Esteou 630

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: Esteou 630

PostPostao/la zorica » 01. 04. 2012. (19:26)

evo ona visina izmirena. dakle visina od vodene linije do najgornjeg ruba nadkabine je 182 cm
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la vridnjak » 01. 04. 2012. (19:36)

zorica je napisao/la:evo ona visina izmirena. dakle visina od vodene linije do najgornjeg ruba nadkabine je 182 cm

hvala , još samo da izmirim most u Jazinama u Zadru :D
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la Pape » 01. 04. 2012. (20:39)

...dodaj još 10-15cm jer je mirija od intonka...brod ne leži tu u moru... ;)

...ozbiljno, nije zajebancija...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Pape » 01. 04. 2012. (21:09)

Pape je napisao/la:...dodaj još 10-15cm jer je mirija od intonka...brod ne leži tu u moru... ;)

...ozbiljno, nije zajebancija...

...ako se sićaš šta san pisa prije...

Pape je napisao/la:. brod je izuzetno lagan, 750kg bez motora i kad stoji sam bez ikog na njemu malo čudno leži u moru. krmeno zrcalo jedva da dira more a i bande su mu dva prsta iznad mora.

a evo ti i dokaza... pogledaj mu bande kad miruje...iznad mora su...i ler vožni je isto...osin ako zada nije 3-4 ljudi...a ni onda neće doć do početka intonka... u normalnoj vožnji brod stoji sasvim drugačije...jasno...krma tone...prova ide van...

slika

...to je jer ovi brodi su lagani za popizdit..gore iz onog njegovog prospekta odakle su one dvi početne slije, san naša info di proizvođać navodi da se za komplet brod sa motorom od 50-60ks i plus 100kg dodatne opreme, zakupljuje prevozna težina od 1300kg...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 01. 04. 2012. (21:31)

Chomli....

...a viđe ovo... 8-)

http://www.boote.de/anzeigen/conforme-a ... esteou-630

...sa 80ks.... :mrgreen:

...a ovi ima negdi kemijski wc...daklen može se neđe uvalit nešto...

slika

http://www.toutvendre.fr/ESTEOU-630-DIE ... 83623.aspx
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 01. 04. 2012. (21:45)

a evo ti i jedan u vožnji 50ks...

slika
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la chomli » 02. 04. 2012. (07:51)

Pape je napisao/la:Chomli....

...a viđe ovo... 8-)

E po to cijeni bi motor bacia ča i stavia novi :)
Ima čak i brkove da manje šprica :D

Ma lipo gre, i fascinira me kako je lagan brod a tako stabilan

škarpun je napisao/la:Sve mi se čini da će za kupnju polovnog broda tribat pričekat 1.7.2013. ;)

Tako je, al triba početi tražiti puno prije :)
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la dagist » 02. 04. 2012. (08:12)

cijena boli glava pa sve i da mu motor neće ni da upali.
esteou je jako dobar brod i napravljen je baš da bi bia radni brod. djeluje jako moćno i izvanredno je ako zaista ima samo tonu i po.
sa lipom platformom iza i onakvim vratašcima čak mi ni krma ne izgleda grezo
- Bolje biti mlad, lijep , bogat i zdrav
Nego star, ružan, bolestan i siromašan

- i noga u guz**u je korak naprid-
dagist
Member

Tip plovila: gliser Regal s nadkabinom, 140 tohatsu

PostPostao/la Pape » 02. 04. 2012. (08:35)

chomli je napisao/la:
Pape je napisao/la:Chomli....

...a viđe ovo... 8-)

E po to cijeni bi motor bacia ča i stavia novi :)
Ima čak i brkove da manje šprica :D

...a kažen ti da san svojevremeno ih proučava i da bi je to bija plan Be da nije upalila priča sa Islanderom. da ih se nač još, samo triba googlat sa google.fr, onda bi upa na neke fr. stranice koje inače sa google.hr ne bi naša ni u ludilu. jedanput san tako naletija na njihovu internu stranicu sa oglasima di ih je bilo mali milijun i najskuplji je bija 13k €, doduše krcat opremom od radara, vhf-a, sondera...đinđi-minđi....samo triba kopat....

chomli je napisao/la:

Ma lipo gre, i fascinira me kako je lagan brod a tako stabilan

...a to je ono šta ja cilo vrime vrištim ovde. nije sve u kilima. i mene je tad fascinirala ta činjenica da ti brod u odnosu na recimo gradaca isto pizaju, a ovi pari trajekt kad su jedan do drugoga. pari čaća čak i starom galebu uspoređujuči ih veličinom jedan do drugoga, a manji je....nikad neću zaboravit kad san iša vidit na korčulu prvi put Islandera...ka 7,5m dužine...neš ti ka...7 metara, ko 7 metara....ko da nikad nisan vidija 7m brod...međutim kad san doša u ACI-a u Korčuli isprid njega... :wtf: ...gazdi san reka...stari, ti si nešto sjeba...ovo ima osam, osan i po metara...i nisan mu virova dok mi nije izvadija papire....kasnije cilu noć ni ja ni ŽorŽ nismo spavali jer smo bili u šoku koliki je brod za svojih 7,5m i raspravljali da to definitivno triba uzest i šta kasnije napravit i zbrajali kako, šta. a onda san krenija istraživat sve, pa i esteoua, a oni moj gradac san stavija na bubanj...nakon cca 6 miseci...išlo je na kraju ključ za ključ...da san moga zamislit bolju varijantu...nisam...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la sans-ego » 02. 04. 2012. (09:47)

