JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la Pape » 08. 03. 2011. (10:14)

...Ami, stavit ću, baš nešto takvo radin u exelu...dakle sve živo i neživo, od registracije, svih dozvola, poreza, vađenja broda, najma ledine, materijala, opreme, makine, piture itd, itd...svih stvari koje su plačene....koje niko nikad nije stavija ovde na forum. svi nešto nešto "zaboravljaju" ili muljaju pa stave manje nego je zapravo pljunija ili želi priznat....pa čak i neki koji na ovu listu pozivaju... ;) ...a sve radi toga da se vidi da brodovi ipak nisu jeftine stvari, ali i da se zna za koliko se para nešto može napravit i imat ako sve radiš sam i znaš šta radiš. a kad si u određenim krugovima ljudi koji se bave oko brodova možeš proč dosta povoljnije, al opet nemoš se hebat, a da ti ne uđe...samo koliko će ti uć...sve ovisi koliko si spretan i koliko znaš...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la amiklic1 » 08. 03. 2011. (10:33)

Vidin da nisi pratio "moju" temu... Al' drago mi je da ćeš stavit sve "šta ja nisam".

PS: Ne mogu danas na kavu, radim nešto, triba isporučit do 6 uri a tek san počeo...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Pape » 08. 03. 2011. (11:49)

...a evo ne mogu ni ja danas, aj sutra ćemo... ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 11. 03. 2011. (09:50)

Obrisalo !!! Hm, hm, ...
Valjda mi neće i ovo obrisat ili će bar selektivno jerbo ovde ima i Ementalera ...

slika

Radit, radit, a ne drkeljat ! Vidi vrimena !!!

slika

Da si uzeja 30 godina star M700 ovo si moga okrenit u kabini ...

slika

Počeja si već kužinavat , a vidi ti brodine. Baci se prajcima, moš i odojku sa ražnja ...

slika

Obrisa si ovi eueneau, ali iman ja svoje jatake koji posjeduju kompletan dokazni materijal u arhivi ...

slika

Za prijatelja Zoru !!!

slika :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la smejo » 11. 03. 2011. (10:29)

mogu nešto pitati,ove rupice na podvodnom dijelu plovila,da li je to neko oštečenje ili ?
smejo
Korisnik baniran

PostPostao/la Pape » 11. 03. 2011. (10:35)

...a ebi ga je vrime, oša bi ja sad na ementalera, al moran stat u ovom krontenjeru...a ovaj odojak, ovo je na galebu pečeno kraj V/M Klude ili?.... s trečom slijom kasniš...slika

...a na četvrtoj i petoj, :thumbup: ...ubrza si, nisan stiga još sve rupice u đelkotu i napuknuča pootvarat, pa da vidiš našta tek onda to sliči, pa pokazat kako se tribaju rupe sanirat i onda si miran, a ne zaškiljit na jedno joko i ko ga ebe...i udri intonak priko toga...ima ovih buža i na novim brodima, ne brini, samo je teško dat 260kn za kil fillera ili 60-tak za onu malu tubu, raširit rupu da filler bolje uđe, pa se onda malo zaškilji na sve to...i samo piči intonak iz škvera priko njega...u pravilu bi se dno tribalo oguljačit (najbolje pjeskarenjem) svako 6-7 godin i pregledat ima li kakva promjena na trupu (rupice, napuknuča ili šta drugo....) i onda to sanirat...samo niko to ne radi, dok ide ide, onda se čude šta su im gnjila krmena zrcala, kolombe, dvodna, i laminati nasupani morem i posoljeni... al nema veze...Pape će to riješit na svoj način kako mislin da je najispravnije...i onda san prst u uvo...

...šesta slija...pa nije se Pupa smanjila od nekidan... :wtf: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 11. 03. 2011. (10:54)

smejo je napisao/la:mogu nešto pitati,ove rupice na podvodnom dijelu plovila,da li je to neko oštečenje ili ?

ove duge iskopane crte su oštečenja, izgleda se neko, nekad, negdi naslonija krmom, onda đelkot ispuca ili ko paukova mriža ili ovako u crtama. točkice su sad raširene frezom inače su puuuno manje bile i to su ti tvorničke greške prilikom izlivanja broda, zaostane zrak između đelkota i laminata, đelkot sa vremenom oslabi na tom mistu i onda kad ga opićš sa pištoljen za pjeskarenje, na tim mistima se probije. ako se probije sam od sebe dok je još u moru, onda je to uzrok daljnjeg širenja same rupice, i nagrizanja laminata ispod gelkota ako se ne sanira na vrime.
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la smejo » 11. 03. 2011. (11:34)

