Postao/la perkins27 » 13. 07. 2011. (10:08)
Evo, ja san ima stari fishfinder Seafarer, i montira san ga prije 20 god.Mora san probusiti madir da bi montira sondu.Sondu san stavija u mesinganu cijev i iznutra je zavida na madir, zabrtvija, a sa donje strane san zabija komad hrastovine kao stitnik u slucaju da neletin na komad drva koji pliva, ili tome sl.To je bilo skroz dobro rjesenje.
Kad san kupija novi fishfinder, Humminbird Matrix 37, koji je za moje potrbe dovoljan, iskoristija san postojecu rupu, oblikova san je prema obliku sonde, ali san je napravija konusno prema unutra, livela brod, livela sondu prema provi,krmi i bokovima, privremeno je pricvrstija, i sve zalija pravin silikonon,koji se ponasa ka guma kad se stisne.
Nakon godinu dana san provjerija stanje, bilo je sve OK.Sada, posli 5 godina, stanje je takodjer izvanredno,silikon je nepromijenjen.Sonda nije na samome dnu, uz kolumbu, nego na trecem madiru od nje.Kad san testira odziv sondera prema dnu koje je ispod mene(u plicaku i na dnu koje vidin okon),vidija san da mi pokazuje kako triba,vrstu dna, dubinu i ribu koja je ispod mene.U voznji nema smetnji zbog mjehurica, niti kad se brod valja,jedino kad sijan malo vise onda mjehurici dodju pod sondu, sonder se malo zbuni, ali nakon 20-30 sek sve dodje u normalu.