Pape je napisao/la: da ih se nač još, samo triba googlat sa google.fr, onda bi upa na neke fr. stranice koje inače sa google.hr ne bi naša ni u ludilu. jedanput san tako naletija na njihovu internu stranicu sa oglasima di ih je bilo mali milijun i najskuplji je bija 13k €, doduše krcat opremom od radara, vhf-a, sondera...đinđi-minđi....samo triba kopat....

Eto jos jedan relevantan:

http://www.annonces-marine.com/26,1159,constructeur-bateau-jeanneau-esteou-630.html
slika
sans-ego
Senior Member

Tip plovila: Lobster u dogradnji

Esteou 630

PostPostao/la porer » 02. 04. 2012. (10:10)

Koliko god to bilo jeftino računajte da kad kupite takav brod morate ga kompletno rastaviti, pobrusiti i urokati u njega jedno 200 kila plastike. Barem dva mjeseca posla, o novcima da i ne govorimo ;)
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la el passo » 02. 04. 2012. (12:27)

porer je napisao/la:Koliko god to bilo jeftino računajte da kad kupite takav brod morate ga kompletno rastaviti, pobrusiti i urokati u njega jedno 200 kila plastike. Barem dva mjeseca posla, o novcima da i ne govorimo ;)

To može biti i ne mora. Možda je brod dovoljno dobar da ne treba puno ulaganja.
Pape je napisao da mu je taj brod kad ga je vidio izgledao metar veči nego što stvarno jest. To nije ništa više nego obični brodić koji je proizveden da vlasnik za svoj novac dobije maximalnu upotrebljivost. Viđao sam i drukčijih brodica gdje za siču od 40-50 t eura vlasnik dobije brodinu od 6 m kojoj se linija prema krmi sužava, završava u limun, čak se i bokovi gledajuči od vodene linije sužavaju prema vrhu. Pa šta je onda čudno da esteou izgleda veči nego što jest.?
Što se tiče komparacije cijena našeg tržišta i vajskog, vani je puno veča ponuda nego u nas. Onaj ko malo ozbiljnije prati oglase i uzme si malo više vremena za kupnju brodice sigurno če je nači po povoljnijoj ( čitaj normalnoj )cijeni. Najextremniji primjer koji sam vidio u zadnje vrijeme je za jedan elan t401 doduše prerađen i sa yam 30 i prodaje se za 6 t eur. Pitam se dali taj vlasnik zma kolike su cijene novih malih plovilai dali je uopče pri zdravoj pameti. S druge strane ja sam nedavno kupio elan t401 sa yam 6ks ( zadnja generacija 2t koji su izašli ) za 3500kn
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la chomli » 02. 04. 2012. (13:40)

Za mene esteou, guy couach, artaban, islander su puno bolji od polovnih brodova sličnih gabarita domaće proizvodnje! Ljudi kod nas za primorku sa torpedom traže po 10k-ak € :? A esteou ima punoooo kvalitetniju plastiku i manje podložnu osmozi. A stabilitet i iskorištenost prostora da ne govorim...
Nemam novaca za novi brod! Da imam, kupio bih domaće - nautiku 650, marušić 21 ili tako nešto... Opet jeftiniji rang brodova te veličine.
Smatram da za 15000€ mogu imati polovnog esteou-a sređenog tip-top
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la zorica » 02. 04. 2012. (13:47)

chomli je napisao/la:Smatram da za 15000€ mogu imati polovnog esteou-a sređenog tip-top

Niti ne razmisljaj o tome. Jer je to jednostavno nemoguce. Ponavljam esteou se kupuje samo zbog koncepta kojeg kod nas nema. Iluzijeo povoljnoj kupnji zaboravi. Iliga dovedi i nista ne diraj, a onda i nevridi kao ni ijedan brod star trideset godina ili napravi sve kako triba a to znaci da kupijes iskljucivo plastiku i to sirovu bez ikakvih boja intonika interijera , a o opremi da ne govorin.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la škarpun » 03. 04. 2012. (07:59)

http://www.youboat.fr/annonces-bateau/j ... 15999.html

E a šta misliš koliko bi cinili ovaj brod kod nas?
škarpun
New Entry

Tip plovila: drvena pasara 7m

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Mali od ferala, tomaticat i 3 gostiju.