Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la sans-ego » 03. 04. 2012. (18:59)

škarpun je napisao/la:Slažen se jer mi se čini da je brod u sasvim ok stanju, a šta se tiče motora hm, baš me zanima bili rakovica 4 cilindra pasala unutra??

Motor ne izgleda lose. Ne diraj motor, nego ga servisiraj i ti veselo plovis.
Ili cemo opet citati "refit-sagu" - ali samo ako Pape pise. ;)
slika
sans-ego
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Lobster u dogradnji

PostPostao/la tomsic davor » 03. 04. 2012. (19:26)

Kod nas je jedan covjek kupio ovaj brod..oko 6 hiljada ga je platio...e sad....dok je doso ovamo i platio sve poreze i cuda izaslo je jos oko 5 hiljada...
Znaci vec 11...i naravno brod star bar 15-ak godina...ne znam koji je motor i u kakvom je stanju ali ako treba stavljat novi unutra onda se ipak ovo ne isplati...sve ostalo je vjerujem isto dotrajalo poslje 15 20 godina...a ima ih i po skoro 30...tako da treba ipak dobro izvagati...ipak on izadje kao galeb u kit varijanti...pa i vise....a dobijas star brod....
Ja bih ga uzeo kad bi ga recimo mogao dobiti kod nas za nekih 7.000e...pa nek i nema motor...onda treba radit sve sam pa mozda bi i dosao do 15 16.000e..mozda....to je prihvatljivo...sve preko toga za stari brod se ne isplati....(u ovoj kategoriji)
Ali da je brod dobar i jako stabilan to jeste...kad sam usao u njega iznenadio sam se koliko je stabilan...dalmatinke i primorke sto se toga tice ne mogu se uporediti sa njim uopste...
A rekao bih i neke vece barke nase proizvodnje....
tomsic davor
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Merry fisher 635 yanmar

PostPostao/la plankton » 03. 04. 2012. (20:52)

Sama cijena Esteou brodova govori sama za sebe. U Francuskoj su ti brodovi na cijeni jer tvrde da i nakon 20-30 ak god. su u boljem stanju nego noviji modeli Beneteau ili Jeanneau.Osmozu imaju u prosijeku manju nego brodovi novijeg godišta ,što pokazuje da su se nekada brodovi radili kvalitetnije nego sada.
Inače sam osobno bio zainteresiran za ovaj brod iz razloga što je pun opreme :radar,gps,sonder,duple komande, hidraulična kopča itd da ne nabrajam i naravno motor Volvo 200 ks koji je ugrađen, nakon starog perkinsa odradio je cca 800 h.

http://www.annoncesbateau.com/bateau-mo ... 94531.html
plankton
Member

Tip plovila: Merry fisher 480

PostPostao/la zore70 » 03. 04. 2012. (21:15)

škarpun je napisao/la:ako ti nije na zapovid izmiri koliki su razmaci između nosača motora, visina, dužina i širina motora, koristilo bi svakako, ipak rakovica radi motore po licenci perkinsa pa bi možda i moglo pasat :D , fala unaprid :thumbup:

Nema teorije da ti IMR stane ni po visini ni po duzini plus sta je to motor sa 2700 oketaja pa i propela nema di stat...bilo bi to guranje litre ipo u bocu od litre ;)

E sad,ako bi pila,lomija i gradija..ali bolje ne stavljat toliko tezak motor jer se onda gubi smisao price..
Usput,danasnje Rakovice po kvaliteti izrade i trajnosti nemaju veze sa nekadasnjim izvedbama,i to valja uzet u obzir ;)
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la škarpun » 04. 04. 2012. (04:20)

zore70 je napisao/la:
škarpun je napisao/la:ako ti nije na zapovid izmiri koliki su razmaci između nosača motora, visina, dužina i širina motora, koristilo bi svakako, ipak rakovica radi motore po licenci perkinsa pa bi možda i moglo pasat :D , fala unaprid :thumbup:

Nema teorije da ti IMR stane ni po visini ni po duzini plus sta je to motor sa 2700 oketaja pa i propela nema di stat...bilo bi to guranje litre ipo u bocu od litre ;)

E sad,ako bi pila,lomija i gradija..ali bolje ne stavljat toliko tezak motor jer se onda gubi smisao price..
Usput,danasnje Rakovice po kvaliteti izrade i trajnosti nemaju veze sa nekadasnjim izvedbama,i to valja uzet u obzir ;)

Fala Zore na savjetu :wave:
škarpun
New Entry

Tip plovila: drvena pasara 7m

PostPostao/la chomli » 04. 04. 2012. (16:10)

tomsic davor je napisao/la:Kod nas je jedan covjek kupio ovaj brod..oko 6 hiljada ga je platio...e sad....dok je doso ovamo i platio sve poreze i cuda izaslo je jos oko 5 hiljada...
Znaci vec 11...i naravno brod star bar 15-ak godina...ne znam koji je motor i u kakvom je stanju ali ako treba stavljat novi unutra onda se ipak ovo ne isplati...sve ostalo je vjerujem isto dotrajalo poslje 15 20 godina...a ima ih i po skoro 30...tako da treba ipak dobro izvagati...ipak on izadje kao galeb u kit varijanti...pa i vise....a dobijas star brod....

