da porez za brod nije bio placen u Svedskoj, jer je bio drzavno vlasnistvo. Nije se radila procjena nego se gledao ugovor o prodaji i napisana (i placena) cijena.
Bitno je da je porez negdje unutar EU placen, gdje tko zivi uopce nema veze dokle god je gradjanin EU i plovilo unutar EU voda.
Negdje se da i dobiti porez nazad ili se uopce ne zaracunava kod izvoza iz EU. Razlike su relativno male, a postaju bitne kad se radi o plovilima 3 i vise puta iznad cijena o kojima pricamo.
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la borro » 05. 04. 2012. (07:15)

zorica je napisao/la:
MV KRK je napisao/la: za uvoz bi se odlučio....da se zaljubim u neki brod koji se nemože nać kod nas. Inače ovaj esteou mi djeluje odličan brodić i šteta da se slične barke ne proizvedu i kod nas.

Da šteta je da se i puno drugog ne proizvodi kod nas (Mercedes, Boeing, Ferrary, Toyota.......) al onda se nebi zvali Hrvatska. Pa ne može se baš sve proizvoditi u ovoj maloj usranoj državici. Bilo bi doduše dobro....ali nije. Dobro da se još išta kod nas proizvodi.
A što se tiće esteoua - da sam ga ranije vidio, i to ovako dobrog, vjerujem da nebi puno mislio. A sad pak mislim da riješim svoj, pa da se bacim na ovako nešto...dobio sam bubu u uhu! :thumbup:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la lupis » 05. 04. 2012. (12:16)

zašto bi se nešto proizvodilo ovdi ako priko grane ima već gotovo,jeftinije i bolje... :mrgreen:

jel netko lud ovdi da proizvodi novo po cijeni 30 godina starog polovnjaka,ja mislim da nije,lud je jedino onaj koji to očekuje...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la sans-ego » 05. 04. 2012. (12:41)

lupis je napisao/la:jel netko lud ovdi da proizvodi novo po cijeni 30 godina starog polovnjaka,ja mislim da nije,lud je jedino onaj koji to očekuje...

Ma da se slican ili isti takav proizvodi u Hr. po nekoj razumnoj cijeni ne bi nitko gledao prema van - ipak je to "Renault 4" francuskog i spanjolskog malog ribara, pa zasto ne bi bio i domaceg?
Zato jer je sve jos na nivou Trabanta s tenis-lopticom na kuki da moze nazvati "Sport" i skuplje naplatiti.. ;)
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la riberer » 05. 04. 2012. (12:45)

Čini mi se da tema ponovo kreće u neke vode ... kanale ... :mrgreen:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 6 gostiju.