JEANNEAU ISLANDER 750 - uređenje

Sve što želite znati o plastičnim brodovima

Moderatori/ce: riberer, teranavis, Moderatori

Re: JEANNEAU ISLANDER 750

PostPostao/la Pape » 06. 02. 2011. (20:46)

...skinuti su prozori i prema krmi...međutim tribalo je to sve zatvorit nekako nazad, pa san doša na ovu ideju jučer....a ŽorŽ se sitija da ima iskidanih djelova kontraštampe od drugih brodi, pa smo sinoć išli i po to i dovezli na lice događaja...ovo mi je ubrzalo rađu zatvaranja 1000%...ŽorŽ ovo je palo ko sikira u med! ;) rubove san obuka sa power tape tako da san napravija da "prozori" ne cure...testirano sa šijunom (crijevom i vodom)...niti kapi nigdi...i čvrsto radi bura i ostalih nepogoda... :thumbup:

slika
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Pape » 13. 02. 2011. (18:55)

evo malo da oživim temu...

tunel trustera je danas bija finito, još ga triba ufino riješit...i gotovo. usput me je ŽorŽ obradova sa jednim poklončićem. donija mi brisać i pantografsku ručicu, sve novo novcijato i reka mi daj 300kn. a baš san se mislija kako su ovi pravi brisaći skupi ko sam đava...kadili ono.... :thumbup:

kabina je jučer bila spremna za prvu ruku prajmera, a nadkabina je tribala bit danas, ali me sheba kit koji san jučer nanosija. još se nije skroz stisa. izgleda da san stavija ipak premalo katalizatora.... :twisted: ...al to me nije omelo, pripremija san ostatak nadkabine za prajmer, pa ćemo ovo riješit iduči vikend, a možda i prije...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la mikula moli » 14. 02. 2011. (00:27)

nekidan ja dosa povirit kad ona skace po nadkabini, ako mi nevirujete.....evo vidite.....

kad ne radi skace po nadkabini.jpg
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la amiklic1 » 14. 02. 2011. (21:20)

Evo, nakon dosta vrimena bio sam na Islamabanderu750, mrvu povirio, nisan tio puno smetat Papi dok radi, prova malo ergonomiju po svojim mirama koliko se to može na ledini, i doša do nekih zaključaka.
Moran napomenit da se ovo odnosi isključivo na moje viđenje broda, a možda i Papi pomogne za riješit nešto, ako bude otvorenog uma i srca.

slika
Ulazak s prove u kokpit mi je najkritičniji. neman pojma zašto, valjda zbog dubokog kokpita i velike razlike u visini skale i razme, te zbog male skale, nije baš lako sić ni dok je brod na ledini. ja san krenio onako uobičajeno, pa san se mora okretat... ne moran govorit šta to znači na moru za koje pape kaže da je ovaj brod napravljen. Veća skala ili drugačiji rukohvat možda bi riješili nešto. Ovako, nije mi leglo. prova san tri puta, i nijednom nisam sišao bez problema.

slika
slika
malo me razočarala dužina natkabine. U biti, ima mista samo za jednu osobu, a kad je malo vitra vani, kad nije temperatura idelna, kad ima kiše, za doć bilo di ako nisi sam nije zgodno za suputnike. Osobno mrzin sidit u kabini na krevetu dok se plovi, a mislim da je upravo to ovdje jedino rješenje. osim ako se ne misli koristit brod samo ljeti ;-).

Kokpit je, istina, ogroman. I to stvarno u punom smislu te riječi. Meni osobno i prevelik, jer od broda tražim neke druge stvari, a većinom se odnose na uživanje s familijom.

Bočni prolazi su široki, prostrani, kabina mala, prova dovoljna, kokpit dubok, siguran, baš na miru. Jedino za moj pojam prevelik. Zamislim nas dva-tri kako lovimo u kantunima nogometnog igrališta. :lol:

Trup ima problema koje triba riješit. Ima tu posla, godine su pokazale svoje (ajde Pape stavi sliku rup(ic)a, neću ja da ne bude da samo gadim). Svakako, nije nemoguće sve popravit.