Pape je napisao/la:
smejo je napisao/la:mogu nešto pitati,ove rupice na podvodnom dijelu plovila,da li je to neko oštečenje ili ?

ove duge iskopane crte su oštečenja, izgleda se neko, nekad, negdi naslonija krmom, onda đelkot ispuca ili ko paukova mriža ili ovako u crtama. točkice su sad raširene frezom inače su puuuno manje bile i to su ti tvorničke greške prilikom izlivanja broda, zaostane zrak između đelkota i laminata, đelkot sa vremenom oslabi na tom mistu i onda kad ga opićš sa pištoljen za pjeskarenje, na tim mistima se probije. ako se probije sam od sebe dok je još u moru, onda je to uzrok daljnjeg širenja same rupice, i nagrizanja laminata ispod gelkota ako se ne sanira na vrime.

hvala na detaljnom odgovoru :thumbup:
smejo
Korisnik baniran

PostPostao/la Rafter » 11. 03. 2011. (12:19)

Pape bez ljutnje na moje laičko pitanje.. ali šta nije ovo osmoza?? :?: :?:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la Pape » 11. 03. 2011. (14:18)

Rafter je napisao/la:

Pape bez ljutnje na moje laičko pitanje.. ali šta nije ovo osmoza?? :?: :?:

...ma ne ljutin se, šta bi se ljutija, evo provat ću objasnit...na ovi način, svaki brod možeš proglasit da je osmozan, pa čak i oni novi koji nikad nije bija u moru koliko se rupa skriva po đelkotu i laminatu i samo je pitanje dana kad će se otvorit. a jedini način da ih uočiš je pjeskarenje, jer svaku bužu otvori i ispuše je, kad brusiš napuniš je obrušenom bojom ili čime već i onda ih pola ne vidiš...a šta se tiče samog pjeskarenja, to je najbolji način za provjeru trupa. one površinske će se odma otvorit. baš sa sa čovikom koji pjeskari priča o tome cilu večer kad je bija gotov i pita ga za rupe inače iz prakse i kaže mi da kod brodova starih i par godina koji se opjeskare nađe tonu tih rupica bez obzira na nekoliko dobrih i kvalitetnih ruku prajmera, pa se ljudi ispripadaju šta je sad...jednostavno ni epoxy primer nije 100% vodonepropustan i tija ti ne tija, opet voda radi na tim greškama u gelkotu/laminatu, zato mi je i on preporučiva, brod svako 6-7 godin vani opjeskari do kosti i pokrpaj sve šta god više uspiješ i opet zaštitit. i naravno preporuča se da godišnje brod stoji vani bar 2 miseca na suvom. zabrinit se tek tribaš kad prilikom pjeskarenja počmu frcat dlake okolo (mat) i kad se počmu otvarat rupe veličine otiska palca i više, i kad sve to zaudara po kvasini, ovo sve ostalo je normalno stanje laminata koji radi. mi smo svi u zabludi da ako smo i potrošili tisuče kuna na zaštitu, da je brod ko u boci, nije. vidija san brodova i brodova puno mlađih pa im osičeš komad kolombe i onda iz laminata u kolombi stane kapat danima, misecima...ili je još uvik vlažno na dodir, a izvana po đelkotu ne bi reka da mu je išta i bija je dobro zaštičen. dakle nasupa se je laminat vode, bez obzira na sve. evo ubaci trup bez ičeg koji nikad nije bija u moru, zaštiti i onda sa njim na vagu....zapiši koliko kila je tad ima. pusti ga godinu dana, operi nek se površinski osuši jedan dan, i baci ga onda na vagu i onda ćeš vidit koliko kila više ima. toliko vode mu je u laminatu. bolja zaštita dobit će, jasno, manje kila od one lošije zaštite... recimo još jednu stvar šta ljudi falivaju kod novih brodi je taj da kad idu vidit di će ocrtat vodenu liniju, pa onda bace brod u more i čekaju nekad danima, a nekad i misecima da more ocrta vodenu liniju, a za to vrime brod se već dobro posolija (napija se mora) pa onda stavljaju zaštitu...onda se čude šta se nakon god, dvi pojave prve rupice, pa onda nevaja prajmer, nevaja oni koji je radija zaštitu broda, ili u najgoren slučaju proglase da nevaja brod... a nisu svjesni da nevaja njihov način razmišljanja...