Zato i je plan ga kupiti kad uđemo u EU da je što manje poreza. Ja sa galebom u kitu mogu jedino glumiti da plovim dok mi stoji u vrtu jer moran utrošiti minimalno još 3x cijene kita da bi imao novi funkcionalni brod. A prednost galeba(za moje potribe) mi je jedino što se tiće prostora u kabini, sve ostalo minus. Jedino još da smislim kako pametno riješiti kenjaru i to je to!
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la som » 04. 04. 2012. (16:19)

Odkuda vam to da će biti manje porez i trošarina kad uđemo u EU. Svi govore o tome ali to nema veze sa stvarnosti. Mislite da možeš kupiti brod u Francuskoj i u Hr samo platiti registraciju.Ha ha ha ha ha ha U ovoj državi.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Minesweeper » 04. 04. 2012. (16:23)

Biti će isto kao i s autima, porez se neće plaćati ali će zato nabiti trošarine i opet isti k. :D
Eu zakoni se odnose na porez, trošarine ovise isključivo o zemlji članici :thumbdown:
Minesweeper
Member

Tip plovila: Plastični guc 5.50, Torpedo 6ks

PostPostao/la som » 04. 04. 2012. (16:35)

Čekaj koji porez na aute se neće plaćati?
som
Old Senior Member

PostPostao/la matrix357 » 04. 04. 2012. (17:24)

ako si kupio auto npr u njemackoj platit ces tamo porez a ne ovdje.mogu reci sta se desilo u bugarskoj nakon ulaska jer to znam.nema ogranicenja na uvoz,uvezes sta hoces,carina mala,trosarina nema.ako bude tako i kod nas bit ce jeftinih stvari.vazno je samo da je EU proizvodac.pitanje je samo jedno,koliko ce drzava staviti porez na luxus...
najbolje dane proveo sam noću!
matrix357
Senior Member

Tip plovila: qs435 40efi

PostPostao/la som » 04. 04. 2012. (19:53)

matrix357 je napisao/la:ako si kupio auto npr u njemackoj platit ces tamo porez a ne ovdje.mogu reci sta se desilo u bugarskoj nakon ulaska jer to znam.nema ogranicenja na uvoz,uvezes sta hoces,carina mala,trosarina nema.ako bude tako i kod nas bit ce jeftinih stvari.vazno je samo da je EU proizvodac.pitanje je samo jedno,koliko ce drzava staviti porez na luxus...

Nešta ste krivo shvatili, kod nas je samo ograničenje na starost automobila. Porez se uvijek plaća u državi u kojoj živi vlasnik, šta znaći hr. državljani u Hr.Ne vjerujem da neko misli kupiti auto u Njemačkoj s njihovim porezom i registrirati ga u hr.To ne ide.Voziti se u Hr s registriranim u Njemačkoj opet ne ide.Carina se i onako ne plaća, eventualno 1% koji se zove carinsko evidentiranje.Vjerojatno da se ništa ne mijenja.
som
Old Senior Member

PostPostao/la Minesweeper » 04. 04. 2012. (20:00)

Ja sam napisa glupost, nisan mislija na porez nego na carinu, a trošarine kao takve ostaju
Minesweeper
Member

PostPostao/la vridnjak » 04. 04. 2012. (20:05)

som je napisao/la:
matrix357 je napisao/la:ako si kupio auto npr u njemackoj platit ces tamo porez a ne ovdje.mogu reci sta se desilo u bugarskoj nakon ulaska jer to znam.nema ogranicenja na uvoz,uvezes sta hoces,carina mala,trosarina nema.ako bude tako i kod nas bit ce jeftinih stvari.vazno je samo da je EU proizvodac.pitanje je samo jedno,koliko ce drzava staviti porez na luxus...

Nešta ste krivo shvatili, kod nas je samo ograničenje na starost automobila. Porez se uvijek plaća u državi u kojoj živi vlasnik, šta znaći hr. državljani u Hr.Ne vjerujem da neko misli kupiti auto u Njemačkoj s njihovim porezom i registrirati ga u hr.To ne ide.Voziti se u Hr s registriranim u Njemačkoj opet ne ide.Carina se i onako ne plaća, eventualno 1% koji se zove carinsko evidentiranje.Vjerojatno da se ništa ne mijenja.

some ja mislin da si ti nešto falija. kad kupiiš nešto polovno temo negdi , platiš porez na polovno (kod nas je 5 % od kataloške vrijednosti, a kod nekih država je postotak na cijenu u računu), a ne PDV. Ako platiš tamo negdi taj porez nećeš ga platit u Hr. jer se to zove dvostruko oporezovanje a to je u EU zabranjeno.Znači carine nema , porez platiš jednom ok 5 % jedin nas mogu sjebat ovi naši lopovi sa trošarinama a one će ostat ,a kakve smo sriće mi još će je povećat da nadoknade ono što gube PDV-om.
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la Minesweeper » 04. 04. 2012. (20:08)

Ima isto tu jedna caka a to je ovo "kod nas je 5 % od kataloške vrijednosti" obično te vrijednosti nemaju veze s vezom i namjerno su napumpane :thumbdown:
Ali pustimo sad offtopic ubiti će nas modovi :D
Minesweeper
Member

PostPostao/la lupis » 04. 04. 2012. (20:19)

he he...,pa glavni adut protiv EU-a vam je bio kako nas "oni " žele jedino kako bi nas kolonijalizirali....,he-he...,jel zna netko ovdi što su to kolonije i koje su bile prve kolonije i zašto....

ne kupujete uvozne krastavce,ne kupujte uvozne mandarine,ne kupujte uvozno pivo,ne kupujte uvozne kanotjere,ne kupujte uvozna vina,maslinovo ulje.......

ali brodove koje ni sami vlasnici više ne cijene to možete kupovat....,i kupujte dok vam naši ekonomski i gospodarski experti to omogućuju svojim propisima..,zašto ne...

he-he-he.... :lol:

ovaj brod,kao i svaka roba, polovan ako išta vridi i ako ga itko želi , onda mora i koštat,ako ne vridi i ne želi , onda je "povoljan"
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Mali od ferala i 6 gostiju.