Uglavnom, mislim da se ima dosta za napravit, potrošit brdo love, i suma će se opasno približit "gotovom" (naravno, polovnom) primjerku...

Kad razmišljam o ovom brodu, sitin se starih FAP-ova i DEUTZ-ova, kamiona koji su za svoje vrime bili peri-deri, samo ih je vrime prigazilo...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Pape » 14. 02. 2011. (21:33)

amiklic1 je napisao/la:Između toga nema. Kod mene je brod deplasmanski. Čak i ako mu dodaš spojler, to je deplasmanac sa spojlerom, ne poludeplasmanac.

Kad budali zalipiš selotejpom mozak na glavu i dalje je budala s mozgom, a ne pametan čovik ;-)...

Opet, šta se tiče broda, tribaš vidit (fali ti tečaj Fr. jezika) zašto je Jeanneau odustao od tako "dobrih, kvalitetnih i jedinstvenih" brodova... već ima puuuno godina da su odustali... I niko ih ne radi nakon toga... To opet dosta govori.
Ma morat ćemo ovo na kavi raspravit :-) :-)
Btw, koliko sam ja ili ti brodova napravio ne govori ništa. Imaš tu blizu ljude (neću sad...) koji su napravili puuuno, pa ne kuže bože tebe... neće nikad ni skužit.
Ajde udaraj. Iman par slika Islamabandera750 pa ću stavit. imam neke stvari koje mi ne pašu, pa nek ljudi vide. previše mi ti to osobno pišeš, ko da nema nikakve mane...

..aj ti meni kaži u čemu je problem..ja ti baš ne habla francuski....
na kavi...može!
..a koji su to...uostalom mislin da znan...ali buš mi to rekel u štiri oka na kavi...
...ko kaže da nema mane, neko je pisa da mu je mala kabina i da se njemu ne sviđa, i je reka san već n-puta...mala je...al se meni ( jedan od razloga) zato i svidija...i da sad ne nabrajan sve odpočetka...a osobno...jasno da ću osobno pa ebate pišen o svom brodu...ne o tuđem. a usotalom sve san obisija od motora, trupa, pokaza sve šta je shebano i nije shebano bilo na ovom brodu bez srama. sve i o svemu. a zašto? čisto da ljudima pokažen šta radi zub vrimena i mora i na šta trebaju mislit i o čemu tribaju brinit. a inače, kome ja ovde iman polagat račune za ono šta radin na Oleanderu...sve moja osobna stvar šta ću ja činit sa svojim nojcima i brodom....ako nekog smeta, nek ne čita...a onome kome nije jasna računica oko svega...a šta ću mu ja...meni je više nego jasna...

...e i da ne zaboravin samo ti obišaj slije šta imaš...bit će meni lakše ovde u temi...
Zadnja izmjena: aladin; 14. 02. 2011. (22:12); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Lose citiranje
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 14. 02. 2011. (21:41)

amiklic1 je napisao/la: Trup ima problema koje triba riješit. Ima tu posla, godine su pokazale svoje (ajde Pape stavi sliku rup(ic)a, neću ja da ne bude da samo gadim). Svakako, nije nemoguće sve popravit.

...aj slije su super, a ovo o kabini san predvidija pa si napisa dok san ja pisa post...o ulazu na krmeni kokpit... :wtf: ...neman pojma o čemu pričaš...ja veći od tebe i uletin na kokpit bez blema...kakvo vrčenje??!...krepat ću od smija... da tebe nije straj malo visine...pa onda nogice malo klecaju... :lol:

...e da...za rupice, pa ti ne pratiš temu :o , već san te slije bija obisija davno... kad je brod bija ispjeskaren...dakle tvrdnja da nešto skrivan ti ne stoji nikako...sve je obišeno davnoooo.... :wave:
Zadnja izmjena: aladin; 14. 02. 2011. (22:12); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Lose citiranje
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la amiklic1 » 14. 02. 2011. (21:47)

Pape je napisao/la:
amiklic1 je napisao/la:Između toga nema. Kod mene je brod deplasmanski. Čak i ako mu dodaš spojler, to je deplasmanac sa spojlerom, ne poludeplasmanac.