...eto ukratko :lol: ...iako bi moga o ovome danima čega sve tu ima....i kako i šta...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la karamba » 11. 03. 2011. (15:34)

pratim temu redovito jer me interesira kako vrjedni ljudi rade ali nikad ništa ne komentiram . Čovik je kupio brod , da je znao za sve mane vjerojatno ga nebi uzeo a kad ga je več uzeo sanira ga temeljito i po pravilima struke i to je samo za svaku pohvalu , jer najlakše ga je malo ulickat pa prodat dalje . Mene kad vidim ovdje neka oštečenja ljutnja opali prema Pro...ci i njihovim oglasima o vrhunskim trupima bez greška a to nije u redu jer ih malo zamažu pa poslje ljudi o svom trošku moraju sanirat nedostatke .
U svakom slučaju kad čovik završi svoj brod on če opet biti siguran i dobar kao i kad je proizveden i ta naša unutarnja sigurnost kad si vanka na moru nema cijene . Teme o isplativosti brodica i njihovo uređivanje je opet posebna priča , to čovik jednostavno mora volit jer inače nebi moga natjerat nekoga da to nasilu radi , a ko zna napravit-popravit brod taj zna i još mnogo toga drugoga i taj se nikad neče izgubit jer ako je čovik vrjedan nema te krize koja če ga uništit !
ja sam u svoje vrijeme radio mali brodič i drago mi je zbog toga iako sam na njemu puno izgubio ali se kasnije to isplati u drugim segmentima .
ovdje svima kojima neke stvari smetaju moraju shvatit jednu stvar da postoje novi i polovni brodi i da postoje ljudi koji kupuju i jedne i druge iz svojih razloga i ako neko gušta kupit polovni i gušta u njegovoj restauraciji ja ga podržavam maksimalno i od mene je ova tema za 5 i puno če pomoč mnogima stoga :thumbup:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la som » 13. 03. 2011. (14:50)

Trogiranin ti si vidio Oleandera u živo.Jel to osmoza ? Da nije neko puca sa sitnom sačmom po galebima pa ošlo malo po brodu?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la amiklic1 » 13. 03. 2011. (15:04)

Ja mislim da je osmoza. ne mogu zamislit drugi razlog za te rupice, da budem iskren, a osmoza nije samo ona paukova mreža pa da se iz nje cijedi.
Ovo je možda bolje napravljen trup, bez pukotina i dosta dobro lijevan, pa se pojavilo masovno površinski.

Sve u svemu mi je to kajla, al' može se dobro reparirat' ovako kako pape radi.

pa vidiš da se ljudi boje probit trup zbog sonde, iako je sve poznato u tome, ima tona dobrih materijala za zabrtvit...
tako i osmoza. kad čuju za nju, biž' glavom bez obzira ;-)
amiklic1
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 14. 03. 2011. (08:51)

Evo jučer sam bija opet na Islanderu 750.Pape nemože više živit bez brusilice. Mikula do njega zavidaje vide u oblaku prašine sa gas maskom, kapom na glavi i oblipljenih rukava i nogavica na kombinezonu, a ovi dere li ga dere. Popeja se rode na krov i udri, još sa duvanom u zubima. Neznam možda je duvan kakvi bez filtera. Enivay Mikuli bi tribalo platit za maltretiranje, narušeno zdravlje i ... a ne da on plati plac za brod šta ga tu radi.

Pitanje za osmozu ? Mislim da to ipak nije osmoza jer je plastika di je on proša frezerom stvarno, ali ono bez zajebancije stvarno dobra. Možda su to ipak sitne rupice ispod đelkota koji je izuzetno dobar i debel, ali ga je Pape otvorija pjeskarenjem i sad ga je dokusurija brusilicom marke Hilti. Sa njom se nije zajeba, pa uzeja neki Einhel. Ipak je njemu brusilica srcu mila, uhu draga, a plućima ugodna ! :twisted: Rupice su uglavnom na području pregiba u provi i na dijelu krme te najvjerovatnije stoji njegova teorija da vuna i smola nije 100% legla na đelkot prilikom plastificiranja. Nebi tija previše pametovat, ali mislim da kad se to sanira da će ovi Islander otić u starosnu, a ne prijevremenu mirovinu !!! :wave:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la amiklic1 » 14. 03. 2011. (09:09)

Eto vidiš, kad se u bivšoj državi radio M/00 koji je besprijekoran još i danas, Francuzi su fušarili u laminiranju brodova... :lol: :lol: :lol:
amiklic1
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: bocadicattaro, doVla rogotin i 46 gostiju.