Kad budali zalipiš selotejpom mozak na glavu i dalje je budala s mozgom, a ne pametan čovik ;-)...

Opet, šta se tiče broda, tribaš vidit (fali ti tečaj Fr. jezika) zašto je Jeanneau odustao od tako "dobrih, kvalitetnih i jedinstvenih" brodova... već ima puuuno godina da su odustali... I niko ih ne radi nakon toga... To opet dosta govori.
Ma morat ćemo ovo na kavi raspravit :-) :-)
Btw, koliko sam ja ili ti brodova napravio ne govori ništa. Imaš tu blizu ljude (neću sad...) koji su napravili puuuno, pa ne kuže bože tebe... neće nikad ni skužit.
Ajde udaraj. Iman par slika Islamabandera750 pa ću stavit. imam neke stvari koje mi ne pašu, pa nek ljudi vide. previše mi ti to osobno pišeš, ko da nema nikakve mane...[/quote]

..aj ti meni kaži u čemu je problem..ja ti baš ne habla francuski....
na kavi...može!
..a koji su to...uostalom mislin da znan...ali buš mi to rekel u štiri oka na kavi...
...ko kaže da nema mane, neko je pisa da mu je mala kabina i da se njemu ne sviđa, i je reka san već n-puta...mala je...al se meni ( jedan od razloga) zato i svidija...i da sad ne nabrajan sve odpočetka...a osobno...jasno da ću osobno pa ebate pišen o svom brodu...ne o tuđem. a usotalom sve san obisija od motora, trupa, pokaza sve šta je shebano i nije shebano bilo na ovom brodu bez srama. sve i o svemu. a zašto? čisto da ljudima pokažen šta radi zub vrimena i mora i na šta trebaju mislit i o čemu tribaju brinit. a inače, kome ja ovde iman polagat račune za ono šta radin na Oleanderu...sve moja osobna stvar šta ću ja činit sa svojim nojcima i brodom....ako nekog smeta, nek ne čita...a onome kome nije jasna računica oko svega...a šta ću mu ja...meni je više nego jasna...

...e i da ne zaboravin samo ti obišaj slije šta imaš...bit će meni lakše ovde u temi...

Prvo, na čemu si? Jebate, ko da ti je pokojni Hendrix posla kesicu nečega prije smrti, pa pišeš kroz kaleidoskop :lol: :lol: :lol:

Drugo, ono gori podebljano mi zvuči kao ispovijed političara u napadu iskrenosti. Kad staviš to na forum, valjda shvaćaš da više nije osobno niti privatno. Ljudi čitaju, pitaju, kritiziraju, argumentiraju...
To ti je kao da napišeš knjigu, u njoj hrpa svega, pa kasnije staviš oglas u novine ...
Pisanje na forumu je slično novinasrkom pozivu. Stavljat' bi trebalo samo provjerene informacije, a svako svoje mišljenje bilo bi pametno naglasit, da ljudi ne shvate da je to baš tako.

Šta se tiče love, taman čitam jedan drugi forum, i čovik drži sa sobom lovu da može potpalit vatru ako triba. Moš' i ti, ko ti smeta ;-). meni sito...

Aj' zvat ću te sutra da odemo na kavu, al' digdi na teracu, ne u onu tvoju sušaru :lol:
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la Pape » 14. 02. 2011. (22:17)

amiklic1 je napisao/la:Prvo, na čemu si? Jebate, ko da ti je pokojni Hendrix posla kesicu nečega prije smrti, pa pišeš kroz kaleidoskop :lol: :lol: :lol:

Drugo, ono gori podebljano mi zvuči kao ispovijed političara u napadu iskrenosti. Kad staviš to na forum, valjda shvaćaš da više nije osobno niti privatno. Ljudi čitaju, pitaju, kritiziraju, argumentiraju...
To ti je kao da napišeš knjigu, u njoj hrpa svega, pa kasnije staviš oglas u novine ...
Pisanje na forumu je slično novinasrkom pozivu. Stavljat' bi trebalo samo provjerene informacije, a svako svoje mišljenje bilo bi pametno naglasit, da ljudi ne shvate da je to baš tako.

Šta se tiče love, taman čitam jedan drugi forum, i čovik drži sa sobom lovu da može potpalit vatru ako triba. Moš' i ti, ko ti smeta ;-). meni sito...

Aj' zvat ću te sutra da odemo na kavu, al' digdi na teracu, ne u onu tvoju sušaru :lol:

...evo od sad na Linexu...prisralo mi se od vas malo pa onda... :lol:

...drugo...vadiš iz konteksta... :wave: ....treče...a čemu ti pričaš?!...tema Gull su samo provjerene info?!!!...tema Maerstral u kojem si u početku bija kuvan i pečen i glavna faca sa našim prikom jer si ga namjerava kupit pa ste se lizali međusobno, niko nije smije reč a i nakenjalo se miljun postova o velikom... :silent: ...je samo provjereni info???!... buhahahahahaha....jebate izvrnija san se sa stolice od smija....ajde moj Ami...dobit ću još dizenteriju od tebe...neče mi ni Linex pomoć....

...a u sušari je prava KAVA...a ne oni čajevi dole kod tebe...aj čujemo se sjutra... :wave: :thumbup:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la mikula moli » 16. 02. 2011. (20:37)

ma nu, koji je ovo lipi brod pokraj oleandera.....

nova susida.jpg

a sad sam naheba, kad mi pape udre prasit sa brusilicom.......
Nemaš dopuštenje za pregledavanje privit(a)ka dodan(og)ih postu.
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la Pape » 18. 02. 2011. (13:08)

evo ga samo da ste u toku...prva ruka primera je dana, sad triba malo poštukat ako je kakva rupica ostala, brusnit...i završit sa još kojom rukom. onda je spremno za završno pituravanje. ovi vikend se nadan da će i nadkabina past pod prvu ruku. ono bočimice šta se vidi da je još u stanju quro...ne boj te se...izlivaju se kontraštampe...i onda će se zalipit na kit na bokove, tako da će bit odma i piturano (đelkot)...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la som » 19. 02. 2011. (17:05)

Pape evo,jel ovaj isti ka tvoj?
slika
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la gonič zmajeva » 19. 02. 2011. (18:26)

Dobro je Pape. Doša si do prajmera. Kad si ga planira porinut ?
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Višanin » 19. 02. 2011. (18:50)

Čovik bi pomislia da ste iz čitanja ove teme i naučili nešto :mrgreen: pa npr. to da ovo gore na slici nije islander nego esteou 630.
Višanin
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 fly

PostPostao/la som » 19. 02. 2011. (20:29)

Višanin je napisao/la:Čovik bi pomislia da ste iz čitanja ove teme i naučili nešto :mrgreen: pa npr. to da ovo gore na slici nije islander nego esteou 630.

Ja neznam ali brod je 7-8 metri tako da je teško taj esteou 630.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Pape » 19. 02. 2011. (23:50)

...Višanin...je Estou je :thumbup: ...samo je teško iz slije reć jel Esteou 630 ili 730... sliće ko jaje jajetu, al ovo šta je Som stavija je Esteou 730.. kako znam?!...pogledaj boćne prozore na kabini...imaju obrnutu kosinu, tj ne prate liniju kabine... a i bočni prozori na nadkabini se otvaraju kod 730, kod 630 su fixni...

a evo i primjeri....

ESTEOU 630

slika

ESTEOU730

slika

som je napisao/la:Pape evo,jel ovaj isti ka tvoj?

ne, Som nije...to ti je Islanderov nasljednik... počeli su se proizvodit od '81 do '91....a onda ih je nasljedija Merry fisher...Esteoue su razvili od 480, 530, 630, 730 i 830...ovi na slici je nešto manji od Islandera....
Pape
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Plastični brodovi

Trenutno korisnika/ca: filip_ri, tomaticat i 8 gostiju.